Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 3 al 10 de novembre.

dilluns, 4 de novembre

Manifestacions que no paren

Cada dilluns, i ja en van més de cent, a Cervera es concentren a la plaça de la Paeria per demanar l’alliberament dels presos i dels exiliats polítics.

plaça de la Paeria, Cervera

Lloc:

Hora: 20 h

divendres, 8 de novembre

Presentació del llibre ‘Demà tindrem sort’

Joan Pacheco tenia 8 anys quan el 1939 va travessar la frontera francesa a peu juntament amb milers de persones que fugien de l’avenç de les tropes franquistes. El seu testimoni ha estat novel·lat per Núria Martí al llibre Demà tindrem sort, que es presenta a Arbúcies. Hi haurà la presència de l’autora i del protagonista, Joan Pacheco, el nen que va viure a l’exili. Activitat dins el Cicle de l’Exili d’Òmnium Selva Interior.

biblioteca Rafael Vilà i Barnils, Arbúcies

Lloc:

Hora: 19.30 h

dilluns, 4 de novembre

Més de cent dilluns a Olot

Cada dilluns, i recentment ja s’ha complert el centenar de setmanes seguides, concentracions a dos quarts de vuit del vespre per demanar l’alliberament dels polítics i líders independentistes a la presó i el retorn dels que són a l’estranger. Com sol ser habitual, la convocatòria acaba amb música.

davant de l’ajuntament, Olot

Lloc:

Hora: 19.30 h

fins al 10 de novembre

Últims dies per veure l’exposició de ceràmica de Jordi Cuixart

El centre cultural Els Forns de Breda és el marc de l’exposició Des de Lledoners, una mostra de peces de ceràmica que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, fa des de la presó. La mostra està formada per prop d’una seixantena de peces que Cuixart ha fet i continua fent des del Centre Penitenciari de Lledoners. L’exposició es va renovant a mesura que el president d’Òmnium Cultural fa noves peces, amb què mostra l’evolució en l’execució i adopta les noves tècniques que aprèn al taller de ceràmica de la presó. La mostra també conté la peça de ceràmica amb la petjada del peu de Cuixart feta a petició de l’activista xinès Ai Weiwei quan va visitar els presos del centre de Lledoners el desembre del 2018. Weiwei ha creat una campanya basant-se en aquesta peça, culminada amb una bandera que conté una petjada humana, feta per commemorar el 70è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans i per conscienciar sobre assumptes vitals, com ara la immigració i la vida digna per a les nacions que menys oportunitats tenen. Una mostra que s’engloba dins la programació de la Fira de l’Olla, que la població ha celebrat recentment.

centre cultural Els Forns, Breda

Lloc:

Dates: del 12 d’octubre al 10 de novembre

dimarts, 5 de novembre

Tallers grocs oberts i gratuïts

Taller groc, gratuït i obert a tothom per fer llaços, braçalets, collarets, bufandes... Només cal portar els ganxets o les agulles de fer mitja. Els participants es podran emportar la seva creació a casa o bé donar-la a Òmnium perquè la vengui a les parades al carrer que organitza.

Espai Muriel Casals, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Hora: de 17 a 21 h

dilluns, 4 de novembre

Concentració amb caminada

Cada dilluns també es manifesten al barri de Sants-Montjuïc per exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn de les persones exiliades. La concentració és a les vuit del vespre a la placeta Ramon Torres Casanova, al costat de la plaça de Sants. En acabar la caminada, es fa un breu parlament i s’informa dels actes previstos.

placeta Ramon Torres Casanova, Barcelona

Lloc:

Hora: 20 h

cada dia laborable

Avis i Àvies de Reus per la Llibertat

De dilluns a dissabte, i de tres quarts de dotze del migdia a les dotze, els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat es concentren a la plaça del Mercadal per exigir la llibertat dels presos polítics i dels exiliats. Ja fa més de 24 mesos que es reuneixen cada dia unes dues-centes persones

plaça del Mercadal, Reus

Lloc:

Hora: 11.45 h

dissabte, 9 de novembre

La Diada de la Catalunya del Nord a Perpinyà

Òmnium Bages-Moianès, en col·laboració amb Òmnium Catalunya Nord, ha organitzat una sortida per al cap de setmana del 9 i 10 de novembre per participar en la manifestació de la Diada de la Catalunya del Nord, en record dels 360 anys dels tràgics successos derivats de la signatura del Tractat dels Pirineus, que va suposar l’annexió de les comarques catalanes del Rosselló i la Cerdanya per part de França.

Sortida: dia 9, a les 6.30 h, des de l’Estació d’Autobusos de Manresa; tornada: dia 10, entre les 18 i la 19 h

dilluns, 4 de novembre

També al barri de Gràcia

Les concentracions per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats a la plaça de la Vila del barri de Gràcia de Barcelona també es continuen fent cada dilluns.

plaça Vila de Gràcia, Barcelona

Lloc:

Hora: 20 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor