El dossier

L’ambaixador del procés

El president a l’exili, lluny d’encastellar-se al seu quarter general de Waterloo, fa quatre anys que fa pedagogia arreu d’Europa on el conviden, reivindicant el moviment independentista com a aposta europea, denunciant la dictadura judicial espanyola i posant en risc la seva llibertat en el marc d’inseguretat jurídica creat per l’Audiencia Nacional i el Tribunal Suprem

PRIMER ENSURT, PRIMERA VICTÒRIA: ALEMANYA

PERE BOSCH I CUENCA

La detenció a Alemanya el 25 de març del 2018, porta per primer cop Carles Puigdemont a la presó, on s’estarà fins que el tribunal de l’estat de Schleswig-Holstein, en decideixi la posada en llibertat en espera del judici. Aquest ensurt conduirà a la primera gran victòria europea més enllà dels tribunals belgues, amb una resolució del 12 de juliol dels jutges alemanys que declara admissible l’extradició per malversació de fons públics de l’expresident, però determina que és inadmissible l’extradició per càrrecs de rebel·lió, cosa que obliga a la retirada de l’euroordre per evitar que el president només pugui ser jutjat pel delicte menys important. Carles Puigdemont roman en llibertat i pot tornar a Waterloo amb una resolució sota el braç que marca un abans i un després en la seva llibertat de moviments per Europa i també en les seves aspiracions polítiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor