El dossier

Reivindicar el talent femení al metro

“DonesTech per a noves destinacions” és el títol d’una exposició que s’acaba d’inaugurar a l’estació de metro Diagonal, de la línia 5, a Barcelona. Es tracta d’una mostra que reivindica el talent femení d’enginyeres que treballen a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i de les estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) per generar una mobilitat sostenible i un futur sense límits. L’exposició s’emmarca en la commemoració del 50è aniversari de la creació de la Universitat.

Des del 6 d’octubre, l’exposició ‘DonesTech per a noves destinacions’ llueix a l’estació de metro Diagonal, al passadís de connexió entre la línia 5 i els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). L’exposició, emmarcada en la commemoració dels 50 anys de la UPC i organitzada en col·laboració amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), proposa un recorregut pel talent femení dels equips de treball de la companyia de transport públic que es completa amb un grup d’estudiants de la UPC que ja han iniciat el seu camí professional.

La mostra, que presenta l’experiència vital d’un grup de dones que estan construint el present a TMB i a les estudiants UPC que estan preparant-se per al futur, s’ha inaugurat oficialment dijous, 7 d’octubre, en un acte que ha comptat amb la intervenció del conseller delegat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Gerardo Lertxundi; el rector de la UPC, Daniel Crespo, i la vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la Universitat, Josefina Antonijuan.

L’objectiu de l’exposició és mostrar models per tal que altres dones s’animin a construir el progrés des de les branques d’estudis de l’enginyeria, l’arquitectura, les ciències i la tecnologia. Així, l’exposició està formada per una desena de fotografies que mostren nou dones que desenvolupen la seva carrera professional a TMB, i que han cursat els seus estudis tècnics també a la UPC. La mostra també vol visibilitzar i promoure la presència femenina als graus d’estudis tècnics, avui dia encara molt masculinitzats, i la importància del vincle empresa-universitat.

L’exposició ‘DonesTech per a noves destinacions’ pretén ser un mirall, una inspiració per a les noves generacions de dones que vulguin projectar el seu futur professional des de disciplines tècniques a àmbits professionals, on malauradament tenen poca representació, tot promovent la igualtat i la diversitat. Les estudiants de la UPC representen l’ambició de continuar treballant per una tecnologia diferent, una mobilitat al servei de les persones, més sostenible i segura, en la qual la integració de la perspectiva de gènere sigui la norma.

Les dones de TMB que surten a l’exposició són Lídia Garcia, que treballa a Projectes d’Infraestructura de Metro, arquitecta tècnica; Mònica Vicens, de Xarxes i Infraestructures de Telecomunicacions, enginyera superior de telecomunicacions; Esther Gil, d’Operacions de Metro, enginyera tècnica, especialitat mecànica i enginyeria industrial; Judit Reviejo, d’Operacions de Bus, màster en Planificació i Direcció de Mobilitat; Sílvia Roig-serra Bricall, de l’Àrea Tècnica de Metro, enginyera industrial superior, especialitat en medi ambient; Mireia Peira, de Sistemes Tecnològics d’Operacions Bus, enginyera superior de telecomunicacions; Ana Liz, de Projectes Estratègics Xarxa Metro, enginyera de camins, canals i ports; Haidé Rius, de Gestió i Control Corporatiu, enginyera tècnica d’obres públiques, especialitat en construccions civils, i enginyera superior de camins, canals i ports, màster en logística, transport i mobilitat; Margarida López, d’Innovació i Tecnologia, enginyera superior de telecomunicacions.

Les estudiants de la UPC que són presents en la mostra són Patricia Ricci, de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG); Paloma Sánchez, de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM); Tania Guillot, de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC); Lucía Mendoza, de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV); Ariadna Moreno, de la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME), i Eva María Urbano, de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor