Serà notícia

L’agenda republicana

Si ens voleu fer arribar les vostres propostes, ho podeu fer a l’adreça agenda@lrp.cat

Agenda d’actes del 29 de juliol al 5 d’agost.

Dijous 2 agost

Els Beatles més reivindicatius

Seguint amb les activitats a la fresca, però amb l’aire reivindicatiu del programa “Un estiu groc” de Porqueres, el dijous 2 d’agost, a les 20.30 h, arribarà el concert de The Strawberry Friends, un grup que versiona cançons de The Beatles. Intentant ser fidels a les composicions del quartet de Liverpool, Balta Navarro i Tomàs González són guitarres i veus acompanyats per backing tracks que semblen trets de la mateixa banda anglesa. És una bona ocasió de reviure alguns dels temes fonamentals de la música popular moderna de bracet d’un duo banyolí apassionat pels Beatles.

Dijous 2 agost

Sopars grocs

Ginestar organitzarà el dia 2 d’agost un sopar groc a la plaça Catalunya per homenatjar especialment les dones. En els propers dies hi haurà més sopars grocs a Alforja i a Eivissa (3 agost).

Dilluns 30 juliol

Concentració a Badalona

Badalona és una de les moltes ciutats que celebra concentracions per reclamar l’alliberament dels presos i exiliats polítics. Són cada dilluns a les 19.30 h, a la plaça de la vila de la ciutat, i no s’aturaran fins que els presos i els exiliats tornin a casa.

Dissabte 28 juliol

Cap dona en l’oblit

El Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil - Escola de Teixits de Canet de Mar serà la seu, a les 20 h, de l’acte reivindicatiu “Cap dona en l’oblit”. Hi intervendran Mireia Mata (ERC), Anna Tarrés (JxCat), Lluïsa Gay (Demòcrates per Catalunya), Maria Ballester (CUP) i familiars de les empresonades i exiliades. Presentarà i moderarà l’acte Teresa Márquez, periodista del setmanari La República. Tot seguit, tast groc a la fresca, acompanyats de la música en directe de Maresme, Molina i Montero Trio. Preu del tiquet: 15 euros (inclou 5 tastets, una beguda i postres).

Diumenge 29 juliol

Benvinguts a Edimburg

“Catalan Defence Committee Edinburgh” és un acte de benvinguda als catalans desplaçats a Escòcia que tindrà lloc el 29 de juliol. També es farà un gran mosaic d’espelmes a West Parliament Square (amb unes 3.000 espelmes es farà un llaç groc i un sautor, la bandera escocesa).

Dilluns 30 juliol

Cap a la plaça del Vi

Com cada dilluns, la plaça del Vi de Girona s’omplirà de nou de persones per exigir la llibertat dels empresonats. Serà a les 19 h. Les concentracions no finalitzaran i continuaran cada dilluns fins que els afectats siguin lliures. L’acte l’organitza la delegació de l’ANC a Girona.

Dilluns 30 juliol

Drets i llibertats

L’Auditori del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí oferirà el dilluns 30 de juliol la xerrada jurídica República, empremta de justícia i llibertat, sobre drets i llibertats, a càrrec de Jordi Domingo, president de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya i portaveu de la Plataforma Constituïm. Es tractaran temes com els pactes internacionals, els drets civils i polítics, el dret a l’autodeterminació, els drets humans, la intervenció de l’autonomia i de la democràcia i la vulneració de drets i llibertats.

Diumenge 29 juliol

Empresonats

Del 27 al 29 de juliol, la zona esportiva de Cornellà del Terri acull la iniciativa “Un poble empresonat”, una acció que consisteix a tancar-se per torns en una presó en solidaritat amb els presos i exiliats polítics. L’acte s’emmarca dins de la programació del Festival Lluna Groga, que ofereix propostes culturals, musicals, populars i d’oci.

Dilluns 30 juliol

Barbacoa als Meadows

A Escòcia és molt comú anar a fer una barbacoa al parc. Per això se sumen als famosos sopars grocs organitzant una gran barbacoa groga el dilluns 30 de juliol al Meadows, el parc central d’Edimburg, amb parlaments i altres activitats. Es recomana anar vestit amb peces grogues i portar menjar i beure -als súpers locals venen kits per fer barbacoes d’un sol ús–. L’acte comptarà amb la presència d’Aamer Anwar i Clara Ponsatí, entre altres speakers.

Dilluns 30 juliol

Concentració i música

A Sants, cada dilluns a les 20 h, els veïns del barri i tothom que ho desitgi, es troben al costat de la font nova de la plaça de Sants per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. I de dimarts a divendres, també a les 20 h, però a la plaça Bonet i Muixí, davant de les escales de l’església, Músics per la Llibertat organitza una concentració pel mateix motiu. Diversos músics del barri, amb la col·laboració del públic assistent, interpreten El cant dels ocells, L’estaca, de Lluís Llach i, per finalitzar l’acte, Els segadors.

Dimarts 31 juliol

Vespre de sardanes

Una de les activitats proposades dins el programa “Un estiu groc” de Porqueres és un vespre de sardanes. Serà el dimarts 31 de juliol, a les 20.30 h, a la plaça Major. L’audició anirà a càrrec de la cobla La Principal de Porqueres.

Divendres 3 agost

Nou passatge Primer d’Octubre

La plaça de les Monges d’Alforja acollirà el dia 3 d’agost un sopar groc solidari que comptarà amb la participació de familiars dels presos i dels exiliats polítics i del secretari de l’ANC. A més, a les 20 h, tindrà lloc la inauguració del passatge Primer d’Octubre. També es podrà veure una exposició de fotografies del dia del referèndum. El sopar es farà a les 21 h i tindrà un preu de 20 euros, dels quals 10 aniran per a l’àpat i 10 per a la caixa de solidaritat.

Divendres 3 agostl

Nit estelada

Òmnium Sant Just Desvern organitza, juntament amb altres entitats, la “Nit estelada”, el divendres 3 d’agost. Aquesta sortida nocturna tindrà com a destí la penya del Moro, on es realitzarà un taller de contingut històric a càrrec del Centre d’Estudis Santjustencs. L’activitat s’iniciarà a les 20 h a Can Ginestar, punt de reunió i sortida de la passejada. Segons informen els organitzadors, es recomana als assistents que portin aigua i una mica de menjar, lot o frontal i calçat còmode.

Diumenge 5 agost

Botifarrada per la llibertat

La plaça Major de Porqueres s’omplirà d’ambient el diumenge 5 d’agost amb la celebració d’un sopar groc solidari. Serà a partir de les 20.30 h i consistirà en una botifarrada per la llibertat. També hi haurà actuacions musicals i parlaments. Es podran portar postres per compartir i caldrà portar de casa plats i coberts. Preu: 5 euros (tota la recaptació anirà a la caixa de solidaritat). També hi haurà servei de bar.

Dilluns 30 juliol

Sota l’arbre de l’1 de maig

Cornellà del Terri ofereix cada dilluns l’oportunitat de concentrar-se per demanar la llibertat de tots els presos polítics i dels exiliats. A les 19.30 h, sota l’arbre de Maig.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor