Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 10 al 17 de novembre.

diumenge, 10 de novembre

La Diada de la Catalunya Nord, a Perpinyà

Òmnium Bages-Moianès, en col·laboració amb Òmnium Catalunya Nord, ha organitzat una sortida aquest cap de setmana per participar en la manifestació de la Diada de la Catalunya Nord, en record dels 360 anys dels tràgics successos derivats de la signatura del Tractat dels Pirineus, que va suposar l’annexió de les comarques catalanes del Rosselló i la Cerdanya a França. Dissabte es visitarà el centre històric i el Palau dels Reis de Mallorca, acompanyats per membres d’Òmnium Catalunya Nord, i l’endemà, la vila de Ceret, amb Joan Pau Escudero, director de la revista Vallespir.

Sortida: dia 9, a les 6.30 h, des de l’estació d’autobusos de Manresa; tornada: dia 10, entre les 18 i les 19 h

dijous, 14 de novembre

Per què inscriure’ns a la República?

Tertúlia El Consell per la República: per què ens hi hem d’inscriure?. Amb ponència i partipació de Guillem Fuster i Carme García, membres del Consell de Govern del Consell per la República i Roger Vilaseca, voluntari de Fem Consell. El contingut de la tertúlia girarà a l’entorn de les àrees de treball del Consell per la República, de les funcions i les tasques que s’estan fent i les que tenen previst d’engegar.

casal Pere Quart de Sabadell

Lloc:

Hora: 19.30 h

Dilluns, 11 de novembre

3a edició del Premi Barcelona 2020

El premi “Barcelona 2020” té com a objecte el reconeixement públic d’aquelles persones, entitats o institucions que s’hagin destacat pel seu esforç i dedicació en activitats d’interès públic o d’especial rellevància en el camp de la sobirania de Catalunya i defensa i promoció de la cultura i llengua catalanes. Poden també optar al premi aquelles persones que s’hagin distingit per activitats que hagin donat a Barcelona i a Catalunya una projecció exterior. El Jurat del IIIr Premi Barcelona 2020, reunit el 17 d’octubre, va atorgar, per unanimitat, l’esmentat premi a l’Associació Catalana Pels Drets Civils, una entitat creada per les famílies dels presos i exilitats polítics per donar veu als represaliats i suport a les seves famílies, per canalitzar les mostres de solidaritat i per defensar els drets civils i denunciar la vulneració que fa l’Estat Espanyol.

Hotel Sant Gervasi de Silken, Barcelona

Lloc:

Hora: 19 h

cada dia laborable

Dos anys omplint el Mercadal

De dilluns a dissabte, i de tres quarts de dotze del migdia a les dotze, els Avis i Àvies de Reus per la Llibertat es concentren a la plaça del Mercadal per exigir la llibertat dels presos polítics i dels exiliats. Dijous passat, dia 7 de novembre, va fer dos anys que el col·lectiu es concentra a la plaça i ho va celebrar amb un acte reivindicatiu que va finalitzar amb actuacions musicals, lectures i un dinar solidari (homenatge a l’Àngels Ollé).

plaça del Mercadal, Reus

Lloc:

Hora: 11.45 h

dimecres, 13 de novembre

Del pacifisme a la lluita noviolenta

Projecció i col·loqui del documental Les nostres accions, el nostre poder, del pacifisme a la lluita noviolenta. Amb la participació de Sandra Saura, activista ecologista i pacifista, i Joan Marc Jesús, secretari nacional de l’ANC.

sala xica de La Vicentina, Sant Vicenç dels Horts

Lloc:

Hora: 20.00 h

Diumenge, 17 de novembre

Pujada a Sant Grau per la llibertat

La colla Excursionista l’Isard de Bescanó, la GECA Colla Excursionista de Sant Esteve d’en Bas, la GEA Colla Excursionista d’Amer i l’ ADAC Ateneu d’Acció Cultural de Girona organitzen una pujada a Sant Grau per la llibertat. Es tracta dels centres que van organitzar el passat octubre Cims per la Llibertat -va mobilitzar quasi 18.000 excursionistes- i ara ha preparat una excursió a Sant Grau i un dinar groc a Bescanó a on tots els beneficis aniran destinats a la caixa de solidaritat. Un cop donat el tret de sortida, que serà des de la mateixa Estació de Bescanó, el recorregut seguirà la senyalització col·locada per l’organització que durà per la Font Picant d’en Coromines, pel collet de Sant Grau i Sant Grau. A partir d’aquí s’iniciarà el descens resseguint una part del camí de pujada i al cap d’un parell de quilòmetres s’agafarà el camí direcció sud, es passarà per Can Gall, prop de Can Soms i finalment s’acabarà la ruta en el mateix punt de sortida. Després del dinar (el preu és de 20 euros) es llegiran missatges dels presos i dels exilitats polítics i hi hauran actuacions musicals amb Robert Molina, Àngel Arias i Felisa Hernández.

recepció a l’Estació de Bescanó de 7.30 a 8.30 h. Sortida a les 9 h. Dinar groc a la sala polivalent de Bescanó a les 14 h.

Dates i horaris:

Nota: En cas de mal temps s’anularà l’excursió però no el dinar groc.

divendres, 15 de novembre

L’obra dels fills dels presos polítics

Representació de l’obra de teatre Abans ningú deia t’estimo, basada en el llibre del mateix nom, escrita per fills i filles de persones preses polítiques. La representació és a càrrec del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, sota la direcció de Josep Morell i Marta Morell (donatiu: 10 euros).

Teatre del Centre Cultural de Malgrat de Mar

Lloc:

Hora: 21.30 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor