Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 9 al 16 de setembre

Diumenge 9 setembre

La Diada, a tot arreu

La celebració de la Diada avançarà els seus actes en diversos llocs del planeta el proper diumenge dia 9: Washington, Denver, Dallas, Brussel·les, Detroit, Los Angeles, Houston, Cleveland, Chicago, Dublín, San Diego, Minneapolis i Filadèlfia, entre d’altres.

Diumenge 9 setembre

Concert a Sant Feliu

La Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat acollirà de nou un concert de celebració de la Diada, en què actuarà el grup la Contrabaix Big Band, a partir de les 21.15 hores. Òmnium Sant Feliu de Llobregat i l’Ateneu Santfeliuenc convoquen l’acte, que es durà a terme al carrer Pi i Margall, 21, el proper diumenge dia 9. L’exposició ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, de Santiago Sierra, que durant la setmana ha estat exposada a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc, es traslladarà també a la Sala Ibèria. L’entrada és lliure i a les 20 hores s’obriran les portes. Hi haurà begudes i entrepans a preus populars.

Dilluns 10 setembre

Conferència a Teià

David González oferirà una conferència amb el títol ‘Veritats i mentides de l’Onze de Setembre de 1714’, a les 19 hores a la Sala d’Actes Can Llaurador de Teià.

Dilluns 10 setembre

Marxa de torxes per la llibertat

Amb el lema Llibertat i República, la nit del dilluns hi haurà una marxa de torxes al barri de Sants de Barcelona. També hi haurà marxes a Palamós i La Bisbal.

Dilluns 10 setembre

Més torxes a Sant Cugat

A dos quarts de nou, a la plaça Rafael de Casanova de Sant Cugat del Vallès, començarà la quarta Marxa de Torxes en record de l’11 de setembre de 1714. També hi haurà marxes a Lleida, Les Borges Blanques i Mollerussa.

Dilluns 10 setembre

Sopar Groc a Vilada

El municipi de Vilada (Berguedà) acollirà el proper dilluns dia 10 a partir de les 20.30 hores un Sopar Groc solidari a la plaça de la Vila. El preu del sopar és de 12 euros, hi haurà sardinada i tots els beneficis aniran destinats a les famílies dels presos i exiliats. També hi ha Sopars Grocs previstos el mateix dia a Sant Quirze del Vallès (21 hores), Cànoves i Samalús (21 hores), Sils (21 hores) i La Garriga, on hi haurà un aplec de la sardana i un acte d’homenatge a la Senyera. També està previst dur a terme un Dinar Groc a El Masnou, a les dues del migdia, a Can Malet.

Dilluns 10 setembre

Llums de llibertat a Banyoles

El Rec de la Figuera d’en Xo, a Banyoles, serà el punt de partida a les 21.30 hores de l’acció poètica i reivindicativa ‘Llums de llibertat’, amb el subtítol ‘Tots els corrents duen al mar’. Els assistents seguiran el curs de l’aigua acompanyats per la llum i la paraula. Òmnium Cultural Gestora Pla de l’Estany és l’organitzador de l’esdeveniment, que servirà també per a la seva presentació oficial. L’acte és gratuït i obert al públic. La mateixa nit del dilluns també està prevista la celebració de la sisena Marxa de Torxes per a la Independència al municipi de Golmés. D’altre banda, a Barcelona, la vetlla de l’11 de setembre al Fossar de les Moreres començarà a dos quarts de nou del vespre. També hi ha actes previstos a Vic, a partir de les set de la tarda, a la plaça Bac de Roda i la Sala Columna, per commemorar l’11 de setembre.

Dilluns 10 setembre

Baixada de Torxes a Pallejà

La sisena Baixada de Torxes a Pallejà arrencarà a les deu de la nit el proper dilluns dia 10, a la plaça de les Masies. A l’arribada s’encendrà el peveter i després hi haurà rom cremat. També hi haurà torxes al municipi de L’Hospitalet de Llobregat a les onze de la nit, a l’Harmonia, a la plaça Josep Bordonau i Balaguer. Les torxes es podran adquirir al punt de concentració de l’acte.

Dilluns 10 setembre

Torxes també a Girona

Òmnium Gironès convoca la 12a Marxa de Torxes a Girona, a partir de dos quarts de deu, a les escales de la catedral, on hi haurà un concert de Gemma Humet.

Dilluns 10 setembre

PreDiada a Rubí

Òmnium Cultural celebra a Rubí la PreDiada, amb marxa de torxes, lectura d’un manifest i concert de Sergi Estella. La Marxa començarà a les 22 hores.

Dimarts 11 setembre

Missa a Santa Maria del Mar

La basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona celebrarà una missa a les deu del matí en record de tots els defensors de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor