Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes de l’11 al 19 d’agost

Dilluns 13 d’agost

Cada dilluns, a Badalona

La plaça de la Vila de Badalona segueix sent, cada dilluns, un punt de reunió per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. La concentració es du a terme a dos quarts de vuit del vespre i està organitzada per l’ANC i Òmnium.

Dilluns 13 d’agost

Sants, per la llibertat

També el barri de Sants es mobilitza, cada dilluns, per reclamar la llibertat dels presos polítics. Al costat de la font, a la plaça de Sants de Barcelona, els veïns es manifesten cada dilluns a les vuit del vespre. A la mateixa hora cada dilluns, també es concentren els veïns de Premià de Mar a la plaça de l’Ajuntament del municipi maresmenc.

Dilluns 13 d’agost

Concert solidari a Reus

La plaça de l’Església de Reus serà l’escenari, el proper dilluns dia 13 d’agost, a dos quarts de nou, d’un concert solidari, a càrrec del grup Liverpool String Quartet. L’acte solidari, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Reus i el Baix Camp, servirà per recaptar fons i seguir reclamant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Al final del concert, hi haurà un tast de vins i menjar de Porrera al mateix lloc per recordar l’1 d’octubre. El mateix grup actuarà, dimarts, a Castellvell del Camp, a dos quarts de nou. Dijous a la mateixa hora, ho farà a l’esplanada de l’ermita de Sant Antoni de Maspujols i, divendres a les deu del vespre, a l’ermita de Benaguasil (Camp de Túria). Diumenge 19 d’agost a les dotze del migdia, actuaran a l’església de Potries (la Safor).

Dimecres 15 d’agost

Exposició ‘Presos polítics’

Torna l’exposició de Santiago Sierra Presos polítics a l’Espanya contemporània, a les 19.30 h, al Casal Popular Sageta de Foc, al carrer de la Nau, 11, a Tarragona. Es tracta d’una reproducció autoritzada i cedida per Anna Solé Llop, que ja ha estat presentada dues vegades per l’artista tarragoní Àlvar Calvet, de què una al mateix escenari el passat 26 de juny. La primera setmana de setembre, l’exposició serà presentada en uns altres dos espais també per Àlvar Calvet: al Casal Despertaferro de Reus i a la seu de l’ANC a Montbrió del Camp.

Dimecres 15 d’agost

‘Música per als presos’

Cada dia, a la plaça de la Vila de Vilafranca s’interpreta El cant dels ocells, en suport al presos polítics i exiliats. L’acte Música per als presos es du a terme cada dia, “mentre no siguin lliures”, a les 21.30 h. També es fa el mateix acte tots els dies a les 21.30 h a Santa Eugènia de Berga i, de dilluns a divendres, a Olesa. També hi ha Música per la llibertat a Vilassar de Dalt, cada dilluns a les 19 h.

Dimecres 15 d’agost

Santiago Sierra, a Banyoles

L’exposició de Santiago Sierra Presos polítics a l’Espanya contemporània viatja, els dies 15 (Porta dels Turers) i 16 (plaça Major) d’aquest mes d’agost, a la localitat de Banyoles (Pla de l’Estany). La mateixa exposició és el dissabte dia 11 al municipi de Badalona, de 11 a 13 h, i a la Pobla de Segur. El proper 18 d’agost i fins al dia 26, de 17 a 21 h, l’obra de Santiago Sierra viatjarà a Barcelona, a l’espai La Lleialtat Santsenca, al carrer d’Olzinelles, 31. A finals d’agost, Presos polítics a l’Espanya contemporània serà al municipi de Ripoll, concretament del 27 al 31 d’aquest mes d’agost.

Dijous 16 d’agost

Llibertat, a Torelló

Cada dijous a dos quarts de nou, els veïns de Torelló diuen “Prou ostatges!”, amb una concentració a la plaça Nova en què reclamen la llibertat dels presos.

Divendres 17 d’agost

Segueixen les caminades

Segueixen, cada divendres, també a l’estiu, les caminades a la plaça de Catalunya de Barcelona, per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn del govern a l’exili, després de l’onada de repressió de l’Estat espanyol per l’1 d’octubre. L’esdeveniment es dur a terme a les set de la tarda cada divendres i està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana del Barcelonès.

Divendres 17 d’agost

‘Els nostres estalvis’

Els nostres estalvis: una eina per construir la República Catalana. Aquest és el títol de la jornada que es durà a terme el divendres 17 d’agost a la Universitat Catalana d’Estiu d’enguany, a Prada de Conflent. L’acte, que començarà a les nou del matí, estarà presentat per Joan Olivé i Mallafrè i hi parlaran Albert González, Martí Olivella i Enric Saorín. Entre altres qüestions, s’analitzaran el fons sobirà noruec, com a idea per la futura República Catalana, la moneda social de Barcelona i les grans desigualtats entre països rics i pobres. A la tarda, es farà un col·loqui amb Marc Pons sobre la desfeta i estafa de les caixes d’estalvi catalanes.

El diumenge dia 19, també hi ha prevista una altra jornada, a les sis de la tarda, en aquest cas amb el títol Els nostres estalvis: sumem per a la sobirania financera a la nova República Catalana. S’hi parlarà d’habitatge en cessió d’ús, emprenedoria, cooperatives de consum i petit comerç, petita indústria i energies renovables. Jordi Ferrés serà el moderador i hi parlaran Montserrat Llobet i Albert Castellanos, secretari general de la vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya.

Dissabte 18 d’agost

‘Aixequem la República’

El municipi costaner de Cadaqués (Alt Empordà) acollirà el proper dissabte 18 d’agost des de les sis de la tarda una festa popular per recaptar fons per ajudar els represaliats i difondre la necessitat d’assolir la República. Hi haurà jocs, berenar, espectacles infantils, havaneres i concerts.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor