Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 23 al 30 de setembre

Dilluns 24 setembre

Suport a Cornellà del Terri

També els dilluns es manté la concentració setmanal en suport dels presos polítics i els exiliats al municipi de Cornellà del Terri, a les 20 h, sota l’arbre de l’1 de Maig, al passeig Sant Jordi. L’acte està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Cornellà del Terri. El mateix dia, en aquest cas a la plaça de la Vila de Badalona, hi ha una altra concentració solidària, a partir de les 19.30 h, amb el suport de l’ANC de Badalona. També es manté la concentració a la plaça de Sants de Barcelona, a les 20 h.

Dilluns 24 setembre

Els dilluns, a la plaça del Vi

Cada dilluns, la plaça del Vi de Girona segueix sent el punt de trobada, a les 19 h, d’una concentració per reclamar la llibertat dels presos.

Dilluns 24 setembre

Concentració a Premià de Mar

Al municipi de Premià de Mar mantenen també cada dilluns les mobilitzacions en suport dels presos polítics i els exiliats per reclamar la seva llibertat i el seu retorn, a partir de les 20 h, a la plaça de l’Ajuntament. L’acte està organitzat per l’ANC.

Dilluns 24 setembre

Minuts de silenci a Malgrat

A Malgrat, a les Peixateries Velles, hi ha una concentració, en què es duen a terme tres minuts de silenci, la lectura d’un poema i una interpretació musical.

Dimarts 25 setembre

Avis i Àvies, a la plaça de Vic

Cada dimarts, els avis i àvies del municipi osonenc tenen una cita a la plaça Major de Vic, a la concentració per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, i per fer efectiva la república catalana. Els assistents a la concentració porten en cada convocatòria cartells grocs per demanar la llibertat dels presos polítics. L’acte solidari es durà a terme aquest mes de setembre cada dimarts a les 11 h i està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Vic i d’Osona.

Dimarts 25 setembre

Exposició a Esplugues i Valls

L’exposició Presos polítics a l’Espanya contemporània, de Santiago Sierra, arribarà a les 19 h, quan es farà la inauguració, al Museu de Valls. Després, a la sala d’actes, es projectarà el documental 20 de setembre.

La mateixa exposició també arribarà a Esplugues de Llobregat, on serà exposada del 25 al 30 de setembre, a l’Avenç Centre Cultural, al carrer d’Àngel Guimerà, 27. La inauguració es farà el dia 25, a les 19.30 h. L’horari d’obertura serà del dimecres 26 al diumenge 30, de 17 a 20 h. Aquesta exposició és una iniciativa d’Òmnium Cultural Esplugues de Llobregat, amb la col·laboració de l’Avenç Centre Cultural. La mostra és una rèplica de l’exposició de l’artista, consistent en 24 fotografies pixelades de rostres de persones que l’autor considera presos polítics. Al peu de cadascuna de les imatges, es descriuen les circumstàncies personals de cada individu. Aquesta exposició va ser censurada en la darrera edició de la fira ARCO de Madrid per motius polítics, cosa que suposa una vulneració flagrant de la llibertat ideològica i d’expressió. És per això que Òmnium Cultural ha pres aquesta exposició com a icona de reivindicació contra la censura dins de la campanya Demà pots ser tu.

Dimecres 26 setembre

El Masnou solidari

Cada dimecres hi ha una concentració solidària al municipi del Masnou, davant de l’Ajuntament, a les 19 h, per reclamar la llibertat dels presos,i que es faci efectiva la República Catalana i per rebutjar la injustícia de l’Estat espanyol.

Dimecres 26 setembre

Sopar groc als Guiamets

Els Guiamets acollirà un sopar groc solidari a les 21 h. També hi ha previst un altre sopar groc, en aquest cas divendres i a Sant Pere de Ribes.

Dijous 27 setembre

Concentració a Torelló

La plaça Nova de Torelló és l’escenari d’una concentració solidària en favor de la llibertat dels presos polítics i del retorn dels exiliats. L’acte es du a terme setmanalment, a les 20.30 h.

Divendres 28 setembre

El documental ‘20-S’,a Teià

Òmnium Alella, el Masnou i Teià i l’Ajuntament d’aquest darrer municipi projectaran el documental 20-S, a les 19.30 h, a la masia Can Llaurador.

Dissabte 29 setembre

Cartes per als presos a Vic

L’ANC de Vic convoca, a les 10 h, al número 3 del carrer Verdaguer, a una concentració en què els assistents escriuran cartes als presos i als exiliats.

El mateix dissabte també hi ha previst un Concert Solidari a Sant Carles de la Ràpita, un acte de commemoració de l’1-O a Sant Sadurní d’Anoia i Anglès, sopars grocs a Caldes de Montbui i Ponts i una concentració a Tortosa per fer mitja en groc, a la plaça Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor