Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 8 al 15 de desembre.

dilluns, 9 de desembre

Qui ha de ser el poder legislador?

Dins el cicle de conferències de filosofia titulat Animals Polítics, es pot gaudir de la xerrada Qui ha de ser el poder legislador en una societat que es vol justa? a càrrec d’Itziar González Virós, ex-regidora del districte de Ciutat Vella i impulsora del Parlament Ciutadà.

biblioteca Fages de Climent de Figueres

Lloc:

Hora: 19.00 h

dissabte, 14 de desembre

Omplir els jutjats d’autoinculpacions

En el marc de la campanya d’autoinculpacions en defensa dels drets i les llibertats, des d’Òmnium Cultural es continua impulsant accions públiques a diferents poblacions del Baix Llobregat. Després de les accions de Cornellà, Sant Feliu, Sant Just Desvern, Esplugues i Martorell arriba el torn de Sant Andreu de la Barca.

pl. Federico García Lorca

Lloc:

Hora: de 12 a 14.00 h

divendres, 13 de desembre

Presentació del llibre «Pobles, persones, idees»

Presentació del llibre Pobles, Persones, Idees, de Jaume Farguell i Sitges, advocat i polític berguedà i exalcalde de Berga.

Sala Casal d’Europa del pavelló de Suècia de Berga

Lloc:

Hora: 19.00 h

dimarts, 10 de desembre

Judici a l’exercici de drets fonamentals

Per commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans, conferència Un judici a l’exercici de drets fonamentals, amb Marina Roig Altozano, advocada de l’equip de defensa de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural.

Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona

Lloc:

Hora: 19.00 h

dissabte, 14 de desembre

Lectura vs barbàrie

El dissabte 14 de desembre farà dos mesos de la sentència al presos polítics. Per continuar denunciant aquesta injustícia, es farà una lectura individual (i en silenci) davant d’institucions responsables o que col·laboren directament amb la repressió que s’està patint darrerament i que s’exemplifica amb les penes de presó de quasi cent anys. Només cal portar un llibre adient i, si es vol, una cadira per estar mes còmode.

plaça 1 d’octubre de Girona

Lloc:

Hora: 12.00 h

dijous, 12 de desembre

Conferència sobre la noviolència

Projecció i col·loqui del documental Del pacifisme al a noviolència. Les nostres accions, el nostre poder. Amb la col·laboració de Joan Torres, formador en lluita noviolenta.

Espai Cívic d’Agramunt

Lloc:

Hora: 20.00 h

Dimecres, 11 de desembre

Els drets humans a Catalunya

Taula rodona sobre l’estat actual dels Drets Humans a Catalunya amb, entre altres, Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn.

sala Gran Biblioteca del Casino de Manresa

Lloc:

Hora: 19.00 h

dimecres, 11 de desembre

L’exili de Joan Pacheco, a escena

Estrena del film Demà tindrem sort. Basat en el llibre del mateix títol, de l’escriptora Núria Martí Constans i editat per Curbet Edicions, narra la fugida i estada a l’exili del gironí Joan Pacheco, testimoni vivent d’aquells fets històrics. Intervindran: Jack Gou, director, Joan Pacheco, testimoni, Núria Martí, escriptora i coguionista i Albert Verdaguer, director adjunt. Presenta Sergi Font, president Òmnium Gironès.

Centre Cívic i Cultural La Sitja de Fornells de la Selva

Lloc:

Hora: 19.30 h

dissabte, 14 de desembre

Consum estratègic

3a Fira del Consum Estratègic de Lleida, amb empreses compromeses amb seu social als Països Catalans. S’hi podran fer canvis de companyia al moment

Plaça Sant Joan de Lleida

Lloc:

Hora: de 10 a 20.00 h

dissabte, 14 de desembre

Informativa i solidària

Coincidint amb la Festa Major de Sant Nicasi, parada informativa i solidària d’Assamblea.

plaça de la Pagesia de Gavà

Lloc:

Hora: de 10.30 a 13.30 h

Dissabte, 14 de desembre

Mirada inèdita del procés d’autodeterminació

Projecció del documental Avec un sourire, la révolution (2019) del director quebequès Alexandre Chartrand. Una mirada inèdita del procés d’autodeterminació des de la visió subjectiva del director que apropa a la primera línia de lluita. Activistes de base, manifestants de carrer, líders catalans i mobilitzacions espontànies, son els testimonis d’un retrat cinematogràfic sobre la desobediència civil a Catalunya, on la repressió es combat amb un somriure. Els assistents podran reconèixer, en alguns moments, espais i veïns de Cornellà de Llobregat.

Orfeó Catalònia de Cornellà de Llobregat

Lloc:

Hora: 19.00 h

dimecres, 11 de desembre

Socis i sòcies ben informats

Assemblea general ordinària del socis i sòcies d’Òmnium Baix Llobregat Est: Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu, Esplugues i Cornellà. Podran conèixer de primera mà la feina feta per la seu territorial aquest 2019 i conèixer els projectes qpel 2020. Amb la presència de Iolanda Fresnillo, membre de la junta directiva d’Òmnium.

Ateneu de Sant Just Desvern

Lloc:

Hora: 18.30 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor