Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes de l’1 al 8 de desembre.

diumenge, 1 de desembre

La ceràmica de Cuixart arriba a la Bisbal

L’exposició de ceràmica de Jordi Cuixart, Des de Lledoners, s’estrena amb tota mena de luxes al Terracotta Museu de la Bisbal. També s’aprofitarà l’acte per presentar el llibre del mateix Cuixart Ho tornarem a fer, a càrrec de Neus Colomer, presidenta d’Òmnium Baix Empordà i de Xavier Antic, membre de la junta directiva d’Òmnium. L’Associació de Ceramistes de la Bisbal farà en directe un mural reivindicatiu del principi al final de l’acte i es podrà gaudir de la col·laboració musical de Mazoni. L’exposició és una mostra de peces de ceràmica que el president d’Òmnium Cultural fa des de la presó. La mostra està formada per una seixantena de peces que Cuixart ha fet i continua fent des del centre penitenciari i que es van renovant a mesura que en fa de noves, amb les quals mostra l’evolució en l’execució i adopta les noves tècniques que aprèn al taller de ceràmica de la presó. També es mostra la petjada que el reconegut artista i activista xinès Ai Weiwei va realitzar del peu de Jordi Cuixart durant la seva visita a Lledoners en un acte de denúncia i solidaritat en contra de l’empresonament dels polítics catalans.

Terracotta Museu, la Bisbal d’Empordà

Lloc:

Hora: inauguració l’1 de desembre, amb actes a partir de les 11 h L’exposició es podrà veure fins al 26 de gener

divendres, 6 de desembre

Fira de consum estratègic

La Fira d’Hivern de Porqueres inclourà també una fira de consum estratègic per connectar-se a la República Catalana.

plaça Major, Porqueres

Lloc:

Hora: a partir de les 10 h

dimarts, 3 de desembre

Manualitats grogues

Continuen els tallers grocs, una manera divertida de col·laborar tot fent manualitats: llaços, braçalets, collarets, bufandes... Només cal portar els ganxets i les agulles de fer mitja. És un taller gratuït i obert a tothom, i les creacions se les podrà emportar cadascú a casa o bé donar-les a Òmnium perquè les vengui a les parades.

Espai Muriel Casals, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Hora: de 17 a 21 h

Divendres, 6 de desembre

Manifestació pels drets humans i la llibertat d’expressió

L’ANC de Calella i Pineda de Mar s’uneixen per organitzar aquesta manifestació a favor dels drets humans i la llibertat d’expressió a Pineda de Mar i Calella. La trobada serà a les 11.30 h, a la plaça de les Mèlies de Pineda i la sortida, a les 12. Recorregut: pl. De les Mèlies, c. Dr. Bertomeu, pg. Marítim, pg. Costa Brava, pl. dels Reis Catòlics, pl. Nova, av. Mediterrània i pl. de la República. El punt de trobada amb Calella serà a la plaça dels Reis Catòlics, cap a les 13 h.

Pineda de Mar i Calella

Lloc:

Hora: trobada a les 13 h a la plaça dels Reis Catòlics, Calella

diumenge, 1 de desembre

El capgròs d’en Cuixart, a la festa de Sant Andreu

El capgròs que homenatja el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, és un dels que participa aquest diumenge a la cercavila de la festa major de Sant Andreu. La figura, construïda per l’artesà Jordi Grau, del taller El Drac Petit de Terrassa, és propietat d’Òmnium Cultural, que la va encarregar per fer present d’una manera simbòlica en diverses festes i esdeveniments el president de l’entitat, empresonat des de l’octubre del 2017.

plaça Orfila del barri de Sant Andreu, Barcelona

Lloc:

Hora: 12 h

diumenge, 1 de desembre

Camins per la llibertat

Camins per la llibertat organitza aquesta marxa solidària Per qui tu ja saps. Sortides: Mont-roig, Vinyols i els Arcs i Riudoms (14.45 h). A les 16.15 h, arribada a Montbrió. Parlaments i xocolatada. Tornada lliure (qui torni caminant ha de portar frontal). Es demana que tothom que pugui vagi de groc.

de Mont-roig a Montbrió

Lloc:

Hora: sortides 14.45 h

dimecres, 4 de desembre

Vulneració de drets als exilis contemporanis

Justícia i Pau, la Coordinadora d’ONG Solidàries i Òmnium Gironès us conviden a la taula rodona La vulneració de drets en els exilis contemporanis, que tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona. L’acte s’organitza en commemoració de l’aniversari de la Declaració dels Drets Humans i hi intervindran: Enrique Coraza, ECOSUR-mex, expert en mobilitat humana; Pau Masó Frauca, de la comissió de drets humans del Col·legi d’Advocats de Girona i especialista en migracions, i Albert Tudela, membre de Girona Acull. Modera: Maria Garcia, periodista. També es representarà un fragment de l’obra Exsilium, a càrrec d’alumnes d’El Galliner.

auditori Viader de la Casa de Cultura, Girona

Lloc:

Hora: 19 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor