Serà notícia

L’Agenda republicana

Si ens voleu fer arribar les vostres propostes, ho podeu fer a l’adreça agenda@lrp.cat

Actes del 15 al 22 de juliol.

Diumenge 15 juliol

Cap al Pi de les Tres Branques

El Pi de les Tres Branques es tornarà a convertir en punt de trobada del catalanisme. Els entorns d’aquest arbre, símbol d’unitat, acolliran una nova edició del tradicional aplec, que començarà a les 10 del matí amb una cercavila. A les 11 h, tindrà lloc l’acte patriòtic unitari al Pi Vell, amb la lectura del poema Lo Pi de les Tres Branques i després es farà un llaç groc gegant. També hi haurà parlaments a càrrec de Maria Plana, Marcel Mauri i el president Carles Puigdemont, sardanes, dinar...

Diumenge 15 juliol

Rua groga

Seguint la lluita per la llibertat dels presos polítics, Òmnium Cultural Alella-el Masnou-Teià organitza cada mes una rua de cotxes guarnits amb motius de color groc per aquests municipis. Amb el recent trasllat dels presos a Catalunya, el diumenge 15 se’n farà una altra amb més força que mai per demanar-ne l’alliberament definitiu. Tots els vehicles sortiran a les 12 h de l’aparcament que hi ha al davant del cementiri del Masnou.

Dilluns 16 juliol

Sopars grocs

El dilluns 16 de juliol, a les 20.30 h, sopar groc solidari al pati del bar de l’Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat. Hi ha organitzats més sopars grocs a Esplugues de Llobregat (16 juliol), Matadepera (19 juliol), Sant Quintí de Mediona (20 de juliol), Gelida (20 juliol) i Vimbodí i Poblet (21 juliol).

Dilluns 16 juliol

Camí en silenci

El dilluns 16 de juliol, com cada dia 16, Sant Cugat torna a reclamar la llibertat dels presos polítics, quan ja fa nou mesos que els Jordis estan injustament empresonats. La concentració serà a les 19.30 h davant l’Ajuntament i des d’allà s’iniciarà una marxa en silenci que recorrerà diversos carrers de la ciutat: carrer de la Sort, plaça Quatre Cantons,  carrer Santiago Rusiñol, plaça Octavià, plaça 1 d’octubre, carrer de la Creu, av. Cerdanyola i plaça d’en Coll. Finalment, hi haurà l’actuació de Pere Codó.

Dilluns 16 juliol

‘Cap dona en l’oblit’

El dilluns 16 de juliol farà nou mesos de l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. Per això, a la plaça de la vila de Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat, es farà un clam per la llibertat de totes les persones represaliades per l’Estat. A les 20 h, es cantarà El cant dels ocells i, seguidament, tindrà lloc la xerrada col·loqui Cap dona en l’oblit, amb Carme Porta i Eulàlia Subirà.

Dilluns 16 juliol

Empremta de justícia i llibertat

Coincidint amb els nou mesos de l’empresonament de Sánchez i Cuixart, la concentració de Sabadell vol aportar, a més de reivindicació i escalf a les famílies, elements de reflexió i propostes de futur. Per això, es farà la xerrada República: empremta de justícia i llibertat, amb la ponent Mireia Montesinos, advocada, i amb Josep Ramon Barberà, professor de Dret de la Universitat Pompeu Fabra. A les 20 h, a la plaça del Dr. Robert.

Dimecres 18 juliol

1.000 grues per a la República

Una llegenda nipona explica que qui aconsegueixi elaborar 1.000 grues de paper en col·laboració amb altres persones serà premiat amb l’acompliment d’un desig important que involucri tothom. El desig de l’ANC Vic és la independència de Catalunya i la llibertat dels presos polítics, dels exiliats i de totes les persones represaliades. Per això el dia 18 de juliol organitzarà a la plaça dels Màrtirs una diada per aconseguir fer mil grues. Amb taller d’elaboració de grues de paper i de cartes per enviar als presos i exiliats.

Dimecres 18 juliol

La dissidència està perseguida?

Per motius organitzatius, l’acte La dissidència a l’Estat espanyol està perseguida? de Viladecans es farà finalment el 18 de juliol al carrer de Sant Joan amb la plaça de l’Església de Viladecans. Amb la participació de Tamara Carrasco, David Companyon, Anaïs Franquesa, David Fernández i Marcel Mauri. La mateixa tarda es podrà visitar l’exposició Presos polítics a l’Espanya Contemporània.

Dijous 19 juliol

Xerrada amb Elsa Artadi

Sant Just Desvern proposa una tarda a la fresca per construir república. Serà el dijous 19 de juliol, a les 19.30 h, al pati de Les Escoles, quan es farà una xerrada amb la consellera de Presidència del govern de la Generalitat, Elsa Artadi

Dijous 19 juliol

Presentació del setmanari

Des del mes d’abril passat, quan encara no havia sortit el número zero, el setmanari La República ha anat viatjant pel país per fer presentacions a les entitats, associacions i col·lectius diversos que han volgut conèixer de prop la nova revista. Aquest dijous, la presentació es farà a Figueres, a les 20 h, al Cercle Sport, organitzada per l’Ateneu Republicà de l’Alt Empordà. La presentació anirà a càrrec del director de La República, Carles Ribera.

Divendres 20 juliol

Música per la llibertat

La música se suma al groc cada divendres a Taradell. Així, a través de la música es vol donar visibilitat a l’empresonament de membres de la societat civil i de la classe política del nostre país i demanar-ne l’alliberament. Per això, cada divendres, a les 20 h, davant l’ajuntament, un músic local interpretarà El cant dels ocells.

Dissabte 21 juliol

Sopar groc i concerts

El pavelló mMunicipal de Sant Vicenç de Torelló serà la seu d’un gran sopar groc amb representants de l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació Catalana pels Drets Civils. També concerts amb Marc Serrats i Carles Belda, Té Delegat’s, Les Tietes Queques, Guillem Ramisa, Titot, Joan Crosas i una colla de l’Esquirol i Marc Parrot. Entrepà de botifarra més beguda, 10 euros.

Dissabte 21 juliol

Valls per la llibertat

Cada dissabte a les 12 del migdia, davant de Sant Roc, Valls s’uneix per demanar la llibertat dels presos polítics. També es comparteix una breu intervenció artística al voltant de la pau i la llibertat.

Dissabte 21 juliol

Acampada jove a Montblanc

L’Acampada Jove és el festival politicomusical de referència dels Països Catalans. Aquest any arriba a la 23a edició i tornarà a convertir Montblanc en la capital de la festa, la lluita i la llibertat amb propostes del 19 al 21 de juliol. De la programació destaquen els concerts de Txarango, Tremenda Jauría, Porto Bello, Suu, Senyor Oca, La Raíz… I també xerrades, tallers, esports i actuacions de cultura popular.

Diumenge 22 juliol

Concentració per la llibertat

Porqueres oferirà una concentració per la Llibertat el diumenge 22 de juliol que seguirà amb els parlaments de Carme Cornellà i Matthew Tree. També actuaran les corals Les Estunes de Porqueres i les Veus de l’Estany. A les 20.30 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor