Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 22 al 29 de setembre.

Diumenge, 22 de setembre

Caminada pels camins de retirada

Òmnium Cerdanya inicia unes jornades sobre la commemoració dels vuitanta anys de l’exili amb una sortida per reviure de manera molt senzilla un dels molts camins que els represaliats per la Guerra Civil van haver d’utilitzar per fugir del feixisme. Se sortirà del local social de Vilallobent, camí de Palau i, després de fer una ruta circular amb 400 m de desnivell, es retornarà al mateix lloc per dinar. Durant el trajecte es farà una aturada per fer un homenatge i una ofrena floral en memòria dels exiliats. Es comptarà amb la col·laboració del Centre Excursionista de la Cerdanya i de Jean-Louis Blanchon, historiador i gran coneixedor de la Cerdanya.

Centre Social, Vilallobent

Lloc:

Hora: 9 h

Dijous, 26 de setembre

Llegat franquista

El llegat franquista en les institucions científiques de l’Estat espanyol. Conferència a càrrec d’Antoni Malet, professor d’història de la ciència del departament d’humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.

aula magna del Centre Cultural, Terrassa

Lloc:

Hora: 19 h

Dimarts, 24 de setembre

Tallers grocs

Taller per fer llaços, braçalets, collarets, bufandes... Només cal portar els ganxets o les agulles de fer mitja. Els participants es podran emportar la seva creació o bé donar-la a Òmnium perquè la vengui a les parades del carrer. També els dies 8 i 22 d’octubre, 5 i 19 de novembre i 3 i 17 de desembre. Gratuït.

Espai Muriel Casals, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Hora: de 17 a 21 h

Dijous, 26 de setembre

El llibre de Cuixart, a Sant Martí

Presentació pública, al districte de Sant Martí, del llibre Ho tornarem a fer, de Jordi Cuixart. Conversa entre Carla Vall, advocada penalista i un membre de la junta directiva d’Òmnium Cultural. Laura Aznar, periodista de Sentit Crític, moderarà l’acte.

plaça de la Palmera de Sant Martí, Barcelona

Lloc:

Hora: 19 h

dimarts, 24 de setembre

Anàlisis d’escenaris de futur

Anàlisi d’escenaris previsibles de futur i com influir-hi és el títol d’una xerrada informativa sobre el posicionament polític de l’ANC, amb Joan Llobet i Xavier Ludevid, membres del secretariat nacional de l’entitat.

auditori biblioteca municipal, Sant Vicenç de Castellet

Lloc:

Hora: 20 h

dilluns, 23 de setembre

Concentracions setmanals

En moltes poblacions catalanes continuen les concentracions setmanals per demanar l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats. Com a Tortosa, a la plaça Alfons XII, on ja fa 101 setmanes que es mobilitzen per aquest motiu.

plaça Alfons XII, Tortosa

Lloc:

Hora: 20 h

dimarts, 24 de setembre

Projecció i col·loqui amb Andreu Camps

Projecció del documental (estrena a Girona) Les nostres accions, el nostre poder. Del pacifisme a la lluita no violenta. En acabar, Andreu Camps, històric activista en la lluita no violenta, animarà i dinamitzarà el debat.

auditori Josep Irla, Girona

Lloc:

Hora: 19.30 h

Dimecres, 25 de setembre

Els primers mestres de català

Homenatge als primers mestres de català que, coordinats per Òmnium Terrassa, van fer classes a les escoles públiques de la vila a finals del franquisme.

Centre Cultural, Terrassa

Lloc:

Hora: 19 h

diumenge, 29 de setembre

Per nassos!

Per Nassos! o quan posar-se un nas de pallasso pot acabar sent delicte... Obra de la Kompanyia Komiko Klun, amb Jordi Pessarrodona.

teatre Cal Bolet, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Hora: 20 h

Dimecres, 25 de setembre

II Setmana de la República

Òmnium Alt Penedès, dins la coordinadora sobiranista Tot República, torna a organitzar un cicle d’activitats que s’encetarà el 25 de setembre i s’allargarà fins a l’1 d’octubre. Amb tertúlies, exposicions, música d’arrel dels països catalans, documentals, tallers...

Lloc i horaris: diversos horaris i espais, Vilafranca del Penedès

diumenge, 22 de setembre

Avis i Àvies de Reus per la Llibertat

Cada dia laborable, a les dotze del migdia, els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat es concentren a la plaça del Mercadal durant mitja hora per exigir la llibertat dels presos polítics i dels exiliats.

plaça del Mercadal, Reus

Lloc:

Hora: 12 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor