El dossier

“Seiem a parlar amb els manifestants”

El municipi de Palmira, amb més de 350.000 habitants, es troba a la vall del Cauca, a l’àrea metropolitana de Cali. El seu alcalde és Óscar Escobar, del partit Alianza Verde –oposició del partit al govern del país, el Centro Democrático–. Primer de tot, demana pau, i reconeix que cal investigar –i depurar– les actuacions dels policies, reformar el cos policial.

Els joves –ell mateix té 33 anys–, demanen arreu del món una altra manera de fer política, connectada amb el carrer. Participativa i de representació real. El diàleg local és al centre. Hi ha qüestions que els ajuntaments poden respondre, explica, i moltes d’altres corresponen a Duque. “El govern del país no ha fet prou cas al paro nacional a la zona de la vall del Cauca. Aquí, l’impacte econòmic dels bloquejos ha estat més gran que la pandèmia. I pel que fa a violència i morts, més que arreu.”

“Tots els governants locals, a l’inici, vam cometre l’error de pensar que era un conflicte que només afectava el govern central. I no. Davant l’absència del president, vam haver de donar la cara i reconèixer que el que passa respon a un descontentament profund amb la manera de fer política.” Desigualtat, pobresa, atur... “Entendre la desesperança és fonamental per poder gestionar el conflicte.” I segueix: “És difícil de gestionar, però no impossible. A Palmira hem arribat a tenir vint-i-tres punts de bloqueig, i ara només n’hi ha un. Seiem a parlar amb tots els manifestants.”

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor