Serà notícia

L’agenda republicana

Si ens voleu fer arribar les vostres propostes, ho podeu fer a l’adreça agenda@lrp.cat

Agenda d’actes del 22 al 29 de juliol.

Diumenge 22 juliol

Música per la llibertat

El CDR de Sant Julià, a les 11.30 h, a la plaça Catalunya, organitza la cantada per la llibertat que fan cada diumenge. L’acte és en defensa dels drets civils i polítics, i reivindica que siguin alliberats els presos polítics i que puguin tornar els exiliats. Aquesta setmana hi haurà la visita de Ferran Civit, polític Català i company de la consellera Meritxell Serret, exiliada a Brussel·les des del 30 d’octubre del 2017. Se li farà entrega dels diners recollits en les donacions per l’Associació Catalana pels Drets Cívils.

Diumenge 22 juliol

Concentració amb parlaments

Porqueres oferirà una concentració per la llibertat el diumenge 22 de juliol, que seguirà amb els parlaments de Carme Cornellà i Matthew Tree. També hi actuaran les corals Les Estunes de Porqueres i Veus de l’Estany. Serà a les 20.30 h.

Diumenge 22 juliol

Cartes per als presos polítics

Òmnium Cornellà de Llobregat muntarà una parada davant la parròquia de Sant Jaume el diumenge 22, d’11.30 a 13.30 h, amb la finalitat d’escriure cartes als presos polítics. Els interessats trobaran tot el material necessari per fer les cartes com sobres, fulls, bolígrafs i segells.

Dilluns 23 juliol

Cap dona en l’oblit

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC; Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Núria Gibert, regidora de la CUP, i Mireia Ingla, regidora d’ERC-MES, recordaran totes les dones que estan empresonades o exiliades. L’homenatge serà dilluns 23 de juliol a les 19.30 h a la plaça de l’Om.

Dilluns 23 juliol

Cap a la plaça del Vi de Girona

Com cada dilluns, la plaça del Vi de Girona s’omplirà de nou de persones per exigir la llibertat dels empresonats. Serà a les 19 h. Les concentracions no finalitzaran i continuaran cada dilluns fins que els afectats siguin lliures. L’acte l’organitza la delegació de l’ANC a Girona.

Dilluns 23 juliol

Aplegament també a Badalona

Badalona és una de les moltes ciutats que celebra concentracions per reclamar l’alliberament dels presos i exiliats polítics. Són cada dilluns a les 19.30 h, a la plaça de la vila de Badalona, i no s’aturaran fins que els presos i els exiliats tornin a casa.

Dimarts 24 juliol

Vespre d’havaneres

Una de les activitats de l’“Estiu groc” que organitza Porqueres és el vespre d’havaneres, amb el Grup Retorn, una banda d’havaneres i de cançó catalana formada per quatre músics. El seu repertori és variat i alegre i donen un aire nou a les cançons i a les havaneres de sempre. Serà dimarts a les 20.30 h.

Dijous 26 juliol

Trobada d’assemblees

Ets soci de l’Assemblea i actiu en una assemblea exterior? Vine a la trobada amb la comissió internacional, que es farà el dia 26 de juliol, de 10 h a 17 h, a la Seu Nacional de l’ANC a Barcelona. Es comptarà amb la presència d’Elisenda Paulzie, presidenta de l’ANC. Per dinar s’oferirà un refrigeri.

Dijous 26 juliol

L’Estat espanyol, enrere

El politòleg Ramón Cotarelo presentarà el seu nou llibre, España quedó atrás, el dijous 26 de juliol a l’auditori dels Caputxins de Figueres (19 h). Amb la seva característica perspicàcia, contundència i coneixement de la causa, l’autor enquadra el procés en un ampli context històric i geopolític. La presentació serà conduïda pel periodista Narcís Genís, i posteriorment seran acceptades preguntes a l’autor del llibre.

Dijous 26 juliol

Sopar a la presó Model

Ada Parellada, Sergi de Meià, Joan Lluís Bozzo, David Pintó, Jordi Ventura, Jordi Berch, Jordi Bulbena, Teatre amb R de República i Òmnium Cultural organitzaran el 26 de juliol un sopar a la presó Model de Barcelona. Faran la vetllada El pa que s’hi dona, on se servirà un sopar de ranxo: es menjarà el que els presos mengen per conscienciar de la duresa de la presó. Més sopars grocs d’aquests dies són a Granollers (dia 26), Malgrat de Mar i la Fatarella (dia 28) i també es farà un dinar groc a la Vall d’en Bas (dia 29).

Divendres 27 juliol

La presó arriba a Cornellà

Del 27 al 29 de juliol, la zona esportiva de Cornellà del Terri acollirà la performance Un poble empresonat, una acció que consisteix a tancar-se per torns en una presó, en solidaritat amb els presos i exiliats polítics. L’acte s’emmarcarà dins la programació del Festival Lluna Groga, que els mateixos dies oferirà tot tipus de propostes, com cantada de corals, cremat per a tothom, jocs tradicionals per a la mainada, parlaments de familiars i gent propera als presos i exiliats, un triangular de futbol, piscina gratuïta fins a mitjanit, sopar foodtruck, balls, concerts, rifa d’obsequis...

Divendres 27 juliol

L’opinió d’un jurista

El casal municipal de Móra la Nova serà la seu el 27 de juliol, a les 20 h, d’una xerrada amb el jurista Josep Ramón Barberà, professor de dret administratiu de la UPF. Es tractaran temes com els pactes internacionals, els drets civils polítics, els drets humans, la vulneració de drets i llibertats...

Dissabte 28 juliol

‘El teu lloc és aquí!’

Amb el títol El teu lloc és aquí!, els palafrugellencs demanaran dissabte l’alliberament de les persones empresonades i exiliades. Serà a les 18 h, davant del Museu del Suro.

Diumenge 29 juliol

Col·loqui i botifarrada

El CDR de Sant Pol de Mar proposa per al diumenge 29 de juliol la taula col·loqui Volent ser república hem après a ser poble, que continuarà amb una botifarrada popular.

Diumenge 29 juliol

Mosaic d’espelmes a Edimburg

Davant les últimes notícies sobre la retirada de les euroordres, en el moment de tancar la revista s’està esperant informació oficial sobre la situació de Clara Ponsatí. Tot i així, els actes que l’ANC d’Escòcia tenia previstos per als dies 29 i 30 de juliol –per donar-li suport pel judici del dia 30– es mantenen, ara, però, com a actes de celebració i unió entre Catalunya i Escòcia. El 29 de juliol hi ha previst fer un gran mosaic d’espelmes, que aplegades formaran un llaç groc i un sautor, la bandera escocesa –es faran servir unes 3.000 espelmes–. Serà a les 11 h, al davant de la catedral de Saint Giles, al centre d’Edimburg. I el dia 30, hi ha prevista una concentració de suport a Ponsatí, a les 9.30 h, al davant del Sheriff Court, amb diferents activitats, com parlaments de diverses personalitats del món polític i social, tant escocès com català, i concerts de música.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor