Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes de l’11 al 18 de novembre

Dissabte 10 novembre

La República, a Bescanó

El director de La República, Carles Ribera, presentarà la revista el dissabte a Bescanó, al sopar groc al qual assistirà juntament amb familiars de Carles Puigdemont i Dolors Bassa, amics d’Oriol Junqueras i testimonis de l’1 d’octubre. A l’acte està previst fer una videoconferència amb el president Carles Puigdemont. El sopar serà a les 20.30 h, a la sala polivalent, i posteriorment hi haurà diverses actuacions musicals.

Dilluns 12 novembre

Cada dia a Tarragona

De dilluns a divendres, davant del Palau de Justícia de Tarragona, hi ha convocada una concentració presencial, de 9 a 14 h, i en silenci, a les 12 h.

Dimarts 13 NOVEMBRE

Presentació de ‘Franco lives on’

Lluc Salellas i Dominic Keown, professor d’estudis catalans a la Universitat de Cambridge, presentaran el llibre Franco lives on, al Darwin College, a la Universitat de Cambridge.

Dimecres 14 novembre

Xerrada amb Patrícia Sàrrias

El Centre Cívic l’Estació del Vendrell acollirà, a les 20 h, una xerrada amb Patrícia Sàrrias, del Secretariat Nacional de l’ANC, amb el títol Una proposta de primàries per al Vendrell.

Dimecres 14 novembre

La lluita social, a la Sala Beckett

La lluita col·lectiva per transformar el món és el fil conductor de la proposta de la companyia La Ruta 40 que la Sala Beckett ofereix fins al 8 de desembre.

Dijous 15 novembre

Xerrada amb Vicent Partal

Can Manyé d’Alella acollirà a les 19.30 h una xerrada amb Vicent Partal, És l’hora de ser radicals?, en què es parlarà sobre com hem d’encarar el futur immediat.

Dijous 15 NOVEMBRE

Presentació a Manresa

L’Espai Òmnium de Manresa (Sobrerroca, 38) acollirà la presentació, a les 19 h, de 34 dies de tardor i un de primavera. Diari de presó (Símbol Editors), en què Meritxell Borràs narra un relat ple de coratge i sensibilitat, del temps que va estar a la presó d’Alcalá-Meco la tardor del 2017. El llibre és una crònica personal i directa d’uns dies en què la set de revenja de l’Estat va portar el govern de Catalunya a la presó i a l’exili.

Dijous 15 novembre

Xerrada a la Palma de Cervelló

El Teatre Aliança del municipi de la Palma de Cervelló acollirà a les 20 h una xerrada a càrrec de Ramir de Porrata-Doria, economista, empresari i doctor en enginyeria de telecomunicacions per la UPC, a més de ser expresident del Cercle Català de Negocis. Ramir de Porrata-Doria exposarà dues qüestions durant la xerrada: “Què ha passat des de l’1 d’octubre?” i “Com ens hem de preparar per al que vindrà?”

Divendres 16 novembre

Música i poemes a Sitges

Cada divendres, concentració de músics que canten i llegeixen poemes per demanar la llibertat dels presos. A les 20 h, davant l’ajuntament de Sitges.

Dissabte 17 novembre

La Catalunya republicana

Com a cloenda dels actes del Memorial Lluís Companys 2018, es representarà l’obra Els darrers dies de la Catalunya republicana, a les 21 h, al Teatre Principal de Sabadell. L’espectacle està basat en la narració dels dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili durant la fase culminant de l’ofensiva final del dicatador Francisco Franco contra Catalunya.

Els darrers dies de la Catalunya republicana és una crònica de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar del 1936. Rovira i Virgili descriu, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. Un viatge amarat de dolors: la pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertesa. Jordi Hervàs Solà és l’actor d’aquesta obra. L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Sabadell.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor