Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 7 al 14 d’abril

Diumenge 7 abril

Arrossada a Palafrugell

El CDR Peix Fregit Palafrugell celebrarà una arrossada solidària amb en Pep, el propietari del “600 independent”. Aquest cotxe ha esdevingut tot un símbol del moviment independentista, ja que ha participat en moltes fires i manifestacions independentistes. De tornada de la manifestació independentista de Brussel·les va tenir un greu accident. En Pep va arreglar el 600, però no pot assumir tota la despesa. Per això, el CDR Peix Fregit destinarà tota la recaptació de l’arrossada al pagament de la reparació. L’arrossada solidària tindrà lloc a la Bòbila de Palafrugell, a les 13 h. El menú constarà d’un entrant, un arròs (mixt o vegetarià), vi i aigua i postres. També hi haurà una taula zero, per als que hi vulguin col·laborar però no puguin anar al dinar.

Diumenge 7 abril

Acte a l’Auditori de Girona

Després de l’èxit que va tenir a Salt, la Cantata 1714/2014. 300 anys vencent!’ es presentarà a les 18 h a l’Auditori de Girona. L’acte està organitzat conjuntament per l’ANC de Salt i de Girona, i els beneficis es destinaran a les caixes de solidaritat amb els presos polítics, els exiliats i els represaliats. Aquesta cantata és un viatge històric i emocional des del record cap a la consolidació dels valors i la identitat.

Diumenge 7 abril

Marcel Mauri, a Riudoms

A les 11 h, el Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) del municipi de Riudoms signarà un conveni de col·laboració amb Òmnium Cultural. El conveni es formalitzarà a la seu del CERAP (avinguda de Pau Casals, 84), atès que l’entitat ha inclòs l’acte com un dels més destacats de la celebració del 40è aniversari de la seva fundació. El programa d’activitats preveu també una conferència, a les 11.30 h, del vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. Després hi haurà una actuació musical, la signatura del conveni i la descoberta d’una placa commemorativa. A les 13.15 h s’organitzarà una ballada de gegants, bastoners, tabalers i altres elements festius de Riudoms. L’acte acabarà amb un vermut popular.

Diumenge 7 abril

Vermut al barri de Gràcia

El bar MonRoig (carrer Vic, 11) del barri de Gràcia de la ciutat de Barcelona acollirà un vermut xerrada col·loqui entre les 12 i les 14 h, aproximadament, per debatre, comentar i assenyalar la farsa que suposa aquest judici a la democràcia que està duent a terme l’Estat amb els presos polítics independentistes. A aquest informal esdeveniment hi assistiran experts en matèria jurídica, que posaran de manifest les gravíssimes mancances que es veuen cada dia a la farsa suprema, que s’està podent seguir per televisió. Hi seran Quim Jubert, del Col·lectiu Atenes, i Miquel Casares, de l’equip jurídic d’Òmnium Cultural. Per assistir-hi cal fer una inscripció prèvia, ja que l’aforament del local està limitat a 55 persones.

Diumenge 7 abril

Fira de consum a Mollet

El Casal Cultural del municipi de Mollet del Vallès (rambla Balmes, 2) acollirà entre les 10 i les 14 h una fira de consum estratègic i de proximitat, amb el lema Desconnecta’t de l’IBEX 35.

Diumenge 7 abril

Projecció a Sant Feliu

Òmnium Baix Llobregat Est organitza la projecció del documental Tijera contra papel. Historia de la nueva censura, dirigit per Gerard Escuer, i que tindrà lloc a les 19 h al CineBaix (carrer Joan Batllori, 21), al municipi de Sant Feliu de Llobregat. El documental analitza la repressió que pateixen a l’Estat espanyol músics, usuaris de les xarxes, escriptors, actors, periodistes, etc. per les seves obres o simplement per expressar les seves opinions. La presentació del documental i la xerrada posterior comptarà amb la presència de Pablo Hasél, raper condemnat; Elgio, del grup La Insurgencia; Verónica Landa, periodista, i el director del documental, Gerard Escuer.

Dilluns 8 abril

Presentació a Ripollet

Dolors Feliu, directora general de Drets i Assumptes Constitucionals de la Generalitat de Catalunya, presentarà a les 20 h a la sala d’actes del Centre Cultural del municipi de Ripollet (rambla Sant Jordi, 2) el seu llibre Octubre al carrer i parlarà dels fets de l’octubre del 2017 i de les seves conseqüències fins avui.

Dimecres 10 abril

Toni Comín parla a Agramunt

L’Assemblea Nacional Catalana territorial d’Agramunt organitzarà una xerrada del conseller Toni Comín des de Brussel·les, a la sala del teatre del casal del municipi d’Agramunt, a partir de les 20 h. L’acte, que comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Agramunt (Urgell), es farà en directe des de Waterloo per videoconferència i tractarà sobre el Consell per la República.

Dijous 11 abril

Elisenda Paluzie, a l’Ametlla

Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, oferirà una xerrada al Teatre de l’Ametlla del Vallès, a les 19.30 h.

Dissabte 13 abril

Festa a Sant Celoni

De 10 a 20 h, a la plaça de la Vila de Sant Celoni, tindrà lloc la Festa de la República. Aquesta jornada consistirà en tres actes: canviar contractes que es tinguin amb empreses de l’Ibex 35, fer consum de proximitat i fer guardiola per a la Casa de la República.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor