Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 26 d’agost al 2 de setembre

Dilluns 27 d’agost

Fem República a Sants

Dins els actes de les Festes de Sants, per a dilluns, dia 27, a les vuit del vespre està prevista una concentració anomenada “Fent República, fem llibertat”, a la plaça Ramon Torres (font Nova).

Dilluns 27 d’agost

Concentració a Gràcia

Com cada dilluns, la plaça de la Vila del barri de Gràcia de Barcelona és l’escenari d’una concentració per reclamar la llibertat dels presos polítics. Aquest dilluns, dia 27 d’agost, inclourà la participació dels músics de l’Àliga de Gràcia. L’acte es durà a terme entre les vuit i les deu del vespre.

Dilluns 27 d’agost

Concentració a la plaça del Vi

Cada dilluns es continuen concentrant a la plaça del Vi de Girona, a les vuit del vespre, diverses persones per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Dimarts 28 d’agost

Sopar al Puig de les Basses

Un dimarts més hi haurà sopar a la presó del Puig de les Basses, a dos quarts de nou, per reclamar la llibertat de Dolors Bassa. A la concentració, els assistents portaran xiulets, cassoles i instruments musicals.

Dimarts 28 d’agost

Avis i Àvies, a la plaça de Vic

Nova concentració dels avis i àvies a la plaça de Vic, a les onze del matí, com cada dimarts, per reclamar la llibertat dels presos polítics.

Dijous 30 d’agost

Cada dijous, a Torelló

La plaça Nova de Torelló continua sent l’escenari, cada dijous a dos quarts de nou del vespre, d’una concentració per reclamar la llibertat dels presos polítics.

Dijous 30 d’agost

Crida per la llibertat a Balaguer

Com cada dijous, el Col·lectiu Llibertat de Balaguer tornarà a concentrar-se a la plaça Mercadal a dos quarts d’onze per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. El grup cantarà cançons i penjarà llaços grocs.

Divendres 31 d’agost

Cantada groga a Arenys de Mar

La plaça de les Palmeres d’Arenys de Mar serà l’escenari divendres d’una cantada groga d’havaneres a les deu del vespre. Hi actuarà el grup La Vella Lola.

Dissabte 1 setembre

Sopars grocs al Segrià i Osona

El poliesportiu dels Alamús (Segrià) serà el marc dissabte vinent, 1 de setembre, d’un sopar groc a les nou del vespre en solidaritat amb els presos polítics i els exiliats. El mateix dissabte, a les vuit del vespre, el CDR del Lluçanès organitzarà un altre sopar groc, en aquest cas al municipi d’Alpens (Osona). Per al dia abans, divendres, 31 d’agost, està previst el Festival Acústica a la una de la matinada a Figueres, organitzat per PromoArtsMusic i amb la participació d’Òmnium Cultura. També el divendres i al municipi d’Aitona, a la una del migdia, a la carpa de la Penya, a la plaça del pavelló poliesportiu, es durà a terme un vermut solidari i una paella popular. Per últim, el mateix divendres, Manresa celebrarà un sopar groc a les set de la tarda per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. L’acte festiu està organitzat per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana del Bages.

Dissabte 1 setembre

“Dissabtes d’estiu”, a Sant Feliu

La plaça Josep Umbert Ventura, al municipi de Sant Feliu de Codines (Vallès Oriental), és l’escenari un dissabte més a les deu del matí dels “Dissabtes d’estiu”, a la paradeta de l’Assemblea Nacional Catalana. En aquesta activitat, que acaba a la una del migdia, els assistents podran reservar plaça per als autocars de l’Onze de Setembre i també podran aconseguir la seva samarreta. A més a més, a la biblioteca Joan Petit i Aguilar, a les dotze del migdia es podrà visionar el reportatge Hackers 1-O, el ciberactivisme voluntari que va fer possible l’1-O. Mariona Bassa i Víctor Díaz són els autors d’aquest documental.

Dissabte 1 setembre

“Valls per la llibertat”

Com cada dissabte, Valls es concentra per la llibertat a les dotze del migdia davant de Sant Roc, amb intervencions artístiques en favor de la pau i la llibertat.

Diumenge 2 setembre

Festa del Llaç a Porqueres

El diumenge 2 de setembre se celebrarà la 31a Festa del Bosc de Can Ginebreda, anomenada enguany Festa del Llaç. L’acte començarà a les onze del migdia amb la posada de llaços grocs a cada arbre. A les dotze es construirà un llaç gegant entre tots els participants i després hi haurà parlaments i intervencions. A dos quarts de dues s’obrirà el bosc com si els assistents sortissin de la presó i posteriorment hi haurà un dinar popular, amb música en viu. L’acte festiu i solidari amb els presos polítics i exiliats té com un dels seus missatges que “No podem fer la festa com els altres anys amb la nostra gent a la presó o a l’exili” i té el suport de l’Assemblea Nacional Catalana, l’Ajuntament de Porqueres i Can Ginebreda.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor