Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 9 al 17 de febrer

Dissabte 9 febrer

Matí groc a Barcelona

La plaça Tetuan de Barcelona acull per segona vegada un matí groc, amb un taller a càrrec d’#EnPeuDePau, jocs infantils, caixa de solidaritat, música en directe i altres activitats.

Dissabte 9 febrer

Presentació a Bàscara

L’Associació Llar del Pensionista de Bàscara presenta el llibre Demà tindrem sort, de Núria Martí, a les 17.30 h a la sala municipal de la vila (plaça Major, 2).

Dilluns 11 febrer

Cada dilluns, a Gràcia

Com cada dilluns des de fa molts mesos, les concentracions continuen a la plaça de la Vila del barri de Gràcia, a Barcelona, per seguir reclamant la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i per denunciar la retallada de llibertats de l’Estat espanyol. Dilluns passat va participar en l’acte reivindicatiu el periodista David Fernández.

Dilluns 11 febrer

Cada dilluns, a Sants

Les concentracions també continuen cada dilluns al barri de Sants de Barcelona, al costat de la font nova de la plaça de Sants, a les 20 h, amb la participació de tots els veïns.

Dilluns 11 febrer

Cloenda a la Nau Comanegra

A les 19 h es farà la cloenda de l’exposició Mantra del record, de Quim Moya. La instal·lació artística Mantra del record és un acte de protesta que Moya ha fet des de l’emoció, per recordar aquelles persones que han prioritzat la dignitat a la llibertat. El projecte consisteix a dibuixar, cada dia, un retrat dels presos polítics catalans. Actualment, Quim Moya ha fet més de 451 dibuixos, i en aquesta exposició se’n pot veure una àmplia tria.

A l’acte de cloenda de l’exposició hi seran Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Ferran Civit, diputat del Parlament de Catalunya i company de Meritxell Serret; Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, i Quim Moya, l’artista. La cloenda és un acte obert que tindrà lloc a la Nau Comanegra, al número 159 del carrer Consell de Cent de Barcelona.

Divendres 15 febrer

Darrera setmana a Girona

Fins al dia 15 es pot visitar l’exposició 55 Urnes per la llibertat, ubicada a la Fundació Fita, a la Casa de Cultura de Girona. L’exposició mostra el treball d’una cinquantena d’artistes arran dels fets de l’1-O del 2017.

Dijous 14 febrer

Presentació a Sabadell

A les 19.30 h, al Casal Pere Quart, es farà la presentació de L’esclat que ara m’ofrenes, un volum editat per Curbet Edicions que recull l’obra poètica de Lluís Casals, pare de Muriel Casals. L’acte comptarà amb la participació del curador de l’obra, Pep Sans i Datzira; dels poetes Antoni Clapés i Feliu Formosa; del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i d’Isabel Casals i Couturier. Lluís Casals i Garcia (Sabadell, 1912-1993) va ser un advocat, polític i escriptor català que durant la Guerra Civil espanyola va combatre amb l’exèrcit republicà.

Divendres 15 febrer

Presentació a Agramunt

Jordi Borràs presentarà a les 20 h, a la sala polivalent del CEIP Macià-Companys (avinguda d’Agustí Ros, 3) d’Agramunt el llibre Dies que duraran anys. Borràs és il·lustrador i fotoperiodista, especialitzat en qüestions socials, amb interès especial pels moviments nacionals i d’ultradreta que actuen a Catalunya.

Divendres 15 febrer

‘La batalla de l’exili’, a Sabadell

A les 19 h es presentarà a la llibreria La Llar del Llibre de Sabadell l’obra La batalla de l’exili, de Josep Casulleras, editada per Ara Llibres. En aquest acte es podrà conversar amb l’autor i conèixer més a fons com ha estat la preparació del contingut d’aquest llibre, que se centra en l’exili actual de part del govern legítim de la Generalitat.

Dissabte 16 febrer

Presentació a Berga

El llibre La batalla de l’exili, de Josep Casulleras, també serà presentat a l’hotel Berga Park, al municipi de Berga, a partir de les 20 h. La presentació anirà a càrrec de l’autor, cap de redacció de Vilaweb, i de Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Carles Puigdemont i de Lluís Puig. L’obra estableix una cronologia dels fets des del moment en què Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Quim Forn, Toni Comín i Lluís Puig van marxar a Brussel·les.

Divendres 15 febrer

Exposició a Vilanova de Raò

L’associació cultural Angelets de la Terra organitzarà una exposició a Vilanova de Raò (Catalunya Nord) del 15 al 28 de febrer. La inauguració tindrà lloc a les 18.30 h, a la Sala dels Casaments. La mostra arribarà a quinze municipis de la Catalunya Nord i a dos del Principat de Catalunya, sempre amb el mateix objectiu de donar suport als presos i als exiliats polítics i de reivindicar el dret d’autodeterminació de la nació catalana. En cada municipi es podrà veure un documental sobre el referèndum de l’1 d’octubre i es farà un debat amb els assistents a l’acte.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor