Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 26 de maig al 2 de juny..

Divendres, 31 de maig

Desobediència civil

Conferència i tertúlia a càrrec d’Artur Domingo i Barnils, professor d’història i especialista en Gandhi, sobre la desobediència civil en els processos de canvi social.

sala d’actes de la Casa de Cultura

Lloc:

19 h

Hora:

Localitat: Llançà

Dijous, 30 de maig

‘Tres dies a la presó’ arriba a Nou Barris

Nou Barris acollirà la presentació del llibre Tres dies a la presó: un diàleg sense murs, de Jordi Cuixart i Gemma Nierga. A l’acte hi participaran Marcel Mauri de los Rios, vicepresident d’Òmnium Cultural, i l’autora del llibre, Gemma Nierga. El llibre és un intercanvi de visions i opinions entre la reconeguda periodista –que no renuncia a expressar el seu punt de vista, a dialogar de manera pausada i a interpel·lar el seu interlocutor– i Jordi Cuixart, en presó preventiva des de l’octubre del 2017.

plaça del Virrei Amat

Lloc:

19 h

Hora:

Localitat: Barcelona (Nou Barris)

Divendres, 31 de maig

Xerrada de Ramon Cotarelo

El politòleg i escriptor madrileny Ramon Cotarelo oferirà una xerrada amb el títol Catalunya: ciutadania i nació, a l’Orfeó Popular Olotí. Cotarelo és una de les escasses veus de fora del país que sempre han donat suport al dret d’autodeterminació de Catalunya. Les seves opinions s’han destacat per contraposar la deriva autoritària dels darrers governs del PP al caràcter cívic i democràtic del procés independentista. Serà un acte obert a tothom en què hi haurà un torn obert de preguntes. L’organització anirà a càrrec de l’ANC Olot i la xerrada serà presentada pel periodista Jordi Casas.

Orfeó Popular Olotí (carrer Bellaire, 4)

Lloc:

19.30 h

Hora:

Localitat: Olot

Divendres, 31 de maig

Exposició per la llibertat a la Catalunya Nord

L’exposició Visca per la llibertat arribarà als Banys d’Arles i Paladà i a Morellàs i les Illes. Es tracta d’una mostra que recorre quinze municipis de la Catalunya Nord i dos del Principat de Catalunya, sempre amb el mateix objectiu: donar suport als presos i exiliats polítics i reivindicar el dret d’autodeterminació de la nació catalana. En cada municipi es passa un documental sobre el referèndum de l’1-O i es fa un debat.

del 31 de maig al 17 de juny, als Banys d’Arles i Paladà; del 31 de maig al 14 de juny, a Morellàs i les Illes

Dates:

Localitats: els Banys d’Arles i Paladà i Morellàs i les Illes, a la Catalunya Nord

Dijous, 30 de maig

Conferència de Toni Comín

La república digital és el títol de la videoconferència que oferirà Toni Comín, vicepresident del Consell per la República, a Vilassar de Dalt, dins del cicle de deu xerrades que ofereix l’ANC.

sala d’actes de la Massa

Lloc:

19.30 h

Hora:

Localitat: Vilassar de Dalt

Dijous, 30 de maig

Parlar de drets civils i democràcia

La xerrada de l’activista social Gabriela Serra serà una bona ocasió per parlar de drets civils i democràcia. L’acte forma part de la campanya Judici a la democràcia que Òmnium Cultural impulsa per tal d’evidenciar la vulneració de drets fonamentals, com la llibertat d’expressió i els drets de reunió, de dissidència política i d’autodeterminació.

centre cívic de Torre-romeu

Lloc:

19 h

Hora:

Localitat: Sabadell

dissabte, 1 de juny

Trenta poetes per la llibertat

Presentació del llibre 1-O, trenta poetes per la llibertat. Els autors Enric Casasses i David Caño recitaran poemes en presència de l’editora, Montserrat Serra, i es podrà escoltar l’actuació del jove acordionista Marc Brucet.

plaça de la Biblioteca P. Gual i Pujadas

Lloc:

18.30 h

Hora:

Localitat: Canet de Mar

dissabte, 1 de juny

Xerrada amb exposició i música

La campanya d’Òmnium Jo acuso oferirà una xerrada sobre el judici a la democràcia amb els ponents Jonathan Martínez, periodista; Mònica Tarradelles, advocada; Jon Iñarritu, diputat al Congrés dels Diputats, i Natàlia Sànchez, diputada del Parlament de Catalunya. Posteriorment, hi haurà l’actuació del grup local MiniJulay’s. També es podrà visitar l’exposició Judici a la democràcia. Els drets perseguits.

Rambla

Lloc:

11.30 h

Hora:

Localitat: Figueres

Dissabte, 1 de juny

Informar-se a la parada d’Òmnium

Òmnium Baix Llobregat continua donant veu a la campanya Judici a la democràcia amb un seguit d’accions, com la parada informativa que hi haurà l’1 de juny a Sant Andreu de la Barca. Allà s’informarà tothom sobre quina és la situació actual i es farà arribar a tot arreu el missatge que aquest judici és una enorme vergonya i que la situació en què es troben els presos és inadmissible.

plaça de Federico García Lorca

Lloc:

de 10.30 a 14 h

Hora:

Localitat: Sant Andreu de la Barca

Divendres, 31 de maig

La vulneració dels drets fonamentals

Nou acte de la campanya Jo acuso amb un debat sobre la vulneració dels drets fonamentals a Catalunya. El debat comptarà amb la participació de Iolanda Fresnillo, membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural i activista social; Mercè Alcocer, periodista de Catalunya Ràdio multada per la llei mordassa, i Mireia Montesinos, advocada i membre de l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans. Carles Estapé, president d’Òmnium Cultural Maresme, presentarà i conduirà l’acte.

biblioteca Martí Rosselló

Lloc:

19 h

Hora:

Localitat: Premià de Mar

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor