Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 12 al 20 de gener

Dissabte 12 gener

Gabriela Serra, a Tarragona

El local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona (carrer Cos del Bou) acull el dissabte dia 12 de gener i el diumenge dia 13 el cinquè dejuni “Prou ostatges, contra la repressió i per la llibertat”. A l’acte està prevista una xerrada de Gabriela Serra (CUP), a les 17 h, per parlar sobre “Brigades internacionals de pau, no violència”.

Dissabte 12 gener

Taller a Mataró

A les 9.30 h, a la plaça de l’Ajuntament de Mataró es durà a terme un taller amb els companys d’En Peu de Pau sobre acció i resistència no-violenta.

Dissabte 12 gener

Concentració a Mas d’Enric

L’ANC de Sentmenat convoca una nova concentració a la presó de Mas d’Enric per donar suport a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Els autocars sortiran del municipi de Sentmenat, des del parc de la Riera, i l’objectiu de la trobada, a banda de donar suport a Forcadell, és seguir reclamant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. També hi haurà vermut col·lectiu davant del centre penitenciar. La tornada està prevista per a les 14.30 h.

Dissabte 12 gener

Exposició a Girona

De l’11 de gener al 15 de febrer, l’exposició 55 urnes per la llibertat mostra el treball d’una cinquantena d’artistes de Catalunya, i de França, que amb la seva creació volen fer visible aquest crit i el seu compromís amb una societat que afirma pacíficament, des de fa anys, la seva voluntat de llibertat i que observa astorada la falta de reacció per un fets de gran gravetat.

Cadascun dels artistes disposa d’una de les urnes del referèndum del 1-O i fa la seva creació per tal de realitzar aquesta denúncia. Tots els artistes han mostrat el seu compromís pel dret a la democràcia i pel dret a decidir, i cedeixen la seva obra a la caixa de solidaritat per ajudar les famílies dels presos i per a la defensa ciutadana de la democràcia.

L’exposició es pot visitar de les 10 a les 20 h a la Fundació Fita, al segon pis de la Casa de Cultura de Girona (plaça de l’Hospital, 6). Aquest exposició està organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana territorial de Girona i el Gironès.

Dissabte 12 gener

Concert a Girona

Els Amics de la Coral Genciana oferiran el concert Nova Cançó 2.0 a les 19 h, a l’auditori del Centre Cultural la Mercè de Girona. La recaptació s’ingressarà íntegrament a l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) formada pels familiars dels presos polítics i els exiliats. Aquest concert s’emmarca en els actes paral·lels a l’exposició 55 urnes per la llibertat, que es podrà visitar fins al 15 de febrer.

Diumenge 13 gener

Més música a La Mirona

La sala La Mirona, a Salt, acollirà a les 18 h la Cantata 1714-2014, 300 anys vencent, amb 130 cantaires, 2 solistes i 5 rapsodes.

Dilluns 14 gener

Caminades a Sants

Com cada dilluns està prevista a les 20 h una concentració al barri de Sants de Barcelona per exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. El dilluns dia 14, hi participarà Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC. Paluzie farà també la tradicional caminada de protesta i al final de l’acte prendrà la paraula per fer un parlament als assistents.

La concentració per aquesta acció es fa a la placeta Ramon Torres Casanova, al costat de la plaça de Sants de Barcelona. El 7 de gener, el convidat a aquestes caminades va ser Vicent Partal, de Vilaweb. El dilluns dia 21 de gener està prevista l’assistència a l’esdeveniment de Jordi Redondo, d’Òmnium Cultural. Les caminades estan organitzades per l’Assemblea Nacional Catalana territorial del barri de Sants-Montjuïc. Redondo també farà un breu parlament un cop finalitzi la caminada de la setmana vinent.

Diumenge 13 gener

Marxa fins a Lledoners

Diumenge comença una marxa des d’Olot fins a Lledoners, dividida en vuit etapes, que finalitzarà el dia 20 i que comptarà amb 300 persones. Cada dia començarà a les 10 hores.

Dissabte 19 GENER

Fora les plaques franquistes

Tarragona acollirà un acte per treure plaques franquistes. La convocatòria serà a les 12 h a la plaça Corsini (plaça del Mercat) de la ciutat. Hi ha prevista la retirada de set plaques franquistes. L’acció està organitzada pel CDR de Tarragona, la Plataforma Antifeixista Tarragona, Fòrum de Tarragona per la Memòria i la CUP de Tarragona. Amb aquesta acció es vol fer complir la llei 52/2007, de 26 de desembre, coneguda com a llei de memòria històrica, que estableix en l’article 15 que les administracions públiques estan obligades a retirar de la via pública aquests símbols. A l’Ajuntament es va aprovar, l’abril del 2017, una moció presentada per la CUP per retirar d’ofici les plaques de les façanes, ja que la seva existència és il·legal.

Diumenge 20 gener

Fira de consum a Palafrugell

El CDR Peix Fregit Palafrugell organitza la primera fira del comerç compromès, amb l’objectiu de presentar empreses compromeses amb el projecte republicà.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor