Serà notícia

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 14 al 21 d’abril

Diumenge 14 abril

Sopar republicà a Figueres

L’Ateneu Republicà de l’Alt Empordà organitza per al 14 d’abril, amb motiu de la celebració de la proclamació de la República Catalana, un berenar sopar a les 19 h, al Restaurant Can Jordi (Pujada del Castell, 9) a Figueres. A l’acte, hi seran Pep Picas, cantant, i Joan Garrobé, guitarrista. També hi haurà una petita xerrada sobre El català, llengua pròpia de la República, amb Toni Strubell, membre de la Comissió de la Dignitat, i M. Àngels Gardella, filòloga.

Diumenge 14 abril

Jornada de Consum a Sabadell

El diumenge dia 14 d’abril, de 10 a 14 h, al passeig de la Plaça Major, a Sabadell, es farà una jornada sobre consum alimentari de km 0 organitzada per la Comissió Consum km Zero Sabadell i Sabadell per la Independència. Durant tot el matí hi haurà parades, tallers i xerrades que explicaran els objectius de la Comissió Consum km Zero Sabadell, que són bàsicament estendre el consum responsable, potenciar el consum de proximitat perquè afavoreix el teixit social i empresarial català, apoderar la ciutadania en el seu paper de consumidora, crear sinergies entre el productor i el consumidor que reforcin l’economia local i nacional i optar per empreses transparents que reverteixin els guanys en el territori i que estableixin una relació de col·laboració amb el client.

Diumenge 14 abril

Parades d’Òmnium a Sant Just

Òmnium Baix Llobregat Est continua difonent el missatge reivindicatiu #JoAcuso, que se sumarà a la difusió de la llengua i cultura catalanes que es fa cada diada de Sant Jordi. Òmnium ha preparat tot un seguit d’activitats i propostes per donar a conèixer l’entitat i la seva activitat. Diumenge hi haurà parada informativa a Sant Just Desvern (Can Ginestar) de 10 a 14 h.

Dilluns 15 abril

Gonzalo Boye, a Lleida

L’advocat Gonzalo Boye presentarà el seu llibre Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso, amb la participació de Simeó Miquel, exdegà del Col·legi d’Advocats de Lleida i membre d’Advocacia per la Democràcia a Lleida, el dilluns dia 15 d’abril a les 19 h, al Teatre de l’Escorxador (carrer Lluís Companys), al municipi de Lleida.

Dilluns 15 abril

Presentació a Vic

El dilluns dia 15 d’abril es presentarà el llibre d’Amadeu Alemany A l’octubre tornarà la primavera, a les 10 h a la llibreria Muntanya de Llibres, al carrer Verdaguer, 31, del municipi de Vic (Osona), en un acte organitzat per la territorial de l’Assemblea Nacional Catalana de Vic i Osona en què també participarà el mag Xevi. Part dels beneficis de la venda d’aquest llibre es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC), que agrupa els familiars dels presos independentistes i també els polítics exiliats.

Dimarts 16 abril

Exposició a Olot

L’exposició de retrats dels presos polítics i exiliats fets amb bolígraf pel dibuixant Jordi Magrià, Bicman, serà del 16 al 23 d’abril a la Sala El Caliu d’Els Catòlics del municipi d’Olot (carrer Clivillers, 7), a la comarca de la Garrotxa. La inauguració oficial d’aquesta exposició serà el dimarts dia 16 d’abril a partir de les 19 h. Aquests retrats dels presos polítics independentistes i els polítics exiliats es podran visitar de 16 a 20 h entre els dies 16 i 23 d’abril. Es tracta d’una exposició de denúncia itinerant amb retrats d’aquest dibuixant, que ja ha estat present en diversos punts del territori català.

Dimecres 17 ABRIL

Presentació a Linyola

En el marc de l’Abril Cultural de Linyola, Francesc Foguet, Esteve Mestre i Josep Camps presenten l’epistolari de Domènec Guansé, L’exili perdurable, un extens intercanvi de cartes amb l’interior i l’exili republicà entre els anys 1950 i 1978. A les 20 h, a la biblioteca Salvador Espriu.

Divendres 19 abril

Parada a Sant Hilari Sacalm

Al municipi de Sant Hilari Sacalm està previst per al divendres dia 19 d’abril, a partir de les 11 h i fins a les 18 h, muntar una parada informativa per part d’Òmnium Cultural sobre el Judici a la Democràcia. Concretament el divendres sant, a la plaça Moragues del poble.

La parada es muntarà a la Fira de Divendres Sant (Via Crucis Vivent) i la campanya té el lema “Vine a la parada! Ajuda’ns a denunciar la injustícia. Judici a la Democràcia”. Òmnium Cultural fa diverses setmanes que instal·la aquestes carpes al llarg del territori català per fer sentir la seva veu i comunicar a la població la indignació per la repressió de l’Estat espanyol envers el polítics independentistes empresonats injustament i els polítics exiliats.

Divendres 19 abril

‘Visca per la llibertat’, a Llívia

L’exposició Visca per la llibertat viatja als pobles de Llívia i Estavar del 19 al 26 d’abril. Aquesta exposició ha arribat des de fa diverses setmanes a 15 municipis de la Catalunya del Nord i dos del Principat de Catalunya, sempre amb el mateix objectiu de donar suport als presos i exiliats polítics, i reivindicar el dret d’autodeterminació de la nació catalana. En cada municipi en què s’ha fet aquesta exposició es passa un documental sobre el passat referèndum de l’1 d’octubre i es fa també un debat sobre el procés i el referèndum amb ciutadans elegits de la població. L’acte solidari està organitzat per l‘Associació Cultural dels Angelets de la Terra. La inauguració d’aquesta exposició als municipis de Llívia i Estavar es farà el divendres dia 19 d’abril.

Divendres 19 abril

Més caminades a Barcelona

Hi continua havent cada divendres, i indefinidament, de les 19 a les 20 h, les concentracions i les caminades al centre de la ciutat de Barcelona, a la plaça Catalunya, per protestar per l’injust empresonament dels polítics independentistes i pel judici de la vergonya que es porta a terme al Tribunal Suprem.

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor