Serà notícia

Agenda republicana

L’agenda republicana

Agenda d’actes del 15 al 22 de desembre.

dimarts, 17 de desembre

Participar en els tallers grocs

Tallers grocs, gratuïts i oberts a tothom per fer llaços, braçalets, bufandes... Només cal portar els ganxets o les agulles de fer mitja. Et podràs emportar la teva creació o donar-la a Òmnium perquè la vengui a les parades.

Espai Muriel Casals, Vilafranca del Penedès

Lloc:

Hora: de 17 a 21 h

diumenge, 22 de desembre

Cap a Xerta

Dones per la República visibilitza i recorda cada mes totes les represaliades amb la campanya Cap dona en l’oblit. La propera parada serà a Xerta, poble de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Sortida de Barcelona, aturada per dinar i tornada a Barcelona quan finalitzi l’acte de les 18 h.

sortida de la plaça Joan Peiró (darrere de l’estació de Sants), Barcelona

Lloc:

Hora: 12 h

dissabte, 21 de desembre

Nadales per la llibertat

Concentració, parada solidària i tercera cantada de nadales per la llibertat dels presos polítics. Se centralitzarà a la plaça major, però també s’anirà a cantar a la plaça de la pagesia i a la Josep Tarradelles. També hi haurà caixa de solidaritat.

plaça major, Gavà

Lloc:

Hora: parada de 10.30 a 13.30 h i cantada a partir de les 12 h

dijous, 19 de desembre

Anàlisi de la sentència i del futur

Converses amb els advocats del judici al procés. Anàlisi de la sentència i perspectives de futur amb la participació de Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, i Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell.

auditori del Centre Cultural la Mercè, Girona

Lloc:

Hora: 19.30 h

diumenge, 22 de desembre

Un cant a la llibertat

Torna l’acte “Un cant a la llibertat”, una cantada de nadales en suport als presos polítics i als exiliats. Amb moltes activitats ja des de bon matí: a partir de les 10.30 h, xocolatada popular, tallers infantils i de postals per als presos, actuació de l’escola La Dansa i concert de Non Jambi& The Coconuts. A partir de les 12 del migdia, concert del grup vocal de Puig-reig i cantada popular de nadales.

plaça de Francesc Macià, Santa Perpètua de Mogoda

Lloc:

Hora: a partir de les 10.30 h

dissabte, 21 de desembre

El llibre de Cuixart arriba a Solsona

Presentació del llibre Ho tornarem a fer, un text emocionant i rigorós, en què Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, fa una crida a perdre la por i a la desobediència civil. Un manifest personal i col·lectiu, vital i polític, meditat després de més de vint mesos a la presó i cinquanta-dues sessions de judici a la democràcia al Tribunal Suprem. Presentació a càrrec de Gerard Pijoan, membre de la junta nacional d’Òmnium.

sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut, Solsona

Lloc:

Hora: 19.30 h

dissabte, 21 de desembre

Cantada popular de Nadales a Lledoners

Cantada popular de nadales a la presó de Lledoners, amb les corals de Torrelles, Sant Vicenç, Sant Climent, Esparreguera, Molins de Rei, Cornellà, la Palma de Cervelló, Begues, Sant Joan Despí, Santa Coloma, Sant Boi, Pallejà i altres cantaires del Baix Llobregat. Impulsa l’acte l’assemblea territorial de Torrelles. Sortides: Sant Vicenç dels Horts (10.15 h) i Molins de Rei (10 h).

Centre Penitenciari Lledoners

Lloc:

Hora: 12 h

21 i 22 de desembre

També a la Cerdanya

Parades d’Òmnium a la Cerdanya, amb llums de “llibertat” i calendaris per al 2020. També tindran a disposició postals per escriure als presos i als exiliats, així com documentació i fulls d’autoinculpacions.

mercat, Alp (el dia 21, d’11 a 14 h);

Lloc:

mercat, Puigcerdà (el dia 22, de 10 a 14 h)

diumenge, 22 de desembre

Més nadales a Sant Vicenç dels Horts

Cantada de nadales per la llibertat amb les corals del municipi El Llessamí, Orfeó Vicentí i l’Escola de Música Sant Vicenç.

plaça de la Vila, Sant Vicenç dels Horts

Lloc:

Hora: 11.45 h

diumenge, 22 de desembre

Cursa d’orientació solidària

Aligots organitzarà una cursa popular d’orientació amb sortida i arribada al castell de Montjuïc. Tots els beneficis seran per a la caixa de solidaritat i es destinaran a les persones preses, exiliades i represaliades. També hi haurà parades informatives de l’ANC Girona i d’Òmnium Gironès.

castell de Montjuïc, Girona

Lloc:

Hora: 10 h (sortides)

dijous, 19 de desembre

‘El primer procés contra Catalunya’

Presentació del llibre El primer procés contra Catalunya. Repressió i resistència després del 6 d’octubre de 1934, de Pere Bosch i Cuenca. Anirà a càrrec del mateix autor i de Meritxell Borràs, una conversa que conduirà el periodista Jordi Molet.

sala Modernista del Casino, Vic

Lloc:

Hora: 19.30 h

Identificar-me. Si ja sou usuari subscriptor, us heu d'identificar. Vull ser usuari subscriptor. Per escriure un comentari cal ser usuari subscriptor.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor