Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 21 al 28 de juliol.

diumenge, 21 de juliol

Aplec del Pi de les Tres Branques

Arriba una nova edició de l’Aplec del Pi de les Tres Branques, en honor a l’arbre que el poeta Jacint Verdaguer va immortalitzar com una de les icones de l’imaginari nacional de Catalunya i els Països Catalans. La programació començarà a les deu del matí, amb la cercavila dels gegants i els trabucaires de Castellar del Riu i els grallers dels castellers de Berga (a partir de les 8 del matí, servei de bar i esmorzars). A les 11 del matí, tindrà lloc l’acte patriòtic unitari al Pi Vell, amb l’arribada del rei infant Jaume I, la lectura del poema Lo Pi de les Tres Branques, interpretat pels Amics Actors d’Indrets del Record, i a continuació, es farà l’ofrena floral al Pi Vell. Seguidament, hi haurà els parlament en nom de tots els Països Catalans, a càrrec de Josep de Luis Ferrer, president d’Obra Cultural Balear, i de Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià. Després, Cant del segadors, desplegament popular de l’estelada gegant de la República Catalana, pilar a càrrec dels castellers de Berga i ballada de sardanes amb la Cobla Pirineu al voltant del Pi. A les 13 h al Pi Jove es farà un acte patriòtic i parlaments a càrrec de l’Esquerra independentista i finalment tindrà lloc un dinar de germanor. També hi haurà inflables per a la canalla i bus gratuït des de Berga (sortida a les 9 del matí).

pla de Campllong (Castellar del Riu)

Lloc:

Hora: actes a partir de les 10 h

diumenge, 28 de juliol

Sopar groc solidari a Porqueres

Amb el bon temps, ve de gust sortir a sopar al carrer per una bona causa. A Porqueres organitzen una botifarrada amb pa amb tomàquet a la plaça Major. Els beneficis es destinaran a la caixa de solidaritat.

plaça Major, Porqueres

Lloc:

Hora: 21 h

divendres, 26 de juliol

Presentació d’‘Avi, et trauré d’aquí!’

Presentació del llibre Avi, et trauré d’aquí!, que és el resultat de la promesa que Joan Pinyol, llicenciat en filologia catalana, va fer a Joan Colom, l’avi que no va conèixer, un republicà exhumat d’una fossa comuna de Lleida per la dictadura i traslladat vergonyosament al Valle de los Caídos sense el permís de la família. El llibre recull, en la primera part, el periple vital de Joan Colom des de l’octubre del 1938, quan va ser mobilitzat per la República, fins poc després de la seva mort en un camp de presoners lleidatà, el març del 1939; en la segona part, es documenta l’odissea de la família des del 2008 i la seva lluita per treure l’avi del mausoleu franquista.

saló de les Homilies d’Organyà, Solsona

Lloc:

Hora: 20 h

dissabte, 27 de juliol

Objectiu: independència

Presentació de la campanya d’estiu De la unitat estratègica a la independència. Amb la intervenció del secretari nacional de les Terres de l’Ebre, Joaquim Vallès. També botifarrada groga popular en benefici dels represaliats de l’1 d’octubre. Entrega de carnets de membre de ple dret de l’Assemblea i recital de poesia catalana.

plaça Catalunya, l’Ametlla de Mar

Lloc:

Hora: 21 h

dimarts, 23 de juliol

Concentracions també a Vic

A Vic també es concentraran cada dimarts de juliol i agost a la plaça Major per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

plaça Major, Vic

Lloc:

Hora: 10 h

diumenge, 21 de juliol

Últims dies de l’exposició

L’exposició 55 urnes per la llibertat, del Comitè de Solidaritat Catalana, mostra el treball de cinquanta-cinc artistes que amb la seva creació fan visible un crit i un compromís en defensa de la llibertat i la democràcia. Cada artista ha disposat d’una urna del referèndum de l’1-O per fer la seva creació i donar expressió a la seva veu.

del 15 al 21 de juliol

Lloc:

Hora: sala oberta 2 del Museu de la Garrotxa, Olot

Dilluns, 22 de juliol

Com cada dilluns, manifestació

Des del novembre del 2017, cada dilluns hi ha manifestació a la plaça Ramon Torres Casanova per exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats. En acabar la caminada, hi ha un breu parlament i s’informa dels actes previstos.

plaça Ramon Torres Casanova, Barcelona

Lloc:

Hora: 20 h

dissabte, 27 de juliol

Registre al Consell per la República

Cada dissabte, l’ANC Vic organitza un taller a la plaça Major per ensenyar com registrar-se al Consell per la República.

carrer Verdaguer, 3 (davant la Casa Comella), Vic

Lloc:

Hora: de 10 a 13 h

dimecres, 24 de juliol

Les proves prohibides, a Lleida

En el marc de la campanya Judici a la democràcia, es farà l’acte “Ens jutgen a tots. Descobreix totes les proves que el Suprem ha prohibit”, amb la projecció de vídeos i la participació de Marcel Mauri de los Rios, vicepresident d’Òmnium; Magda Oranich, advocada, i Àlvar Llobet, periodista.

Espai Orfeó. Carrer Sant Martí, 60, Lleida

Lloc:

Hora: 19 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor