El dossier

Empúries compleix 75 anys fent cursos internacionals d’arqueologia

Empúries ha finalitzat fa pocs dis el 75è aniversari dels seus cursos internacionals d’arqueologia, un fet que confirma la població com a referent de la formació d’arqueòlegs i arqueòlogues procedents de diversos centres universitaris i de recerca. El punt més important, i valorat, d’aquesta formació és el fet de dur-se a terme en el mateix conjunt arqueològic i que es combina amb tallers i sessions teòriques i amb visites a altres museus i jaciments. Amb motiu de la commemoració de l’aniversari, el Museu d’Història de Catalunya ha programat durant aquest any diverses activitats que es van encetar el passat mes de juny amb la celebració d’una taula rodona centrada en el passat, present i futur dels cursos de formació. Es preveu, a més, la celebració al MAC Empúries d’una jornada de commemoració el dia 10 d’octubre, a la qual es convocarà els participants en les darreres edicions i també als representants de les institucions que han estat vinculades a aquesta iniciativa històricament. Es treballa, igualment, en l’edició d’una publicació especial que recollirà la crònica i les imatges d’aquests 75 anys d’història.

En l’edició d’aquest any han participat 26 estudiants procedents de diferents universitats catalanes i de la resta de l’Estat. Els treballs d’excavació realitzats durant el curs s’han concentrat, un any més, a l’extrem nord del nucli grec de la Neàpolis i s’inscriuen dins el projecte quadriennal de recerca arqueològica (2018-2021), centrat en l’estudi de les antigues àrees portuàries d’Empúries, impulsat des del Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura, que té com a objectiu l’estudi de les àrees portuàries i del paisatge litoral de l’antiga Empúries.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor