Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 31 de març al 7 d’abril

Diumenge 31 març

Concert a Terrassa

L’Assemblea Nacional Catalana organitzarà un Concert per la Llibertat a les 18 h a l’auditori municipal del conservatori de Terrassa (carrer Miquel Vives, 2). L’entrada a aquest acte solidari amb les famílies dels represaliats serà gratuïta, i hi participaran 4Veus.Cor, el Grup Vocal Dríado, l’Orfeó Joventut Terrassenca, els Cantaires del Cor Montserrat, el Quartet de Saxòfons Due Due, Merlès Subirà saxòfon i Dani Garcia piano, i el Trio per a piano. A l’entrada hi haurà urnes per recaptar donacions.

Diumenge 31 març

Botifarrada a Mataró

Òmnium Maresme organitzarà a les 12 h la “Botifarrada suprema” als jardins de l’Antic Escorxador de Mataró. A l’inici de la jornada està previst un acte polític amb el títol Els drets, a judici, en què es durà a terme una conversa debat sobre la vulneració dels drets fonamentals a Catalunya moderada per la periodista Estel Batet. A les 13 h, hi haurà l’actuació del grup Twattun-Tilelli; a les 14 h, la botifarrada, i a les 15.30 h, l’actuació del grup Partidaris.

Diumenge 31 març

Teatre a Lleida

L’Espai Orfeó de Lleida (carrer Sant Martí, 60-62) acollirà a les 19 h l’obra de teatre Els darrers dies de la República, de la companyia Terra Teatre. Aquesta obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, quan l’ofensiva final de Franco contra Catalunya va entrar en la fase culminant.

Dilluns 1 abril

Presentació a Cornellà

La seu comarcal de CCOO del Baix Llobregat (carretera d’Esplugues, 68) a Cornellà de Llobregat, acollirà la presentació a càrrec de la periodista Gemma Nierga i del vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, del llibre Tres dies a la presó. Un diàleg sense murs, en què es recullen les converses entre la periodista i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En aquest llibre s’hi aborda la trajectòria personal de Cuixart, la convivència a la presó i els fets polítics més rellevants viscuts fins al seu empresonament, i pels quals se li demanen fins a trenta anys de pena. El president d’Òmnium reflexiona sobre el seu futur i el seu paper en la lluita per les llibertats civils, la reivindicació de les quals s’ha convertit en el seu principal objectiu. La presentació tindrà lloc a les 19.30 h.

Dilluns 1 abril

Manifestació a Sants

Cada dilluns, i des de fa un any, segueixen les manifestacions a la placeta Ramon Torres Casanova, al costat de la plaça de Sants de Barcelona, a les 20 h. Els manifestants exigeixen l’alliberament dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades. A la concentració del dilluns dia 1 d’abril hi haurà Roger Español.

Dimarts 2 abril

Conferència a Sarrià

El Teatre de Sarrià (carrer Pare Miquel de Sarrià, 8) de la ciutat de Barcelona acollirà a partir de les 19 h una conferència moderada per la periodista Elena Bulet amb el títol El judici, la nostra oportunitat, dins del cicle “Fem república, fent país”. A l’acte hi participaran com a ponents i conferenciants el politòleg i escriptor Ramón Cotarelo; el periodista i director d’El Món, Salvador Cot, i l’advocada Magda Oranich. Tots tres aportaran els seus punts de vista i la seva opinió sobre el procés, el judici i la realitat que s’està vivint a Catalunya i a l’Estat espanyol els darrers mesos pel que fa a retallada de drets i llibertats. L’acte està organitzat per la territorial de Sarrià-Sant Gervasi de l’Assemblea Nacional Catalana.

Divendres 5 abril

Conferència a Llançà

La Casa de Cultura del municipi de Llançà acollirà una conferència a partir de les 19.30 h de Xavier Antich, filòsof i vocal de la junta nacional d’Òmnium Cultural. L’acte, organitzat per Òmnium Cultural, serà totalment obert i gratuït, i s’emmarcarà dins del cicle de xerrades “D’on venim? On som? Cap a on anem?”.

Divendres 5 abril

Tertúlia a Vilafranca

Al Casal Popular del municipi de Vilafranca del Penedès, l’entitat Tot República organitzarà una tertúlia amb el títol de Cultura i república que comptarà amb la presència del tinent d’alcalde del municipi de Sant Joan de Vilatorrada i pallasso, Jordi Pesarrodona, i l’actriu vilafranquina Clara Cols. L’acte començarà a les 19.30 h al Casal Popular, ubicat al número 7 del carrer Sant Raimon de Penyafort.

Divendres 5 abril

Caminades a Sabadell

Segueixen les “Caminades per la llibertat”, una acció conjunta que organitzen l’ANC i Òmnium Sabadell. L’objectiu és denunciar, arreu de la ciutat, la vulneració dels drets humans que significa aquest judici i sensibilitzar la ciutadania. Les caminades, que es fan per tot Sabadell amb la intenció de sensibilitzar tots els sabadellencs, tenen una durada d’uns 30 o 45 minuts i acaben amb un acte de denúncia de suport als presos i de sensibilització. L’acte del 5 d’abril serà a la plaça de l’Àngel, a les 19 h.

Divendres 5 abril

Ramón Cotarelo, a Mataró

L’Espai Gatassa de Mataró acollirà la segona ponència del cicle de conferències de primavera de l’ANC Mataró. El politòleg i escriptor Ramón Cotarelo debatrà sobre els següents temes: Com veu l’Estat espanyol un politòleg madrileny que s’ha volgut instal·lar a Catalunya? Quins creu que són els problemes? Quines causes tenen? Quines solucions hi pot haver?

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor