Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 29 de setembre al 6 d’octubre.

dissabte, 28 de setembre

Futbol entre escocesos i catalans

Arenys de Munt, primer municipi a celebrar una consulta sobre la independència de Catalunya, acull un partit de futbol entre jugadors d’Escòcia i l’equip de veterans del club del poble per commemorar el segon aniversari de l’1 d’octubre. Després d’aquest II Trofeu del Poble, es farà un sopar popular (botifarra amb mongetes) a la pista annexa del pavelló. Venda de tiquets del sopar al Boli Blau (10 euros). Tiquets limitats. Durant l’estada dels jugadors escocesos i les seves famílies (unes 25), les ANC d’Arenys de Munt i Canet de Mar han organitzat diverses visites i activitats culturals. Amb la presència de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes.

camp de futbol, Arenys de Munt

Lloc:

Hora: 18 h

dissabte, 5 d’octubre

Exposició amb Pesarrodona

Inauguració de l’exposició El judici a la democràcia: una causa general i contra els drets fonamentals. La mostra posa a l’abast, de manera gràfica, el relat de la campanya d’Òmnium Judici a la democràcia i permet visualitzar que no només s’està jutjant els que ara s’asseuen al banc dels acusats, sinó que ens jutgen a tots i als nostres drets fonamentals. També hi haurà una conferència de Jordi Pesarrodona (nas de pallasso) i pica-pica.

sala de les Homilies d’Organyà, pl. dels Arbres.

Lloc:

Hora: de 10 a 14 h, els dies 5 i 6, 12 i 13, i 19 i 20 d’octubre Inauguració, 5 d’octubre a les 12 h

dilluns, 30 de setembre

Marxa de torxes

VII Marxa de torxes de Pineda de Mar. Concentració a la plaça de l’Església i marxa fina al monument a Rafael Casanova, on es llegirà un manifest.

Pineda de Mar

Lloc:

Hora: 21 h

diumenge, 29 de setembre

Per nassos!

Per Nassos! o quan posar-se un nas de pallasso pot acabar sent delicte... Obra de la Kompanyia Komiko Klun, amb Jordi Pessarrodona.

teatre Cal Bolet, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Hora: 20 h

divendres, 4 d’octubre

Caminada per la llibertat

Des de fa més de dos anys, cada divendres la coordinadora del Barcelonès de l’ANC fa una marxa per la llibertat dels presos polítics i la implementació de la república. La manifestació surt a les 19 h de plaça Catalunya, passa per plaça Sant Jaume (19.30 h) i a acaba de nou a la plaça Catalunya (20 h) amb El cant dels segadors.

plaça Catalunya, Barcelona

Lloc:

Hora: 19 h

dilluns, 30 de setembre

Llums de llibertat

Òmnium Pla de l’Estany, juntament amb altres entitats de la comarca, posa en marxa la segona edició de “Llums de la llibertat”. Enguany sortirà de la Farga de l’Aram i passarà per la plaça de la Pau, la cruïlla de la Nutrex i l’antic molí de cal Nocaire, fins a la Muralla, tot seguint, a contracorrent, el Rec Major. Durant el recorregut es llegiran passatges de l’Odissea d’Homer i s’acabarà amb un missatge de Jordi Cuixart.

Banyoles

Lloc:

Hora: 20 h

diumenge, 29 de setembre

Els nous projectes d’Òmnium Begues

Amb motiu de la Mostra d’Entitats del 2019, Òmnium Begues munta una parada informativa, al passeig de l’Església. Conviden tothom a acostar-s’hi per conèixer els nous projectes i campanyes de l’entitat, així com les activitats més immediates que es faran a Begues.

pg. de l’Església, Begues

Lloc:

Hora: de 10 a 14 h

dilluns, 30 de setembre

Concentració amb documental

Com cada dilluns, i ja en van 100, concentració convocada per l’ANC i Òmnium. S’aprofitarà per recordar els dos anys de la celebració del referèndum del 1-O, amb diversos actes com la projecció d’un documental dels fets d’aquell dia.

plaça de la Paeria, Cervera

Lloc:

Hora: 20 h

dimarts, 1 d’octubre

Commemoració de l’1 d’octubre

Diversos pobles organitzen actes commemoratius de l’1 d’octubre. A Caldes de Malavella, per exemple, a les 20.30 h al CEIP St. Esteve (davant la placa commemorativa) es farà una encesa de torxes i la lectura d’un manifest.

A Arbúcies, el 6 d’octubre, a partir de les 12 h, es farà una concentració a l’escola DR. Carulla. Després, hi haurà manifestació fins a la plaça 1 d’octubre, on tindrà lloc la lectura del manifest unitari i un vermut (13 h).

diumenge, 6 d’octubre

Mirada inèdita del procés

Projecció del documental Avec un sourire, la révolution (2019), del director quebequès Alexandre Chartrand. Una mirada inèdita sobre el procés d’autodeterminació des de la visió subjectiva del director, que ens apropa a la primera línia de lluita. En acabar, es farà un aperitiu col·loqui amb els assistents.

sala Romagosa, Patronat Cultural i Recreatiu, Cornellà de Llobregat

Lloc:

Hora: 11.30 h

dilluns, 30 de setembre

Concentració setmanal

Molts pobles catalans organitzen concentracions per demanar l’alliberament dels presos i exiliats polítics. Com a Tortosa, on ja fa 102 setmanes que es reuneixen i no pararan de fer-ho fins que aconsegueixin l’objectiu.

plaça Alfons XII, Tortosa

Lloc:

Hora: 20 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor