El dossier

Jornades a Barcelona sobre la Segona República

Després de la victòria de les candidatures de signe republicà a les eleccions municipals del 12 d’abril de 1931, es va proclamar la República. El nou projecte anava associat a canvis profunds en la política i la societat d’un país que, fins aquella data, havia estat marcat per l’autoritarisme, el caciquisme i la corrupció.

Amb motiu del 90è aniversari d’aquells fets i per comprendre el complex i apassionant període republicà, el Memorial Democràtic ha organitzat entre ahir dimecres i avui dijous a l’Ateneu Barcelonès unes jornades on s’ha analitzat com es va desenvolupar a nivell polític, econòmic i social la Segona República. Hi han participat historiadors, experts i estudiosos com Joaquim Nadal, Maria Jesús Espuny, Chris Ealham, Maximiliano Fuentes, Antoni Martí Monterde, Montserrat Duch i Manuel Pérez Nespereira, que han parlat d’aspectes tan diversos com la comparativa entre la cultura catalana republicana i la cultura europea de l’època; la política sanitària del govern de la Generalitat; la introducció del sufragi femení, i la normativa republicana sobre el divorci i l’avortament. En les jornades hi han participat una trentena de persones

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor