Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes de l’18 al 25 de novembre

Diumenge 18 novembre

Rua groga al Maresme

Després del gran èxit de la “Gran rua groga” feta entre Mataró i Montgat el 21 d’octubre passat, es durà a terme una nova concentració per reclamar la llibertat dels presos polítics. Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana del Masnou organitzen una nova rua de cotxes guarnits de color groc per Alella, el Masnou i Teià. El color groc és el fil conductor d’aquestes activitats per fer visible la indignació davant de tanta injustícia. Aquesta rua coincidirà amb els tretze mesos dels empresonaments. Tots els vehicles sortiran a les 12 h de l’aparcament que hi ha davant del cementiri del Masnou.

Dijous 22 novembre

Silenci contra la injustícia

El col·lectiu Silenci, Rebel·leu-vos torna a concentrar-se a Tarragona el dijous muntant primer la paradeta i després amb dos actes de silenci reivindicatiu.

Dilluns 19 novembre

Concentració a Tortosa

Les concentracions de cada dilluns a la plaça Alfons XII de Tortosa, a les 20 h, per protestar per l’empresonament dels presos continuen. En aquesta ocasió, el saxofonista Joaquim Vilagrassa interpretarà El cant dels ocells. L’acte està organitzat per l’ANC.

Dilluns 19 novembre

L’exposició arriba a Sant Just

L’Ateneu del municipi de Sant Just Desvern (carrer de l’Ateneu, 3-5) acollirà a partir del dia 19 de novembre i fins al dia 24 l’exposició Presos polítics a l’Espanya contemporània, de Santiago Sierra. La inauguració de la famosa exposició es farà a les 19.30 h. Els horaris de visita seran els següents: de dimarts 20 al dissabte 24 de novembre, de 17 a 21 h.

Dilluns 19 novembre

Cantada a Lleida

La plaça de la Paeria de Lleida serà l’escenari un altre dilluns, a les 20 h, d’una cantada per la llibertat dels presos polítics i a favor del retorn dels exiliats.

Dimecres 21 novembre

Taula rodona de juristes

Jaume Alonso-Cuevillas, advocat i catedràtic de dret processal de la UB; Mercè Barceló, catedràtica de dret constitucional de la UAB i coordinadora del Col·lectiu Praga, i Jordi Domingo, president de la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya i portaveu de Constituïm, seran els experts juristes que participaran en l’acte, que se celebrarà a les 19 h al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. La taula rodona l’organitza l’Assemblea Nacional Catalana de la Dreta de l’Eixample.

Dissabte 24 novembre

Parades d’Òmnium Cultural

El dissabte 24, arreu del país, Òmnium Cultural desplegarà una marató de parades destinades a denunciar el judici a la democràcia arreu del territori. Es tracta d’una acció emmarcada en la precampanya pel judici als presos polítics i contra la causa general del sobiranisme. Una de les parades estarà ubicada a la rambla del Poblenou, 42, a Barcelona.

Dissabte 24 novembre

Xerrada econòmica a Balaguer

La Cooperativa Catalana de Serveis Financers organitzarà a les 17 h, a la sala gran del CEI del municipi de Balaguer (carrer Sant Pere, 1-19) una xerrada conjunta, amb el lema Posem els recursos del catalans a treballar per al bé de Catalunya. La Cooperativa Catalana de Serveis Financers Sccl, com eina per bastir la República Catalana.

Jaume Marvà i Agustí serà el presentador de l’acte, en què intervindran també Magda Gregori i Borrell, periodista i politòloga; Marc Pons i Barrachina, autor de la novel·la La Caixa Negra, i Joan Olivé i Mallafrè, president de la Cooperativa Catalana de Serveis Financers Sccl.

Dissabte 24 novembre

Teixim en groc a Tortosa

Cada dissabte, a les 12 h, a la plaça Barcelona de Tortosa es du a terme l’activitat #TeiximEnGroc. L’acte està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Tortosa i Baix Ebre.

Dissabte 24 novembre

Sopar groc a Organyà

Organyà i Torrefarrera acolliran un sopar groc solidari, a les 21 h. L’endemà també es farà un dinar groc a Sant Feliu de Guíxols.

Diumenge 25 novembre

‘Jo també porto el llaç groc’

La periodista Maria Xinxó presentarà el seu llibre, Jo també porto el llaç groc, a les 11.30 h, a Can Lleonart, a Alella. El llibre, prologat per Pep Guardiola, recull cent retrats de persones que expliquen els motius pels quals porten el llaç groc. L’acte serà presentat per Cristina Armengol.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor