Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 5 al 12 d’agost

Dissabte 4 d’agost

Escrivim a presos i exiliats

Dissabte dia 4 i també el dia 11 seguirà, a les 10 h, a la plaça Major de Vic el taller Escrivim a presos polítics i exiliats, organitzat per l’ANC de Vic i que va començar el 21 i el 28 de juliol.

Dissabte 4 d’agost

L’exposició ‘Presos polítics’

L’exposició ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, de Santiago Sierra, arriba, el dissabte dia 4 d’agost, al passeig Marítim de Calafell. Dimarts i fins a l’11 d’agost, serà a la població de la Pobla de Segur. La mostra és una rèplica de l’obra censurada en la darrera edició d’ARCO i està emmarcada dins la campanya Demà pots ser tu, que vol reivindicar les llibertats democràtiques i ciutadanes. L’exposició serà al Comú dels Particulars, al carrer de la Font, 17, amb els següents horaris de visita: el dia 7, de 19 a 21 h; els dies 8, 9 i 10, de 10 a 12 h i de 19 a 21 h, i el dia 11, de 10 a 12 h. L’exposició arribarà, també el dissabte 11 d’agost, a Badalona, a partit de les onze del matí, en una ubicació encara per confirmar.

Dissabte 4 d’agost

Concert solidari

A Sant Pere de Riudebitlles, es durà a terme, avui a les 22.30 h, un concert solidari a la plaça de l’Església del municipi.

Diumenge 5 d’agost

Sopar Groc a Porqueres

L’ANC organitza un altre Sopar Groc, en aquest cas a Porqueres. L’esdeveniment està previst a les nou del vespre, a la plaça Major i serà una altra reunió reivindicativa per demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Hi haurà botifarrada, actuacions musicals i parlaments de Lluc Salellas, Magda Casamitjana i Xavier Sánchez, germà de Jordi Sánchez.

Dilluns 6 d’agost

Concentració a Gràcia

Com cada dilluns, la plaça de la Vila del barri de Gràcia de Barcelona tornarà a ser l’escenari, a les vuit del vespre, d’una concentració per reclamar la llibertat dels presos polítics. En aquest cas, participarà en l’esdeveniment el poeta Antoni Clapés.

Dilluns 6 d’agost

Concentració a Sants

Com cada setmana, de dilluns a divendres, la plaça de Sants de Barcelona acull, a les vuit del vespre, una concentració per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Els veïns del barri es reuneixen al costat de la font nova. També reclamen que s’arxivin totes les causes judicials.

Dimarts 7 d’agost

Música per la llibertat

De dimarts a divendres, a les vuit del vespre, a la plaça Bonet i Muixí de Barcelona, davant les escales de l’església, Músics per la Llibertat organitza un acte per demanar la llibertat dels presos. Diferents músics del barri i els mateixos veïns interpreten El cant dels ocells, L’estaca de Lluís Llach i el cant d’Els segadors.

Dissabte 11 d’agost

L’energia en mans de la gent

La sala Cal Frares de Llívia serà l’escenari, dissabte 11 d’agost, de la xerrada Posant l’energia en mans de la gent, a càrrec de Pere Puig, enginyer industrial i vice-president d’Eurosolar, associació europea per les energies renovables. La ponència tindrà lloc a les vuit del vespre, al carrer dels Forns, número 1, i tractarà sobre les energies renovables a Catalunya i el seu futur en l’àmbit europeu. L’acte està organitzat per l’Assemblea Nacional de Catalunya a la Cerdanya.

Dissabte 11 d’agost

Sopar Groc a Talamanca

El poble de Talamanca, al Bages, acollirà, dissabte, un Sopar Groc Botifarrada per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. L’acte es durà a terme a les 21.30 h.

Dissabte 11 d’agost

Sopar Groc a Palamós

Palamós s’afegeix també als Sopars Grocs, que fa mesos que se celebren arreu del territori català. En aquest cas, serà el proper dissabte, a les nou del vespre, a la localitat de la Costa Brava, a la Nau dels 50 metres. Al Sopar Groc Solidari, organitzat per l’ANC, Piulades a la Fresca i Òmnium Cultural, assistiran la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, a més dels familiars dels presos i exiliats polítics. Els beneficis del sopar aniran destinats a la caixa de solidaritat d’Òmnium i l’ANC. Les inscripcions al sopar es poden fer a Finques Garbí, cada dia, i a la granja Cristall, el dimarts i dijous de 18 a 20 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor