El dossier

Abaixant impostos es recapta més

Els Estats Units i l’FMI demanen sense complexos que els rics paguin més, enterrant les polítiques de rebaixes de l’època de Reagan i Thatcher

Els tipus d’impostos baixos generen més activitat i la recaptació total puja; si són molt alts, es desincentiva el treball i s’ingressa menys. És la teoria del professor d’economia Arthur Laffer, a què es va agafar Ronald Reagan (i Margaret Thatcher), amb rebaixes que van fer disminuir els ingressos. Donald Trump va intentar una nova rebaixa, però Joe Biden va en sentit contrari: planteja apujar l’impost de societats de les grans empreses del 21% al 28% i limitar l’evasió a través de paradisos fiscals.

Els Estats Units han proposat al G-20 (que aglutina les principals economies avançades i en desenvolupament) establir un impost de societats mínim del 21% arreu del món. La idea es trencar “la carrera a la baixa” internacional, segons Janet Yellen, secretària del Tresor. L’FMI reclama finançar la recuperació amb més impostos a les rendes altes, els grans patrimonis i les multinacionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor