Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 26 de gener al 3 de febrer

Dissabte 26 gener

Concentració a Mas d’Enric

L’Assemblea Nacional Catalana ha preparat un autocar cap al centre penitenciari Mas d’Enric per mostrar el suport a Carme Forcadell, expresidenta de l’ANC, injustament processada per permetre, com a presidenta del Parlament, un debat sobre l’autodeterminació de Catalunya. L’objectiu és donar-li el màxim suport pocs dies abans que marxi cap a Madrid per a l’inici del judici. L’autocar surt a les 9.30 h de l’estació d’autobusos de Vilafranca del Penedès (avinguda Vilanova i la Geltrú, 2).

Dissabte 26 gener

Exposició a Girona

L’exposició 55 urnes per la llibertat es pot continuar visitant a la Fundació Fita, a la Casa de Cultura de Girona. L’exposició mostra el treball d’una cinquantena d’artistes, que volen fer visible el seu compromís amb una societat pacífica i lliure.

Dissabte 26 gener

A Tortosa segueixen teixint

Al municipi de Tortosa segueixen teixint en groc cada dissabte, a les 12 del migdia, a la plaça Barcelona. L’activitat està organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana de Tortosa.

Dissabte 26 gener

Manifestació antifeixista

A la plaça Sant Jaume, al centre de Barcelona, hi ha convocada una manifestació i concentració antifeixista, a partir de les 11.30 h. El Comitè de Defensa de la República de Gràcia convoca aquesta concentració per plantar cara a una manifestació d’ultradreta, que vol celebrar l’entrada de les tropes franquistes l’any 1939. El CDR de Gràcia no vol permetre que es trepitgi la memòria de les víctimes del franquisme en un altre acte feixista al centre de la ciutat de Barcelona, i per això vol mobilitzar la ciutadania per fer front a aquests actes de commemoració franquistes. No és el primer cop que els CDR es mobilitzen per plantar cara a qualsevol manifestació d’ultradreta, com la que hi va haver fa mesos a favor dels policies que van actuar violentament contra la població l’1-O.

Dilluns 28 gener

Diàleg a Girona

L’Auditori Josep Irla (plaça Pompeu Fabra, 1) acollirà a les 19.30 h un diàleg entre els periodistes David Fernàndez i Vicent Partal, moderat pel director de La República, Carles Ribera.

Dilluns 28 gener

Més concentracions a Tortosa

Les concentracions per reclamar l’alliberament dels presos polítics continuen cada dilluns a la plaça Alfons XII del municipi de Tortosa, a les 20.15 h. Serà el 67è dilluns que la gent sortirà al carrer per protestar per la injustícia i la repressió de l’Estat espanyol, un acte que està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de Tortosa, Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre, Iaies i Iaios per la Llibertat i els Drets Humans de Tortosa i el Comitè de Defensa de la República de Tortosa.

Dilluns 28 gener

Cicle a Cerdanyola

Cerdanyola del Vallès començarà el ja tradicional cicle Els dilluns d’Òmnium a Cerdanyola, amb una taula rodona al voltant de les lluites clandestines del 74. A partir de la novel·la El carrer, Isidre Grau, Josep Font i Assumpció Cantalozella, autora de l’obra, parlaran de les lluites clandestines del 1974. Aquesta taula rodona, que inaugura les activitats del grup impulsor d’Òmnium a Cerdanyola del Vallès, tindrà lloc a les 19 h, a la sala 22 de l’Ateneu.

Dimecres 30 gener

Tertúlia a Banyoles

Birres per la República organitzarà una tertúlia a Banyoles, amb Marta Rotllan i Salvador Ribot, a partir de les 20 h.

Dijous 31 gener

Xerrades al barri d’Horta

La biblioteca Horta - Can Mariner (carrer del Vent, 1), del barri d’Horta de la ciutat de Barcelona, acollirà un cicle de xerrades informatives, Idees per a un model de país, que giraran a l’entorn de temes cabdals per a la construcció de la República catalana. El dijous dia 31 de gener, a les 18.45 h, la xerrada tindrà com a títol La República, models de lleis electorals, i anirà a càrrec del ponent Jaume López, professor de la Universitat Pompeu Fabra. L’acte està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana d’Horta-Guinardó.

Dijous 31 gener

Col·loqui a Figueres

La sala Narcís Monturiol del Cercle Sport Figuerenc, al municipi de Figueres, serà l’escenari, a les 20 h, d’un col·loqui debat al voltant de la pregunta Quina República volem? A l’acte, organitzat per l’ Ateneu Republicà de l’Alt Empordà, hi participaran Gabriela Serra, exdiputada de la CUP; Xavier Díez, historiador; Mireia Mata, d’ERC, i Joan Matamala, empresari de la llibreria Les Voltes. L’historiador Enric Pujol serà el moderador d’aquest col·loqui debat.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor