El dossier

Evitar la soledat no volguda de la gent gran

Mataró, al Maresme, participa en una iniciativa de la Diputació de Barcelona per detectar i atendre les necessitats dels ancians que no tenen ningú

Detectar i atendre aquelles persones grans que viuen una soledat no volguda. Aquest és l’objectiu d’una prova pilot que ha engegat la Diputació de Barcelona a diferents ciutats de la demarcació. Mataró, capital del Maresme, ha estat una de les primeres a desenvolupar el programa Nexes, atenció a la soledat no desitjada de les persones grans des del passat mes de juny atès que compta amb una població significativa d’edat avançada. En concret, el 17% dels mataronins i les mataronines tenen més de 65 anys i el 2,81% superen la barrera dels 80 anys. La iniciativa consisteix a fer visites a persones grans que visquin soles i que hagin estat derivades o no dels serveis socials i fer-los un seguiment personalitzat per identificar quines son les seves necessitats i com poden resoldre-les.

El pla d’acompanyament individualitzat valorarà la situació personal, emocional, social i econòmica i determinarà les accions a dur a terme amb el suport tant dels agents socials com d’altres agents de l’entorn de la persona. Aquest pla té una vigència de seguiment d’entre tres i sis mesos. La Diputació preveu fer un seguiment global a unes 250 persones d’arreu de la demarcació de Barcelona fins al mes de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor