Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 9 al 16 de desembre

Dilluns 10 desembre

Cada dilluns al barri de Gràcia

Les concentracions per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats a la plaça de la Vila del barri de Gràcia de Barcelona també es continuen fent cada dilluns. En la propera, a les 20 h, hi participarà Vicenç Altaió, poeta i traficant d’idees.

Dilluns 10 desembre

Conferència a Girona

Amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans, l’Arxiu Històric de Girona i l’Arxiu Municipal de Girona organitzaran una conferència, a les 19 h, que anirà a càrrec de Jordi Font Agulló, director del Museu Memorial de l’Exili (MUME). Entre la divulgació històrica i la conservació patrimonial. El MUME com a dispositiu de transferència de la memòria democràtica’ és el títol de la xerrada.

Dilluns 10 desembre

Multiconferència a Argentona

A La Sala, al número 14 de la plaça Nova del municipi d’Argentona, es durà a terme una multiconferència, en què es parlarà de repressió i de falta de llibertat d’expressió, a càrrec de Pep Riera. L’acte es farà a partir de les 19 h i l’entrada serà lliure.

L’Ajuntament d’Argentona és l’organitzador d’aquest esdeveniment, en què també es parlarà de l’MMS –medicament o verí?–, amb la doctora Teresa Forcades, i de l’ús de l’MMS en agricultura i ramaderia, amb Josep Pàmies. Les inscripcions es poden formalitzar a dioxidodecloromms@gmail.com

Dimecres 12 desembre

Col·loqui a la Blanquerna

L’auditori de la FCRI Blanquerna acollirà, a partir de les 14 h, un col·loqui sobre el feixisme i la democràcia amb la presència d’Ester Capella, consellera de Justícia de la Generalitat; Jordi Borràs, fotoperiodista, i David Fernández, periodista i exdiputat del Parlament de Catalunya. Sonia Andolz, professora de la FCRI Blanquerna, presentarà l’acte.

Dimecres 12 desembre

Presentació a Girona

El llibre El franquisme que no marxa, de Lluc Salellas, serà presentat a les 19 h al Centre Cultural La Mercè de Girona. Aquest llibre ha estat traduït a l’anglès amb el títol Franco lives on. L’acte està organitzat per l’ANC.

Dimecres 12 desembre

Presentació a Arenys de Mar

La sala de plens de l’Ajuntament del municipi d’Arenys de Mar serà l’escenari de la presentació del llibre de Joaquim Forn Escrits de presó. Laura Masvidal serà l’encarregada de conduir l’acte, a les 19.30 h.

Posteriorment, es cantarà El cant dels ocells, un acte solidari, organitzat per Arenys de Mar per la Independència, amb què el municipi maresmenc pretén continuar reclamant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Dimecres 12 desembre

Acte a Sant Joan Despí

Sant Joan Despí acollirà al centre cívic Les Planes, a partir de les 18.30 h, un acte de debat amb el títol Estan en perill els drets civils?, que es farà en el marc de la campanya Demà pots ser tu!. Al col·loqui hi seran Txell Bonet, periodista; David Fernández, periodista i activista; Karlos Castilla, de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, i Xavier Antich, d’Òmnium Cultural.

Dijous 13 desembre

Silenci contra la injustícia

El col·lectiu Silenci, Rebel·leu-vos es tornarà a concentrar a Tarragona amb actes de silenci reivindicatiu i coincidint amb els 100 dies de silenci durant mig any.

Dijous 13 desembre

Conferències a Sabadell

L’Estruch de Sabadell acollirà dues conferències sobre el dret a l’autodeterminació. A les 19 h, tindrà lloc la segona, amb el títol Pobles dins d’estats, respostes diferents: bascos, catalans, kurds, quebequesos i sahrauís.

Divendres 14 desembre

Exposició a Sant Feliu

Del 14 al 23 de desembre, per iniciativa d’Òmnium Sant Feliu de Llobregat i amb la col·laboració de l’Ajuntament, la ciutadania podrà tornar a visitar l’exposició Presos polítics a l’Espanya contemporània, de l’artista Santiago Sierra.

Divendres 14 desembre

Conferència a Reus

La sala Santa Llúcia de Reus acollirà a les 19.30 h una conferència de dos membres d’#AltsasuGurasoak, entitat formada pels familiars dels joves d’Altsasu, condemnats per delictes d’odi i terrorisme arran d’una baralla de bar.

Dissabte 15 desembre

Teixint en groc

A la plaça de Barcelona de Tortosa, cada dissabte a les 12 h, continuen teixint amb llana groga. L’activitat està organitzada per l’ANC de Tortosa (Baix Ebre).

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor