El dossier

víctor font

Ben rodejat i pragmàtic

wVíctor Font, empresari del sector de les telecomunicacions, continguts i tecnologia (la seva empresa assessora en aquest terreny), fa el salt amb una aposta pragmàtica, treballada, plena de concrecions i amb noms importants com Antoni Bassas, Toni Nadal, Ramon Cugat, Carles Vilarrubí, Xavi Hernández i Jordi Cruyff, tot i que aquests dos últims no han volgut lligar explícitament el seu futur a aquesta candidatura.

No ha estat mai en cap junta i només va aparèixer el 2010 donant suport a Marc Ingla. Fins a la irrupció de Laporta, Font era el gran favorit, amb una precandidatura ben treballada des de fa anys. La seva posició va ser clara respecte a ajornar les eleccions: “Està per sobre de tenir president que tots els socis puguin votar de manera segura.” Gran defensor del vot electrònic i de poder tenir butlletes telemàtiques, ja per a aquestes eleccions, Font insisteix a modernitzar el club pel que fa als processos electorals i en tots els nivells. Amb el lema de campanya Sí al futur, el candidat ha aconseguit l’aval de 4.431 signatures i es presenta amb una junta formada per Maria Teresa Andreu, Maria José Balañá, Joana Maria Barbany, Anna Maria Basora, Francesc Xavier Carbonell, Ramon Cugat, Luis de Val, Iñaki Ecenarro, Carolina Fabregat, Toni Nadal, Òscar Pierre Miquel, Manel Sarasa, Joaquim Uriach i José Manuel Villanueva. A ningú se li escapa la presència de quatre dones empresàries i professionals de gran vàlua, i la seva mà dreta, Antoni Bassas, que exercirà d’executiu i d’home fort del seu equip. La seva precampanya ha destacat més per la concreció en l’organigrama i el projecte que per explotar la seva figura. Fins i tot se l’ha acusat de falta de carisma, qüestió que ell nega afirmant que si no tingués lideratge no hauria pogut convèncer tanta gent.

Víctor Font Manté Granollers, 12 d’agost del 1972. Número de soci: 67.970. Trajectòria: Empresari, CEO i cofundador de Delta Partners Group i del diari Ara. Personal: Té tres fills.

ESPAI BARÇA

Sí, però amb un nou finançament

400 milions de deute bancari i 415 en bons garantits amb els futurs ingressos. No veu malament l’acord amb Goldman Sachs, però en vol renegociar les condicions.

El nou estadi

Confia a tenir-lo enllestit el tercer trimestre del 2025 i, pel que fa al Palau Blaugrana, el primer semestre del 2024. I tot sempre que el projecte sigui aprovat pel soci en un segon referèndum.

GESTIÓ ECONÒMICA

1.400 milions

És la xifra que es proposa ingressar en el seu darrer any de mandat. Vol obtenir cada any beneficis d’entre 100 i 200 milions, i racionalitzar la despesa.

Mesures de xoc

Els primers 100 dies vol equilibrar el compte de resultats d’aquesta temporada (preveu 100 milions en pèrdues) i refinançar el deute d’aquest estiu.

Tres línies d’actuació

Continguts audiovisuals, marxandatge i gaming.

EL SOCI

Mandats

Els vol reduir a quatre anys i revisar els requisits per ser soci i per formar part de la junta.

Vot electrònic

És una prioritat. Per a properes eleccions, assemblees, referèndums... Vol democratitzar i modernitzar el club, que diu que està antiquat.

Marc Duch

El president de Manifest Blaugrana portarà l’àrea social. També volen crear una borsa de treball.

POLÍTICA ESPORTIVA

Xavi Hernández

L’excapità seria la gran aposta. Faria de mànager general esportiu, estigués a la banqueta o no, seguint el perfil de Ferguson al United.

Jordi Cruyff

Faria de director esportiu. Per sota seu, hi hauria el secretari tècnic, Tito Blanco, ex-Barça B.

Juli López

El germà de Gerard López serà director general d’esports, un càrrec de nova creació.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor