Salut

Un fàrmac per al colesterol podria reduir la infecció per covid

El fenofibrat, un fàrmac normalment prescrit per tractar l’acumulació de greix a la sang, podria reduir la infecció causada pel virus del SARS-CoV-2 fins a un 70 per cent, segons revela un estudi realitzat a partir d’una col·laboració internacional d’investigadors i publicat a la revista Frontiers in Pharmacology.

L’equip d’investigació, dirigit per la Universitat de Birmingham i la Universitat de Keele (Regne Unit), i l’Institut Científic San Raffaele (Itàlia), ha demostrat que el fenofibrat i la seva forma activa (l’àcid fenofíbric) poden reduir significativament la infecció pel SARS-CoV-2 en cèl·lules humanes en laboratori. L’element clau d’aquesta recerca és que la reducció de la infecció obtinguda s’aconsegueix utilitzant concentracions del fàrmac que són segures, amb la dosi clínica estàndard del medicament.

El fenofibrat, que està aprovat per la majoria dels països del món, és un fàrmac oral que s’utilitza actualment per tractar afeccions com els nivells elevats de colesterol i lípids en la sang. És un medicament barat, segur i assequible, que segons els experts que l’han investigat pot fer que la proteïna Spike de la superfície del coronavirus no aconsegueix acoblar-se al receptor humà ACE2, evitant la infecció en un 70%. De moment se sap que funciona amb el virus original i amb les variants alfa i beta, i s’està estudiant si també funciona amb la delta. L’equip d’investigador demana ara que es generalitzin assajos clínics per provar-lo en pacients hospitalitzats amb Covid-19, com ja s’està fent a l’Hospital de la Universitat de Pensilvània, als Estats Units, i la Universitat Hebrea de Jerusalem, a Israel.

.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor