El dossier

ARNAU BENAC

TÉ 20 ANYS I ÉS REGIDOR D’ERC A QUART (GIRONÈS)

“Vaig triar ERC perquè tenia el jovent més actiu”

Va néixer a Barcelona, però amb 12 anys la seva família es va traslladar al municipi gironí de Quart. L’Arnau Benac, de 20 anys, cursa un grau de dret i ciències polítiques i el 2019 es va estrenar com a regidor del seu poble. Milita a ERC des de principis de l’any passat.

A quina edat se li va despertar l’interès per la política?
Quan cursava tercer o quart d’ESO i se’ns va permetre participar en el moviment estudiantil en forma de vaga. Allà va començar el meu contacte amb gent de diverses organitzacions i vaig prendre consciència de què és la política, per a què serveix i com s’organitza.
Havia mamat militància a casa?
Dins del meu nucli fort, ara mateix soc l’únic que milito en un partit. És cert que tinc un entorn familiar bastant polititzat, que no militant. En general, la família és bastant independentista i tirant cap a l’eix de l’esquerra.
Per tant, des de ben petit havia sentit a parlar d’independència.
Primer sento parlar sobretot de catalanisme i a poc a poc va derivant cap a independentisme, sobretot arran de la sentència del Tribunal Constitucional del 2010 contra l’Estatut.
L’1 d’octubre va marcar la seva trajectòria política?
Absolutament. Va ser un dels principals motius que em va dur a fer el pas i a involucrar-m’hi molt més. Ja estava bastant interessat en el tema, però l’1 d’octubre va ser el punt d’inflexió que em va dur a militar en un partit polític.
Sempre va tenir clara la seva elecció?
Quan vaig decidir militar tenia dubtes entre algunes formacions. Vaig mirar-me amb interès alguns partits independentistes i em vaig decantar per ERC principalment perquè em va semblar que era el partit amb les joventuts més actives i va ser el projecte que més em va convèncer. Des del 2019 soc regidor, però no tinc aspiracions d’escalar. Estic aquí per vocació i perquè m’agrada molt servir la gent del meu poble.
Hi ha alguna altra força política que li desperti simpatia després d’haver-les estudiat a fons?
Més que simpatia per alguna força més, jo soc partidari de crear tants consensos com sigui possible.
Quin govern li agradaria veure a la Generalitat?
Com he comentat, penso que com més gran sigui el consens, molt millor. Jo prefereixo un govern independentista, però pel que fa a la governabilitat del país, no em molestaria incorporar un partit d’esquerres i sobiranista.
Què espera que faci d’entrada el nou govern de la Generalitat?
Com a jove que soc i com a afectat per un ERTO, un dels primers objectius hauria de ser crear un futur òptim per als joves, que ara no les tenim totes. La independència ha de ser una meta, però vist en forma d’eina. No es pot construir sense un canvi social real al darrere. La crisi social i econòmica afecta tothom en aquest país, i per això ha de ser el primer i gran objectiu del nou govern. Ara mateix amb discursos basats només en la independència no arribem a final de mes.
Ha perdut algun amic pel camí per discrepàncies polítiques?
No, no. Jo defenso que tothom ha de mirar d’entendre’s i que no s’han de perdre amics per la política. El teu cercle social no s’hauria de veure alterat.
Quina virtut i quin defecte destacaria de Pere Aragonès?
Com a qualitat, que és una persona de consensos i una persona que se sap adaptar a les situacions i donar una resposta clara a les problemàtiques. Com a cosa dolenta, que de vegades és una persona massa tècnica, la qual cosa es pot traduir en falta de carisma.

VOCACIÓ MUNICIPALISTA

L’Arnau pilota la regidoria d’Entitats al poble de Quart i aviat assumirà la de Civisme. El seu pas per la política, diu, “és temporal i vocacional”, alhora que es declara “un apassionat del municipalisme”. En un futur, es veu més en una feina lligada als estudis de dret que no pas exercint en un càrrec polític de molta responsabilitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor