Salut

Inaugurat el Centre Terapèutic per a l’Alzheimer de Reus

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va inaugurat ahir el Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Untat de la Memòria de Reus, promoguts per la Fundació Rosa M. Vivar. Aquesta inauguració s’ha celebrat coincidit amb el Dia Mundial de l’Alzheimer. El projecte de la Fundació va néixer l’any 2018 per donar solució a les necessitats d’espai que patia en aquell moment l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp.

El febrer de 2019 la Fundació inicia les obres al terreny cedit per l’Ajuntament de Reus amb el suport unànime del Ple. Les obres van culminar al final de l’estiu del mateix any, amb els estàndards més alts de qualitat i funcionalitat. El resultat ha estat un edifici singular a Reus de més de 1.000 m2, un centre especialment dissenyat per potenciar el benestar dels seus usuaris mentre realitzen les teràpies no farmacològiques més innovadores en espais com la sala snoezelen d’estimulació multi sensorial, la cuina taller, gimnàs adaptat, horts terapèutics i d’aromateràpia, entre d’altres. Les seves principals característiques són el confort, la calidesa i la lluminositat aportant qualitat de vida als usuaris a través d’una estructura i acabats interiors de fusta natural, un pati de llum central i grans finestrals que donen accés al jardí exterior. Un jardí de 3.500 m2 que és un espai més de treball terapèutic, aprofitant la bondat del nostre clima.

El centre es va posar en funcionament el 20 de desembre de 2019 i actualment, l’Associació d’Alzheimer atén a 140 usuaris i gestiona a un equip d’una trentena de professionals multidisciplinars. En aquest sentit, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon va afirmar que “aquest centre no hagués estat possible sense l’esforç de tots. Un centre que ens ajudarà a millorar la vida de totes les persones que avui pateixen aquesta malaltia”. A més ha afegit que “el Centre Terapèutic per a l’Alzheimer de Reus rebos aamor, respecte, calidesa i pau”.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor