Serà notícia

ETA: la fi de cinc dècades de terrorisme

L’organització basca, que va posar fi a les armes el 2011, va anunciar en un comunicat el dia 18 d’abril la seva dissolució definitiva, que farà oficial divendres a la localitat de Kanbo. Han estat cinquanta anys de terrorisme i més de 800 morts en una lluita armada per la independència del País Basc, que va començar durant el franquisme i que va tenir el penúltim capítol l’any passat, amb el desarmament oficial de la banda en un acte a Baiona. Pel camí, ETA ha deixat un profund conflicte al País Basc, on de moment no compliran condemna els més de 300 presos de l’organització, si és que el govern espanyol no fa un canvi en la política penitenciària respecte als presos etarres, una reivindicació d’una part de la societat basca.

4

MAIG

Divendres

CERIMÒNIA SOLEMNE PER A UNA DATA HISTÒRICA
L’acte tindrà un format similar a la Conferència Internacional de Pau del 2011. Si es segueix el model del 8 d’abril de l’any passat, en l’acte de desarmament, la jornada tornarà a comptar amb la presència de mediadors internacionals i amb una solemnitat a l’altura del moment històric
Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor