Serà notícia

Agenda Republicana

L’Agenda republicana

Agenda d’actes del 2 al 9 de juny.

diumenge, 2 de juny

Catifa floral ‘Som muralla humana’

L’ANC participa, com en els darrers anys, amb una catifa de flors en la 27a Mostra de Catifes de Flors que organitza el Casal Cultural de Mollet. Enguany es farà un disseny basat en el concert ‘Som muralla humana’

rambla Balmes

Lloc:

tot el dia

Hora:

Localitat: Mollet del Vallès

Divendres, 7 de juny

L’exposició del judici, a Llívia

L’exposició El judici a la democràcia: una causa general i contra els drets fonamentals arribarà a Llívia el divendres 7 de juny, quan serà inaugurada a les 19 h. Es tracta d’una exposició que posa a l’abast de tothom, de manera gràfica, el relat de la campanya Judici a la democràcia d’Òmnium Cultural i que permet visualitzar que no només s’està jutjant els qui ara seuen al banc dels acusats, sinó que ens estan jutjant a tots i als nostres drets fonamentals. La inauguració anirà a càrrec del director del Museu de Llívia, Gerard Conill i Costa, i en acabar es brindarà amb cava.

sala de plens de l’ajuntament

Lloc:

el dia 8 i de l’11 al 15 de juny, de 15 a 18 h; els diumenge 9 i 16 de juny, de 10 a 14 h.

Dies:

Localitat: Llívia

Dijous, 6 de juny

Taula rodona amb testimonis de l’exili de la Guerra Civil

En el marc dels actes dels 80è aniversari de l’inici de l’exili, Òmnium Gironès organitza una taula rodona amb diverses persones que aportaran el seu testimoni sobre l’exili durant la Guerra Civil. Concretament, hi haurà les intervencions de Joan Pacheco, testimoni gironí de l’exili; Serge Barba, membre de FFREEE i fill de la Maternitat d’Elna, i Renada-Laura Portet, escriptora rossellonesa testimoni de l’arribada. L’acte estarà moderat per l’historiador Enric Pujol i es clourà amb un refrigeri per als assistents. Aforament limitat.

aula A de la Casa de Cultura

Lloc:

19 h

Hora:

Localitat: Girona

dilluns, 3 de juny

Concentració al barri de Sants

Un cop més, com cada dilluns, hi haurà concentració al barri de Sants per exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades. En acabar la caminada, hi haurà un breu parlament i s’informarà dels actes previstos. L’acte està organitzat per l’ANC Sants-Montjuïc.

plaça Ramon Torres Casanova

Lloc:

20 h

Hora:

Localitat: Barcelona

Dimecres, 5 de juny

Cantar per la llibertat

Les veïnes del barri de les Corts es reuneixen cada dimecres a la plaça de la Concòrdia i dediquen deu minuts del seu temps a cantar i a demanar l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats, tot reivindicant-ne la innocència. Anima’t i fes sentir la teva veu!

plaça de la Concòrdia

Lloc:

19.30 h

Hora:

Localitat: Barcelona

dimarts, 4 de juny

Amb els avis i àvies de la plaça de Vic

Concentració per reclamar la llibertat dels presos polítics i dels exiliats i la independència de Catalunya. Amb els avis i àvies de la plaça de Vic.

plaça Major de Vic

Lloc:

11 h

Hora:

Localitat: Vic

Dimarts, 4 de juny

Converses desobedients

“La lluita per la llibertat del nostre país és difícil i, potser, llarga però sempre la farem des de la no-violència.” Andreu Camps, un activista constant que ha participat en moviments socials com La Crida a la Solidaritat i Salvem Sant Daniel participa des de fa anys activament en la lluita per la llibertat a Catalunya. Amb el nom La no-violència, el nostre camí cap a la independència, i a l’auditori del Centre Cultural la Mercè, farà una exposició i xerrada sobre el marc teòric, també pràctic, de la no-violència, en què també explicarà, gràcies a la seva llarga experiència, exemples concrets en aquest tipus de lluita.

auditori del Centre Cultural la Mercè

Lloc:

19.30 h

Hora:

Localitat: Girona

Dissabte, 8 de juny

Berenar sopar solidari

Berenar sopar solidari a la plaça de la Vila, amb pa amb tomàquet, truites, embotits, formatges, olives, coques, pastissos, refrescos, vi, ratafia, cafè... L’àpat es farà gràcies a la col·laboració desinteressada de moltes persones, empreses i entitats. Preu: 5 euros els adults i 3 els infants.

plaça de la Vila

Lloc:

19 h

Hora:

Localitat: Vallgorguina

Divendres, 7 de juny

Caminades a plaça Catalunya

Com cada divendres des de fa mesos, segueixen les caminades de protesta per reclamar la llibertat dels presos polítics i dels exiliats al centre de Barcelona.

plaça Catalunya

Lloc:

19 h

Hora:

Localitat: Barcelona

Dilluns, 3 de juny

Tampoc paren a Gràcia

Com cada dilluns hi haurà concentració a la plaça de la Vila, al barri de Gràcia de Barcelona, per reclamar la llibertat dels presos i denunciar un judici injust. En cada trobada, hi participa alguna personalitat diferent.

plaça de la Vila de Gràcia

Lloc:

20 h

Hora:

Localitat: Barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor