Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 2 al 9 de setembre

Diumenge 2 setembre

Groc Truck a Sant Celoni

La plaça de la biblioteca de Sant Celoni acollirà, en plena festa major, l’acte solidari “Groc Trucks”, a les 19.30 h, en què es podrà escoltar una xerrada de Jordi Pina, advocat de Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull. A l’acte hi serà Xavier Sànchez, germà de Jordi Sànchez. També hi haurà música a càrrec de PD Carxofa i plats solidaris. Els beneficis aniran destinats a l’Associació Catalana pels Drets Civils. Els assistents podran posar flors i llaços als forats d’un llaç gegant. L’esdeveniment està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i té el suport d’Òmnium Cultural, l’Ajuntament de Sant Celoni i l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Diumenge 2 setembre

Cassolada a Sant Vicenç

Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) serà l’escenari diumenge d’una cassolada per la llibertat pels deu mesos d’empresonament d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i per la resta de presos polítics, així com per demanar el retorn dels exiliats. La cassolada tindrà lloc a les 19.15 h, i anirà des de la plaça de la Pau fins a l’ajuntament de Sant Vicenç, a la plaça de la Vila. Serà una cassolada ambulant, i el recorregut passarà pels carrers Enric Aymerich, Sant Josep, Miguel Hernández i Rafael Casanova. Els assistents hauran de portar estris per fer soroll. L’acte està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana del Baix Llobregat.

Dilluns 3 setembre

Concentració a Tortosa

Tortosa celebra un altre dilluns, a les 20.30 h a la plaça Alfons XII, una concentració per reclamar la llibertat dels presos polítics.

Dilluns 3 setembre

Els dilluns, al barri de Gràcia

Segueixen les concentracions solidàries amb els presos polítics i els exiliats de cada dilluns, de 20 a 22 h, a la plaça de la Vila del barri de Gràcia de Barcelona. En aquesta ocasió hi participarà la poeta Maria Cabrera.

Dilluns 3 setembre

Cadena humana a Lleida

Lleida farà una cadena humana per la llibertat dels presos polítics i el retorn lliure dels exiliats, des de la plaça de la Paeria fins a la Porta dels Apòstols (Seu Vella). A l’acte hi haurà una cantada del grup musical lleidatà Som Cantaires de Ponent, com cada dilluns, però en aquest cas a la Porta dels Apòstols, després de la cadena humana. L’activitat està organitzada pels Cantaires de Ponent, el Cor Plaça Paeria, l’ANC i Òmnium Cultural, i hi col·laboren el Centre Excursionista de Lleida, els Castellers de Lleida, l’Ateneu Popular, l’Ateneu la Baula, els CDR i el Grup de Dones de Lleida. Els assistents hauran d’estar als set trams a les 19.30 h.

Dimarts 4 setembre

Els dimarts, a Vic

Cada dimarts de setembre, la plaça major de Vic acollirà, a les 10 h, una concentració per demanar la llibertat dels presos polítics.

Dimarts 4 setembre

Exposició a Sant Feliu

L’exposició Presos polítics a l’Espanya contemporània, de Santiago Sierra, arriba a Sant Feliu de Llobregat el 4 de setembre i s’hi estarà fins al dia 9. Es podrà visitar a la Sala Ibèria, de 17 a 21 h.

Dimecres 5 setembre

Conferència a Girona

Josep Ramon Barberà i Mireia Montesinos parlaran a l’auditori Josep Irla, a les 19.30 h, sobre la situació jurídica dels presos, entre altres temes.

Dijous 6 setembre

Concentració a la presó

La presó de Mas d’Enric tornarà a ser l’escenari, un dijous més, d’una concentració dels Avis i Àvies per la llibertat de la Taca d’Oli - Camp de Tarragona per reclamar la llibertat de Carme Forcadell i de tots els presos polítics.

Divendres 7 setembre

El ‘20-S’, a Figueres

El documental 20-S es projectarà a Figueres, al cinema Las Vegas. Després hi haurà un col·loqui amb Jaume Roures, Jaume-Alonso Cuevillas i Gabriela Serra.

Divendres 7 setembre

Sopar groc al Castell del Rei

El Castell del Rei (al turó de la Seu Vella), a Lleida, serà l’escenari d’un sopar groc solidari, que començarà a les 21 h.

Dissabte 8 setembre

“Trencant setges” a Badalona

La platja dels pescadors de Badalona serà l’escenari, a partir de les 19 h, de l’activitat “Trencant setges”, amb una xerrada de Joan Rosàs, un espectacle i concerts.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor