Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes de l’1 al 9 de desembre

Dissabte 1 desembre

Sortida solidària al Catllar

Des de Lleida s’organitza una sortida al centre penitenciari Mas d’Enric, on hi ha empresonada Carme Forcadell. Cantaires de Ponent, el cor Plaça Paeria, l’ANC i Òmnium volen reivindicar un cop més els nostres presos. L’autocar sortirà a les 9.30 h del camp d’esports.

Dissabte 1 desembre

Marató de parades d’Òmnium

Arreu del país, es durà a terme una marató de parades d’Òmnium Cultural destinades a denunciar el judici a la democràcia a tot el país. Es tracta d’una acció emmarcada en la campanya contra el judici als presos polítics i la causa general contra el sobiranisme.

Dissabte 1 desembre

Roger Español, al Vendrell

Òmnium Cultural del Baix Penedès i l’ANC del Vendrell organitzen actes reivindicatius a la rambla del Vendrell. Òmnium Cultural presentarà les noves campanyes d’accions (11 h).

Per la seva banda, l’ANC continuarà, un dissabte més, amb “Música per a la llibertat dels presos polítics i exiliats”, aquesta vegada amb la presència de Roger Español, saxofonista i víctima de l’1 d’octubre, a les 12 h.

Diumenge 2 desembre

Acte a Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels Horts organitza la jornada “Represaliats”, consistent en un dinar groc (escudella per la llibertat) i xerrades d’algunes persones que han patit algun tipus de persecució judicial: Roger Español, Jordi Pesarrodona, familiars de l’Adri Carrasco, la Tamara Carrasco (a través d’un vídeo), professorat de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, Jandi Velasco, Jordi Perelló, Joan Mangues... L’acte coincideix amb els tretze mesos que fa que estan a la presó Oriol Junqueras i Joaquim Forn, i està convocat per l’ANC, Free Junqueras, els CDR, Àgora, ERC, la CUP, el PDeCat, ICV, EUiA, Junts x Sant Vicenç i l’Ajuntament.

Dimarts 4 desembre

Història gràfica d’una lluita

La llibreria Caselles de Lleida acollirà a les 19 h la presentació dels llibres de Toni Galmés Groc i On és l’Estel·la?

Dimecres 5 desembre

Xerrada a Sant Boi de Llobregat

L’Assemblea Nacional Catalana de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) ha organitzat, a les 20 h, una xerrada amb el títol República: empremta de justícia i llibertat, a càrrec de Jaume Alonso-Cuevillas, jurista i economista, catedràtic de dret processal i advocat de Carles Puigdemont.

Cal Ninyo (carrer Major, 43) serà l’escenari de la trobada, en què també participarà Pep Fort, membre del secretariat nacional de l’ANC. A la xerrada es parlarà sobre els pactes internacionals, els drets civils i polítics i el dret a l’autodeterminació, els drets humans, la intervenció de l’autonomia i de la democràcia i la vulneració de drets i llibertats. La situació jurídica dels presos i exiliats polítics serà el centre d’aquesta conferència.

Dijous 6 desembre

Multiconsulta a Palamós

El CDR Gavarres Mar de Palamós organitzarà una multiconsulta a la localitat del Baix Empordà, sota el tema “Palamós decideix”. Aquesta multiconsulta, es realitzarà entre les 10 i les 20 h. Hi podran participar tots els habitants del municipi majors de 16 anys amb el DNI, el carnet de conduir o el NIE. En aquesta multiconsulta, es volen plantejar temes clau d’actualitat i d’indignació popular, com la vigència de la Constitució espanyola, la monarquia, l’Església, el feixisme, el Valle de los Caídos i la Guàrdia Civil. Les votacions es podran fer al punt d’informació juvenil d’aquesta localitat de la Costa Brava.

Divendres 7 desembre

Concentració a Barcelona

Per fer efectiva la república catalana, per alliberar els presos polítics i per demanar el retorn dels exiliats, cada divendres hi ha programada una concentració a les 19 h a la plaça Catalunya, al centre de Barcelona.

Divendres 7 desembre

Projecció d’‘1-O’ a Berlín

A la ciutat de Berlín es projectarà el documental 1-O, un acte organitzat per l’ANC d’Alemanya i per Assemblees Exteriors. La projecció anirà precedida d’una introducció per part del professor Klaus-Jürgen Nagel.

Dissabte 8 desembre

Teixim en groc a Tortosa

Cada dissabte, a les 12 h, a la plaça Barcelona de Tortosa, es du a terme l’activitat #TeiximEnGroc, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana de Tortosa i el Baix Ebre.

Diumenge 9 desembre

‘Gospel’ a Lledoners

Una colla de cantants de gospel del Solsonès s’han unit per preparar una actuació a Lledoners, diumenge, en el marc de les actuacions “Música per la llibertat”. L’acte es durà a terme a les 12 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor