El dossier

Pedals solidaris: cinc anys repartint menjar

El projecte Pedals Solidaris, impulsat per l’Associació Egueiro, ha transportat, des que es va crear fa cinc anys, més de 100.000 quilos de menjar a vuit entitats receptores, que els han repartit entre més de 150 unitats familiars desfavorides de Barcelona. Només l’any passat es varen recórrer aproximadament 6.000 quilòmetres; es van transportar 20.000 quilos d’aliments i es van deixar d’emetre aproximadament 11,04 tones de CO². (fruit de l’aprofitament d’aquests aliments i la mobilitat sostenible).

Egueiro és una entitat sense ànim de lucre, integrada a la Xarxa d’Atenció a les Drogodependències de la Generalitat de Catalunya que porta més de 30 anys treballant de forma ininterrompuda per la rehabilitació, formació i reinserció de persones amb problemes de drogodependències. Des del 2017 també ofereix acollida a menors estrangers desamparats. Els riders que participen en el projecte de Pedals Solidaris són usuaris que es troben en la tercera i última fase de tractament de drogodependències o bé joves emigrats sols ex tutelats o que és troben en situació d’irregularitat administrativa, un cop han assolit la majoria d’edat.

Aquesta iniciativa, segons els responsables d’Egueiro, ha aconseguit promoure l’autonomia i la responsabilitat dels prop de 50 usuaris i usuàries que hi han participat des de 2016, potenciant la seva inserció i inclusió socials i fomentar la interacció de la resta de la societat amb aquestes persones. Les bicicletes i remolcs que s’utilitzen en aquest projectes són reutilitzats i facilitats per la cooperativa Biciclot, el manteniment es fa al taller propi d’Egueiro, i Pont Alimentari és la xarxa d’interacció entre els donants i les entitats receptores.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor