El dossier

La contaminació també està dins de casa

Les condicions ambientals de portes endins també afecten la nostra salut, especialment a les societats industrialitzades, on es calcula que passem fins al 90% del temps en espais tancats (evidentment, en funció del tipus de feina i de l’època de l’any). La contaminació interior és un fenomen que no està tan estudiat com l’exterior, però ja hi ha investigadors que adverteixen que pot ser fins i tot superior. Hi té a veure que les construccions siguin cada cop més hermètiques per assegurar l’estalvi energètic, sense mesures per renovar l’aire. Així, s’acaben concentrant en llars i oficines productes tòxics. Des del fum de cigarretes en el cas dels fumadors fins als gasos que s’emeten a la cuina quan fregim, la pròpia contaminació de l’exterior o substàncies químiques nocives de productes de neteja. D’altra banda, als països empobrits hi ha uns 3.000 milions de persones que per cuinar han de cremar fustes, deixalles o altres materials que generen fums molt perjudicials. Es calcula que 4 milions de persones moren prematurament cada any per aquest motiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor