Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 10 al 17 de març

Diumenge 10 març

Acte a la Selva del Camp

Al municipi de la Selva del Camp es durà a terme una activitat popular, a partir de les 10.30 h. Amb el lema Fem el llaç més gran pels presos polítics, es farà un tancament del llaç al migdia (12 h). L’acte solidari per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats està organitzat per la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana de la Selva del Camp i comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi.

Diumenge 10 març

Dia de la Dona a Banyoles

Òmnium Pla de l’Estany estarà present a la fira d’entitats organitzada per Món Banyoles, que es durà a terme a la Muralla, des de les 11 i fins a l’hora del dinar popular, que està previst que comenci a les 14 h.

Dimarts 12 març

Cinefòrum als Cinemes Girona

Òmnium Cultural Gràcia ha organitzat una sèrie de col·loquis tipus cinefòrum per evidenciar quin grau d’assoliment tenim respecte a un conjunt de drets inherents a una societat democràtica. El cicle s’ha iniciat amb els drets més bàsics, com poden ser el dret a l’educació, el dret a una vida digna, el dret a la llibertat d’expressió i, finalment, un dels drets que actualment està més vulnerat: el dret a la lliure circulació. El dimarts 12 de març, es projectarà la segona sessió del cicle, dedicada al dret a una vida digna, amb la pel·lícula Jo, Daniel Blake, a les 19.30 h, als Cinemes Girona. La tercera sessió serà el 19 de març, dedicada al dret a la llibertat d’expressió, amb la projecció de Neruda. En la quarta sessió, el 26 de març, dedicada al dret a la lliure circulació, es projectarà The Visitor.

Dimecres 13 març

Parada informativa a Sabadell

En el marc de les activitats que s’estan duent a terme a Sabadell en col·laboració amb Sabadell per la Independència-ANC, per tal d’explicar el judici a la ciutadania i contrarestar la desinformació, els dies 13 i 14 de març es faran dues activitats als barris de Gràcia i de Can Feu. El primer consistirà a instal·lar una parada informativa al costat del Mur de la Llibertat (al davant de l’estació d’FGC Can Feu-Gràcia), en què hi haurà material de la campanya i també informació sobre Òmnium, i el segon serà una tertúlia que es farà a La Quartera (c. del Comte Jofre, 30), en què participaran Eva Pous (Casal Independentista i Popular de Sabadell), Neus Alsina (Sabadell per la Independència-ANC) i Teresa Mira (Òmnium). L’acte està organitzat per Can Capablanca, Casal Independentista i Popular de Sabadell, Òmnium Sabadell i Sabadell per la Independència-ANC.

Dijous 14 març

Xerrada a Manresa

A la ciutat de Manresa es podrà assistir a una xerrada que tindrà com a títol Les claus del judici sumaríssim, en què intervindran advocats de l’Associació Atenes de Juristes pels Drets Civils. L’acte es durà a terme a les 19 h a l’Espai Òmnium de Manresa (carrer Sobrerroca, 38).

Divendres 15 març

Exposició a Òpol i Perellós

L’exposició en quinze municipis de la Catalunya Nord i dos del Principat amb l’objectiu de donar suport als presos i als exiliats polítics i de reivindicar el dret d’autodeterminació de la nació catalana continua fent camí.

Divendres 15 març

Caminades a Sabadell

“Caminades per la llibertat” és una acció conjunta que organitza Òmnium Sabadell. L’objectiu és denunciar arreu de la ciutat la vulneració dels drets humans que significa el judici.

Divendres 15 març

Xerrada de Rufián a Canet

El diputat d’ERC Gabriel Rufián oferirà una xerrada al poble maresmenc de Canet de Mar, a les 20 h, a l’envelat de Vil·la Flora (Via Cannetum, 4). L’acte es farà amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi.

Divendres 15 març

Caminades a la plaça Catalunya

Com cada divendres des de fa mesos, segueixen les caminades al centre de Barcelona, a la plaça Catalunya, de 19 a 20 h, per continuar reclamant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. L’acte està organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana del Barcelonès.

Divendres 15 març

Exposició a Girona

Els dibuixants Paco Santero, Jordi Magrià (Bicman), Joan Antoni Poch (JAP, dibuixant d’El Punt Avui) i Jordi Juncosa (dibuixant de Diario16), quatre artistes compromesos amb el procés independentista català aquests darrers mesos, exposaran les seves obres a les 19 h al Centre Cultural La Mercè de Girona.

Dissabte 16 març

Manifestació a Madrid

Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana organitzen la gran manifestació de Madrid, que començarà a les 18 h i que anirà des d’Atocha fins a la Cibeles per dir ben clar que l’autodeterminació no és delicte. Hi ha diverses poblacions catalanes que han organitzat el viatge en autocars per formar part d’aquesta mobilització, que vol denunciar, en aquest cas a la capital del regne espanyol, la farsa que és aquest judici de la vergonya i reclamar un cop més la llibertat immediata de tots els presos polítics i el retorn dels exiliats.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor