El dossier

Una cafeteria al metavers

La Tasseta de Reus no és només una cafeteria on prendre cafè, també és una sala al metavers on clients i veïns interactuen per descobrir el món virtual

VOCACIÓ DE SERVEI
“És un projecte que vaig iniciar des del vessant social, perquè la gent entengui de què va tot això”

Des de fa unes setmanes, Víctor Sarsal dorm poc. La posada en marxa, el passat 27 de gener, d’una rèplica de la cafeteria familiar al metavers ha tingut bona acollida i ara, diu, no para de rebre peticions. De fet, en poques setmanes n’han tingut prou per veure que aquí hi ha un fil de negoci, i juntament amb cinc companys més han creat Meta Founders, una empresa que es dedica a crear sales personalitzades al metavers. El primer encàrrec ha estat de la mateixa Associació de Veïns Reus Nord, que ara tindrà un espai virtual on reunir-se. També està en marxa la creació d’una sala de festes al metavers o d’un gimnàs virtual a Bèlgica. No hi aniran a suar. “S’ha d’entendre com un punt de trobada, un lloc on la gent que va al gimnàs interactua”, especifica Sarsal que, rient, explica que hi ha clients que es pensaven que al metavers de La Tasseta, la seva cafeteria, també els servirien cafè.

La idea sorgeix després de llegir la notícia que la Generalitat posava en marxa la sala Catvers. “Vaig pensar que crear una sala al metavers per a la cafeteria serviria perquè la gent s’acostumés a la nova tecnologia i entengués com funciona”, explica. A la cafeteria virtual, igual que a la física, hi ha un taulell d’escacs per jugar, hi ha sessions de música, una televisió i diferents elements interactius. “Els clients hi poden entrar a través d’un codi QR o d’un enllaç, i la idea es que sigui un lloc on relacionar-se amb altres persones”, detalla. Pots accedir-hi de manera anònima amb un avatar aleatori o te’l pots personalitzar. Diu que al llarg del dia hi poden passar un centenar de persones, però que entre setmana es fa més difícil coincidir amb gent. “El cap de setmana podem ser fins a trenta persones interactuant”, explica el creador. És conscient que tot just estem a les beceroles d’aquesta nova tecnologia, i tot i les limitacions, entén que fer-la accessible i quotidiana és una manera de contribuir a la seva divulgació i evitar futures bretxes digitals: “És un projecte que vaig iniciar des del vessant social, perquè la gent entengui de què va tot això”, insisteix.

Tot i el domini de les noves tecnologies, Víctor Sarsal diu que la seva professió és la d’escriptor. En un intent de lligar els dos mons ha creat una sala on es pot llegir el seu llibre Dinero virtual, una novel·la sobre bitcoins escrita fa sis anys, “quan encara ningú en parlava”, remarca, i afegeix: “Soc el primer escriptor al metavers del món.” La sala és com un museu en tres dimensions, on es pot llegir el llibre en diferents plafons. També hi pantalles interactives des d’on farà conferències. Ara la seva il·lusió és escriure en directe al metavers: “Un músic practica el seu art en públic i un escriptor fins ara no ho podia fer. Jo vull escriure des del metavers i interactuar amb els meus lectors”, conclou.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor