Serà notícia

SERÀ NOTÍCIA

Eleccions a Colòmbia

Colòmbia afronta aquest diumenge dia 27 de maig les seves primeres eleccions presidencials després de la firma el novembre del 2016 dels acords de pau amb la guerrilla de les FARC (Força Alternativa Revolucionària del Comú). Les FARC, constituïdes ja com a partit polític, van renunciar al març a presentar-se a aquests comicis presidencials a través del seu carismàtic exlíder, Rodrigo Londoño Echeverri, conegut com Timochenko. Pel que fa Juan Manuel Santos, Premi Nobel de la Pau i actual president del país des del 2010, no s’hi presenta.

CREURE EN EL SEGLE XXI

El sociòleg José Casanova ens dona l’oportunitat d’aprofundir en l’estat de les creences arreu del món en ple segle XXI, amb la seva conferència el dilluns 28 de maig, Creure en el segle XXI, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Perquè la ciència no acaba de desbancar la religió? És una de les preguntes que s’analitzaran en aquest espai a partir de les 18.30 h, amb presentació a càrrec de Mar Griera.

El dijous 31, a les 20.30 h, el trio nòrdic Fire! oferirà un concert al pati nord de la Fundació Joan Miró. Mats Gustafsson, Johan Berthling i Andreas Werlin presentaran el seu darrer àlbum You liked me five minutes ago. Free jazz, rock psicodèlic, noise... una mica de tot.

I en un altre registre ben diferent, el Festival Espurnes Barroques de música i experiències en territori barroc arriba des del 26 de maig i fins al 17 de juny, al llarg de quatre caps de setmana, a esglésies i places del Solsonès, la Segarra, el Bages i l’Anoia. Els concerts de música barroca, combinats amb visites, gastronomia i tallers, completen aquesta oferta.

ROLAND GARROS

El mític Grand Slam de terra batuda arrenca amb les primeres eliminatòries individuals, el dilluns 28 de maig. París acull un any més aquest gran esdeveniment del tennis, que finalitzarà el 10 de juny amb la gran final. Però en l’àmbit esportiu, els ulls del món estaran fixats el dissabte 26 en la final de la Champions League de futbol, que enfronta el Liverpool i el Real Madrid a les 20.45 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor