Serà notícia

Agenda Republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 5 al 12 de maig

DiLLUNS, 6 mAIG

Elisenda Paluzie, a l’Ametlla del Vallès

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, oferirà una xerrada debat a la sala municipal del Teatre de l’Ametlla del Vallès amb el títol Perspectives de la República Catalana i del Consell de la República.

sala municipal del Teatre de l’Ametlla del Vallès (carrer Torregassa, 23)

Lloc:

19.30 h

Hora:

Localitat: l’Ametlla del Vallès

DiMARTS, 7 maig

Inauguració de l’exposició ‘El judici a la democràcia’

El dimarts dia 7 de maig s’inaugurarà l’exposició El judici a la democràcia: una causa general i contra els drets fonamentals. Aquesta exposició posa a l’abast de tothom, de manera gràfica, el relat de la campanya d’Òmnium Judici a la democràcia i permet visualitzar que no només s’està jutjant els que ara s’asseuen al banc dels acusats, sinó que ens jutgen a tots i els nostres drets fonamentals. L’exposició es podrà visitar a la sala d’exposicions del centre cívic els dies 7, 8, 9 i 10 de maig, de 17 a 20.30 h, i l’11 de maig, de 10 a 13 h. A la inauguració hi haurà Jordi Pesarrodona.

sala d’exposicions del centre cívic (passeig Joan Brudieu, 10)

Lloc:

20 h

Hora:

Localitat: la Seu d’Urgell

Divendres, 10 maig

Sopar a Cornellà de Llobregat

La sala del soci del Patronat Cultural i Recreatiu (carrer Mossèn Jacint Verdaguer, 52) del municipi de Cornellà de Llobregat acollirà un sopar de socis per donar a conèixer Òmnium Cultural, explicar els projectes de futur i presentar en primícia l’exposició La lluita contra la repressió: una lluita compartida, dins la campanya Judici a la democràcia que impulsa l’entitat. Una exposició que fa un repàs de casos de repressió política contra diversos moviments socials i col·lectius i els seus drets, a l’Estat espanyol, i que es vol portar a moltes poblacions i barris. En l’acte també es farà un reconeixement als socis més antics de l’entitat.

sala del soci del Patronat Cultural i Recreatiu (carrer Mossèn Jacint Verdaguer, 52)

Lloc:

20 h

Hora:

Localitat: Cornellà de Llobregat

Dijous, 9 maig

Presentació a Santa Perpètua de Mogoda

Al teatre del Centre Parroquial de Santa Perpètua de Mogoda, la ciutat de Jordi Cuixart, es presentarà el llibre Tres dies a la presó. Un diàleg sense murs, amb la seva autora, la periodista Gemma Nierga, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Ríos. El llibre, publicat per Rosa dels Vents, és el recull de les converses que van mantenir la periodista i el president d’Òmnium durant tres trobades a la presó de Lledoners. En aquestes converses, mantingudes entre finals de novembre i finals de desembre del 2018, Jordi Cuixart explica els seus orígens familiars i la seva trajectòria professional com a empresari i com a activista i directiu d’Òmnium Cultural. També parla de les experiències viscudes a les presons de Soto del Real i Lledoners i reflexiona sobre els fets ocorreguts el 20 de setembre (data de la manifestació davant la Conselleria d’Economia), el referèndum de l’1 d’octubre i la declaració d’independència de Catalunya del 27 d’octubre del 2017. El llibre és un intercanvi de visions i d’opinions entre Jordi Cuixart, en presó preventiva des de l’octubre de 2017, i la reconeguda periodista Gemma Nierga, que no renuncia a expressar el seu punt de vista, a dialogar de forma pausada i a interpel·lar el seu interlocutor.

teatre del Centre Parroquial (passatge de la Rectoria, 1)

Lloc:

19.30 h

Hora:

Localitat: Santa Perpètua de Mogoda

Dissabte, 11 maig

Sopar groc a Capdepera, a Mallorca

El municipi mallorquí de Capdepera serà l’escenari d’un sopar groc solidari amb els presos polítics catalans i amb els polítics exiliats. El sopar groc està organitzat per un grup de veïns del poble.

Capdepera

Lloc:

19.30 h

Hora:

Localitat: Capdepera

DiLLUNS, 6 mAIG

Manifestació setmanal a Sants

La plaça Ramon Torres Casanova del barri de Sants, a la ciutat de Barcelona, acull cada dilluns una manifestació per exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades. L’acte, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, es repeteix cada setmana.

plaça Ramon Torres Casanova

Lloc:

20 h

Hora:

Localitat: Barcelona

Dissabte, 11 maig

Concert coral i sopar a Viladrau

El municipi de Viladrau acollirà un concert de la coral Arpa de Taradell, amb altres col·laboradors i, tot seguit, un sopar de tapes, també acompanyat de música. L’acte està organitzat per veïns de Viladrau, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’aquest municipi de la comarca d’Osona.

19 h

Hora:

Localitat: Viladrau

DiVENDRES, 10 mAIG

Concentració al centre de Barcelona

Cada divendres, indefinidament, de 19 a 20 h, hi ha una concentració manifestació a la plaça Catalunya per exigir la fi de la repressió i la llibertat dels presos polítics, així com el retorn dels exiliats.

plaça de Catalunya

Lloc:

20 h

Hora:

Localitat: Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor