Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 19 al 27 de gener

Dissabte 19 gener

Mostra de consum a Barcelona

Amb motiu de la festa major del barri de Sant Antoni de Barcelona, se celebra una “Mostra de consum responsable per la República”, davant del mercat, al carrer Tamarit. L’acte arrencarà a les 11 h amb lectura d’un manifest. Hi haurà parades informatives i una xerrada a les 11.30 h amb el títol Com hauria de ser l’economia del país que volem, a càrrec de Josep Manel Busqueta, pastisser, economista i membre del col·lectiu Seminari d’Economia Crítica Taifa. També hi serà present David Fernández, vicepresident del Centre Català de Negocis i secretari nacional de l’ANC. A les 14 h està prevista una paella popular i a les 15.30 h, concerts de 4 de la Cera i Kronikal.

Dissabte 19 gener

Oberta l’exposició a Girona

Fins al dia 15 de febrer segeuix oberta l’exposició 55 urnes per la llibertat a la Fundació Fita, a la Casa de Cultura de Girona. 50 artistes hi han participat.

Dissabte 19 gener

Diada gegantera a Lledoners

Una altra expedició a Lledoners, en aquest cas des del Masnou. L’acte consistirà en una diada gegantera, a les 14 h, amb vermut i mostra de balls, a partir de les 12 h. També hi haurà una ballada conjunta. La sortida es fa a les 8 h des de la plaça de la Llibertat del Masnou. L’acte està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i per Òmnium Cultural i vol reclamar un cop més la llibertat dels presos polítics.

Diumenge 20 gener

Darrera caminada a Lledoners

La darrera caminada programada de les vuit etapes organitzades fins a Lledoners per Bianya Sobiranista i Òmnium Garrotxa serà diumenge. Aquesta darrera marxa a peu es farà des de Manresa i arribarà fins a la presó de Lledoners.

Dilluns 21 gener

A punta de Bic, a Solsona

L’exposició El procés a punta de Bic, de Jordi Magrià, arriba a Solsona. L’exposició, organitzada per Òmnium Solsonès, s’instal·larà al Saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató de Solsona. La inauguració tindrà lloc a les 19 h, amb la presència de l’autor. L’exposició romandrà oberta del 21 al 27 de gener, i els horaris seran els següents: de dilluns a divendres, de 18 a 20 h, i dissabtes i diumenges, d’11 a 13 h i de 18 a 20 h.

Dilluns 21 gener

Presentació a l’Hospitalet

L’Assemblea Nacional Catalana de l’Hospitalet de Llobregat organitzarà un acte de presentació de candidats a les primàries de l’Hospitalet, amb la presència d’Anna Arqué, portaveu de Primàries Catalunya, i Vicent Partal, periodista i director de Vilaweb. L’acte es farà a les 19.30 h a l’Auditori Barradas (rambla Just Oliveras, 56). Les primàries volen ser un procés de participació popular, previ a les eleccions, que permeti votar tots els candidats directament. També vol unir el vot independentista des de baix.

Dijous 24 gener

Xerrada a Barcelona

La Biblioteca Francesc Candel de Barcelona serà el marc a les 19 h d’una xerrada sobre el 80è aniversari de la retirada, en commemoració de l’èxode republicà del gener del 1939. La xerrada anirà a càrrec de Lleonard Armentano, conductor dels tallers d’història de Catalunya d’Òmnium Sants-Montjuïc. L’acte, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, el presentarà Joan Gascueña.

Dijous 24 gener

Carod-Rovira, a Vilatenim

El restaurant Pa Volador (carrer de la Duana, 19) del municipi de Vilatenim, a l’Alt Empordà, serà el marc d’un sopar tertúlia, a les 21 h, amb Josep-Lluís Carod-Rovira. Les places són limitades i els tiquets es poden comprar a La Balera (carrer Pep Ventura, 7, de Figueres).

Divendres 25 gener

Reflexions sobre l’exposició

L’Ateneu de la Fundació Iluro, a Mataró, serà la seu de l’exposició de Santiago Sierra Presos polítics a l’Espanya contemporània, amb un debat també sobre la llibertat d’expressió.

Divendres 25 gener

Caminades a la plaça Catalunya

Les caminades de protesta segueixen reunint gent cada divendres a la plaça de Catalunya de Barcelona, a les 19 h, per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor