Serà notícia

Agenda republicana

Del 8 al 15 de juliol del 2018

Diumenge 8 juliol

Actes pels drets civils

Tordera prepara per diumenge una “Diada groga”, amena i divertida per recaptar diners per a l’Associació Catalana pels Drets Civils. A partir de les set de la tarda, la plaça de l’Església s’omplirà d’ambient amb la quina solidària, la lectura de poemes a càrrec de Pepa Arenós i Joan Lluís Bozzo, actuacions musicals, una cercavila de gegants, la botifarrada o el menú vegà i parlaments dels familiars dels presos polítics.

Dimecres 11 juliol

‘Els drets humans avui’

Anaïs Franquesa, directora d’Irídia, el Centre per la Defensa dels Drets Humans, serà la ponent de la conferència Els drets humans avui, dimecres a l’auditori de l’Escola Massana, Centre d’Art i Disseny de Ciutat Vella. La conferència està inclosa en el cicle L’hora del present, que compta amb ponents de primer nivell.

Dimecres 11 juliol

Passadís per la llibertat

La Via Laietana, a l’altura de la plaça Urquinaona acollirà dimecres a les vuit del vespre l’acte anomenat “El passadís per la llibertat”, que té com a objectiu donar suport a les més de 1.000 persones represaliades pel procés d’independència i denunciar la repressió que exerceix l’Estat. Per això, es necessita la participació d’unes 1.000 persones, per simbolitzar el miler de persones investigades (inscripcions a passadis@cridaperlallibertat.cat).

Dimecres 11 juliol

La dissidència està perseguida?

La campanya Demà pots ser tu, que vol reivindicar les llibertats democràtiques i ciutadanes, anima a participar en l’acte La dissidència a l’Estat espanyol està perseguida? contra la vulneració dels nostres drets, que tindrà lloc el dimecres 11 de juliol al carrer Sant Joan - plaça de l’Església de Viladecans (19.30 h). També es podrà veure l’exposició Presos polítics a l’Espanya contemporània, de Santiago Sierra.

Dijous 12 juliol

Sopar groc també a Bellaterra

Seguint amb la voluntat de treballar per donar suport als familiars dels presos polítics i exiliats, l’Assemblea de Bellaterra també s’apunta a organitzar un sopar groc. Serà el dijous 12 de juliol a l’hotel Campus a les 20.30 h, i es comptarà amb la presència de Jaume Alonso-Cuevillas, jurista, advocat i economista. L’acte acabarà amb la interpretació de dos artistes de Bellaterra, l’Anna Güell i l’Àlvar Roda. Els beneficis es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Dijous 12 juliol

L’opera se suma al groc

El Jardí dels Targoners de Sarrià-Sant Gervasi serà la seu d’un concert amb la soprano Beatrice Jiménez-Marconi, el tenor albert Deprius i el piano de Josep Buforn (19.30 h). Els beneficis de la caixa de solidaritat es destinaran a l’Associació Catalana de Drets Civils.

Divendres 13 juliol

Sabors d’exili

El CDR arbocenc organitza un maridatge de formatges i vins a l’Arboç. Es podran tastar quatre formatges procedents dels quatre països on estan els exiliats, Berlín, Suïssa, Bèlgica, Escòcia, i també un de Madrid. Amb vins de Catalunya. Tot plegat estarà amenitzat amb música.

Dissabte 14 juliol

Sopar, música i parlaments

La plaça 1 d’octubre de Vilablareix acull un sopar groc amb les actuacions de l’Orquestra Maribel, Mireïa, Senyor Oca, Sotrac, Mireia Vilalta, DJ Marquet, Parellop, EnZel, La Folie, entre d’altres. Hi haurà parlaments de Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Magda Oranich, Lluc Salellas, Joel Joan, Anna Caula, Francesc de Dalmases, Ada Parellada i de gent propera als presos i exiliats. A banda de Vilablareix, els tiquets es venen a Les Voltes i la Llibreria 22 de Girona.

Dissabte 14 juliol

Debat intens a Sant Vicenç

Sant Vicenç de Castellet, al Bages, posarà sobre la taula el debat Catalunya: judicialització d’un conflicte polític, amb Beatriz Talegón, política i advocada, i Elpido José Silva, exmagistrat, advocat i Premi Extraordinari de Llicenciatura. El col·loqui estarà moderat per la periodista Gemma Aguilera i serà el dijous 14 de juliol, a les dotze del migdia, a la sala polivalent de Can Soler.

Dissabte 14 juliol

Triangular entre veterans de l’ANC de Vic

El dissabte 14 de juliol, a partir de les cinc de la tarda, al camp de l’OAR de Vic tindrà lloc el 4t Torneig Intercultural de Futbol 7 per a veterans de l’ANC de Vic. Es farà un triangular entre els equips Amazigh, Ghana i l’ANC Vic.

Diumenge 15 juliol

Estrena de la plaça 1 d’octubre

Les Planes d’Hostoles inaugurarà el diumenge 15 de juliol la plaça de l’1 d’octubre, un record a la valentia que van tenir els veïns aquell dia. Serà a les 1doze del migdia i es comptarà amb els parlaments de Núria Batallé, presidenta d’Òmnium Garrotxa; Joaquim Arnau, tresorer de l’ANC; Montse Puigdemont, representant de l’ACDC; Francesc Ten, diputat de Junts per Catalunya i Eduard Llorà, l’alcalde. També s’està pendent de confirmar la presència de Gemma Geis i del president Carles Puigdemont a través de videoconferència. A continuació, hi haurà l’actuació de Músics per la Llibertat i de la Coral del Poble, amb cançons reivindicatives.

Diumenge 15 juLIOL

El llaç groc més gran del món

El 18 de maig del 2013, unes 2.000 persones van construir l’estelada humana més gran de la història a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada. Ara, cinc anys després, i sota el lema Revoltats, torna la iniciativa el diumenge 15 de juliol a la mateixa plaça. Ara, però, amb un altre objectiu: aconseguir el llaç groc humà més gran del món en una nova jornada festiva, participativa i reivindicativa: “Volem donar visibilitat i fer sentir el nostre clam contra l’actitud antidemocràtica i repressiva de l’Estat espanyol i la defensa dels nostres drets i llibertats”, exposen des de l’organització, que vol enviar un missatge clar: “No ens rendirem.” Tot i que volen que sigui sorpresa, avancen que serà un acte “potent” i que “no passarà gens desapercebut”, en el qual es jugarà amb els colors de les diferents samarretes que els participants portaran. En aquesta ocasió, en lloc d’un stop motion es farà un vídeo que s’espera que sigui “tan viral com el de l’estelada humana i que arribi arreu del món”. La inscripció costa 12 euros (www.revoltats.cat).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor