Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 24 al 31 de març

Diumenge 24 març

6è Dejuni Prou Ostatges

El local Colla Jove Xiquets de Tarragona (c. Cos del Bou) serà l’escenari el dissabte 23 i el diumenge 24 del 6è Dejuni Prou Ostatges. El actes principals seran la conferència i el col·loqui amb Carles Perdiguero (Juristes per la República) de dissabte i l’actuació musical de Keizmer (Música jueva) el diumenge.

Dimarts 26 març

Exposició ‘Visca per la llibertat’

Segueix l’exposició Visca per la llibertat en quinze municipis de la Catalunya Nord i dos del Principat de Catalunya, sempre amb el mateix objectiu de donar suport als presos i exiliats polítics i de reivindicar el dret d’autodeterminació de la nació catalana. En cada municipi es passa un documental sobre el referèndum de l’1 d’octubre i es fa un debat amb la població. En aquest cas, el dimarts 26, l’activitat organitzada per l’associació cultural Angelets de la Terra arribarà al centre cultural i a l’antiga casa de la vila del poble de Pesillà de la Ribera. L’exposició s’hi estarà fins a l’11 d’abril.

Dimecres 27 març

Conferència a Mataró

L’auditori de la Fundació Iluro del municipi de Mataró (carrer Santa Teresa, 61) acollirà a les 19.30 h la primera ponència del cicle de conferències de primavera, sota el títol Què hem après del procés?.

En aquest acte es debatran amb la jurista i col·laboradora de La República Gemma Calvet les respostes que susciten les preguntes següents: l’Estat espanyol compleix els requisits per ser considerat planament com a estat de dret? Quines han estat les seves vulneracions més flagrants? Amb quines conseqüències?

Dijous 28 març

Actes solidaris a Alemanya

Amb el lema Cap dona en l’oblit hi ha previst que es duguin a terme diversos actes solidaris en localitats d’Alemanya: a Munic, (28 de març), Stuttgart (29) i Colònia (30).

Divendres 29 març

Més caminades a Barcelona

Segueixen les caminades solidàries i les concentracions de cada divendres, des de fa molt mesos, al centre de Barcelona, a la plaça Catalunya. Els manifestants es reuneixen a les set del vespre per seguir reclamant la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió de l’Estat espanyol.

Divendres 29 març

Caminades a Sabadell

Segueixen també les caminades reivindicatives a Sabadell. La propera, a la plaça Doctor Robert de la ciutat vallesana.

Divendres 29 març

Ramón Cotarelo, a Premià

El professor i politòleg Ramón Cotarelo oferirà la conferència La consciència nacional en els catalans i en els espanyols a Premià de Mar. L’acte tindrà lloc a les 19 h, a la biblioteca Martí Roselló de Premià de Mar, al número 100 de la carretera de Vilassar de Dalt.

Dissabte 30 març

Fira de consum a Mataró

La plaça Santa Anna de Mataró serà l’escenari d’una fira de consum estratègic, entre les 10 i les 20 h. A la fira, organitzada per la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana del Maresme, hi haurà informació i ofertes d’empreses del sector energètic, de les telecomunicacions, del sector financer, de les assegurances i de consum de proximitat.

Dissabte 30 març

Parades a la Seu d’Urgell

Arreu del país, Òmnium Cultural durà a terme una marató de parades pensades per poder informar de la situació actual i denunciar el judici a la democràcia. Entre aquestes parades, n’hi haurà una d’instal·lada al mercat de la Seu d’Urgell, al carrer major, de 10 a 13 h.

Dissabte 30 març

Jornada per la llibertat de Bassa

El centre cívic Ateneu Fort Pienc, a la plaça Fort Pienc, 4-6, de Barcelona, acollirà a partir de les 17.30 h la Jornada Internacional Lila i Groga per demanar la llibertat de Dolors Bassa i de tots els represaliats. A l’acte hi participaran sindicalistes, feministes i companys de lluites solidàries de Dolors Bassa vinguts de França, Alemanya, Portugal, Espanya, Nicaragua i els Països Catalans.

Diumenge 31 març

Teatre a Lleida

L’Espai Orfeó de Lleida acollirà la representació d’Els darrers dies de la República, una obra que és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili quan es va entrar en la fase culminant de l’ofensiva de Franco contra Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor